|
گزارش/

آیا تعطیلی‌ها موجب کاهش مصرف انرژی و آلایندگی هوا شده است

1403/10/23 - 11:50 - کد خبر: 129018 نسخه چاپی

نصر: زمستان امسال با ۲ چالش آلایندگی و ناترازی انرژی مواجه هستیم و تعطیلی هایی در راستای رفع این چالش ها در روزهای مختلف در سطح کشور اعمال می شود اما این سوال مطرح است که آیا اعمال تعطیلی ها موجب کاهش مصرف برق و گاز و آلودگی هوا شده است.

به گزارش نصر، بر اساس گفته مسئولان و کارشناسان، مصرف انرژی در کشور ما چند برابر میانگین جهانی است که باعث شده با اتلاف و به نوعی اسراف انرژی رو به رو شویم و استفاده بی رویه از انرژی در کنار مصرف سوخت های غیر استاندارد به ویژه در نیروگاه ها در فصل زمستان که با پدیده وارونگی هوا هم مواجه هستیم موجب تشدید آلایندگی در سطح شهرها می شود و مسوولان در جهت حفظ سلامتی مردم ناچار به تعطیلی ادارات، مدارس و دانشگاه ها می شوند.
مردم کلانشهر تبریز هم به واسطه دارا بودن واحدهای متعدد صنعتی و استفاده نیروگاه حرارتی این شهر از مازوت غیراستاندارد در روزهای سرد سال با آلودگی هوا مواجه می شوند چرا که مصرف گاز خانگی در فصل زمستان به شدت بالا می رود و این موضوع موجب قطع گاز نیروگاه ها می شود و آن ها ناچار به استفاده از سوخت مازوت می شوند.
البته همچنان که مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی معتقد است سهم وسایل نقلیه را در آلودگی هوا نباید فراموش کنیم موضوعی که شاید بیش از پیش نیاز به مشارکت جمعی و پرهیز از استفاده از خودروهای شخصی داشته باشد .

بخش عمده ای از آلایندگی هوای تبریز به خاطر وسایل نقلیه متحرک است
حسین حسن زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با ایرنا، اظهار کرد: اعمال تعطیلی ادارات و مراکز مختلف رضایت بخش جامعه نیست اما با توجه به تبعات آلایندگی هوا، حفظ سلامت مردم در اولویت نخست قرار دارد.
وی افزود: بخش عمده ای از آلایندگی ایجاد شده در سطح شهر مربوط به وسایل نقلیه متحرک است و به طور قطع کاهش رفت و آمدها ناشی از تعطیلی و یا کاهش ساعات کاری می تواند در صرفه جویی مصرف انرژی و کاهش بخشی از آلایندگی ها اثرگذار باشد.
وی اظهار کرد: اگر مردم همراه باشند و تولید انرژی به صورت مطمئن و ناآلاینده باشد، همان طور که برنامه های خاصی برای تولید انرژی خورشیدی در استان وجود دارد، شاهد بهبود شرایط آلایندگی هوای شهرهای بزرگ خواهیم بود.
حسن زاده اظهار کرد: نقاط مختلف شهر تبریز، ایستگاه های اندازه گیری شاخص آلایندگی هوا نصب شده و به صورت شبانه روزی رصد می شود که اگر میانگین آلودگی بالاتر از ۱۵۰ باشد، هوا برای تمامی گروه های سنی ناسالم است و طبق جلسه اضطرار آلودگی هوای استان، برخی تصمیمات برای سلامت مردم اتخاذ می شود.
وی با بیان این که منکر آلایندگی واحدهای صنعتی و مازوت سوی نیروگاه نیستیم، گفت: سعی داریم تا جای ممکن الزامات محیط زیستی در سطح استان رعایت شود.
وی به مردم توصیه کرد در شرایط آلایندگی شهر از سفرهای غیرضروری با خودروی شخصی و آلاینده بپرهیزند که در این صورت میزان آلایندگی در سطح شهر کاهش می یابد.

تاثیر سه تا پنج درصدی تعطیلات در کاهش مصرف مصرف گاز
فیروز خدایی، مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: تعطیلی ادارات و سازمان های مختلف به طور قطع در کاهش مصرف گاز تاثیرگذار است.
وی افزود: هرچند نمی توان آمار دقیق در رابطه با این که تعطیلی روز گذشته چقدر در کاهش مصرف گاز تاثیر گذاشته ارائه داد اما بر حسب سوابق، بین سه تا پنج درصد مصرف گاز کاهش یافته است زیرا ادارات و سازمان ها مصرف بالایی دارند.
وی با بیان اینکه همه روزه مصرف گاز ادارات، سازمان ها، مراکز تجاری و حتی فرودگاه و پایانه های مسافری پایش می شود ، گفت: مصرف مشترکان گاز خانگی استان در روز جمعه ( ۲۱ دی ) نسبت به روز مشابه سال قبل، ۱۱.۶ درصد افزایش داشت.

مصرف گاز در آذربایجان شرقی به ۴۲ میلیون متر مکعب رسید
خدایی با اعلام اینکه امسال بیشترین مصرف گاز روزانه در استان به ۴۲ میلیون مترمکعب رسیده و به اوج مصرف سال گذشته نزدیک شده است، در توصیه ای به مردم نسبت به رعایت دمای رفاه ۱۸ تا ۲۱ درجه تاکید کرد و افزود: با پوشیدن لباس مناسب در منزل و محیط کار و خاموش کردن وسایل گرمایشی در اتاق های بدون استفاده می توان به مدیریت مصرف گاز کمک کرد .
وی با اشاره به اینکه هر ساله با افزایش تعداد مشترکان گاز همراه هستیم، گفت: اگر مردم در مدیریت مصرف گاز کمک نکنند با چالش های سختی رو به رو می شویم.

قطعی گاز نداریم / هفت درصد مشترکان گاز استان پرمصرف هستند
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی با بیان این که امسال با همراهی مردم قطعی گاز نداشتیم، گفت: یک درجه کاهش دمای محیط، ۶ درجه کاهش مصرف گاز را درپی دارد.
وی اعلام کرد: یک میلیون و ۸۳۵ هزار مشترک گاز در سطح استان داریم که پنچ تا هفت درصد آن ها در پله های آخر ۱۱ و ۱۲ مصرف گازی(بسیار پرمصرف) قرار دارند و اگر رعایت نکنند و مصرف گاز را افزایش دهند، به ازای هر مترمکعب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان باید بها پرداخت کنند.
خدایی با بیان این که اطلاع رسانی پیامکی به این مشترکان جهت رعایت الگوی مصرف انجام گرفته است، ادامه داد: کسانی که مدیریت مصرف انجام می دهند و جزو مشترکان کم مصرف هستند نیز پاداش مصرف دریافت کرده و گاه حتی هزینه ای از بابت مصرف گاز پرداخت نمی کنند.

در صورت تامین سوخت نیروگاهی از بابت تولید برق مشکلی نداریم
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز نیز در گفت و گو با ایرنا، با اعلام اینکه نزدیک به ۹۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی کل کشور است، گفت: در ایام سرد سال در صورت تامین سوخت نیروگاهی از بابت تولید برق مشکلی وجود ندارد.
اکبر فرج نیا گفت: نزدیک به ۸۰ درصد از نیروگاه های کشور از گاز و سوخت فسیلی جهت تولید برق استفاده می کنند که در روزهای گذشته محدودیت شدید در بخش تامین سوخت نیروگاهی موجب ناترازی تولید و مصرف شده است.
وی با اعلام اینکه مجموع کل مشترکان خانگی و تجاری برق تبریز شامل ۷۹۲ هزار و ۵۰۰ مشترک است، گفت: مشترکان بالای الگوی مصرف ( بالای ۲۰۰ کیلو وات در ماه) به تعداد ۱۷۵ هزار و ۳۸۷ مشترک هستند که به آن ها هشدار قطع ارسال شده است.
وی افزود: مشترکان بالای ۲.۵ برابر الگو به تعداد چهار هزار و ۳۲۲ مشترک هستند و برایشان اخطار قطع ارسال شده است.

کاهش ۱۰ مگاواتی مصرف برق با اعمال تعطیلی
وی با بیان این که اعمال تعطیلی روزهای اضطرار آلایندگی در مصرف گاز و برق شهر تاثیر مهمی دارد، اظهار کرد: تعطیلی روز گذشته ( شنبه ۲۲ دی ) باعث کاهش ۱۰ مگاواتی مصرف برق نسبت به روز مشابه هفته پیش شد.
فرج نیا با اشاره به اینکه مشترکان برق تبریز روزانه به صورت میانگین ۱۵ هزار مگاوات برق مصرف می کنند، خاطرنشان کرد: با اجرای پویش با انرژی و تعطیلی ادارات در هفته پایانی آذر ماه ، در مجموع بیش از یکهزار و ۱۰۰ مگاوات ساعت طی هفته مذکور کاهش مصرف حاصل شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز از مردم خواست به منظور مدیریت مصرف انرژی از هیتر و بخاری برقی با توجه به مصرف بالای برق آن ها استفاده نکنند و درب و پنجره ها را عایق بندی کرده و از هدر رفت انرژی جلوگیری کنند.
انتهای پیام/
آیا تعطیلی‌ها موجب کاهش مصرف انرژی و آلایندگی هوا شده است خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

آژانس خبری تحلیلی نصر

پژوهشیار