مدیرعامل گروه «مانا انرژی پاک» مطرح کرد؛
توسعه نیروگاههای خورشیدی بهترین راه غلبه بر بحران ناترازی انرژی است
1403/10/20 - 16:39 - کد خبر: 128881
نسخه چاپی
نصر: مدیرعامل گروه مانا انرژی پاک با پیشبینی اینکه میزان ناترازی انرژی در تابستان سال آینده به ۲۳ هزار مگاوات خواهد رسید، گفت: نیروگاههای خورشیدی بسیار سریع تجهیز و آماده بهرهبرداری میشوند و استفاده از نیرویهای تجدیدپذیر بهترین راهکار برای غلبه بر مشکل ناترازی انرژی در کشور است.
به گزارش خبرنگار نصر، علی پژوهان ظهر امروز در نشست خبری با حضور نمایندگان رسانههای آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه جهان امروز به سمت تولید و استفاده از انرژی پاک حرکت کرده است، افزود: در سال گذشته میلادی ۸۵ درصد افزایش دیماند انرژی جهان مربوط به نیروگاههای تجدیدپذیر بوده است، چرا که توسعه نیروگاههای خورشیدی هم از لحاظ اقتصادی و از لحاظ زیستمحیطی به شدت توجیه پذیر است.
وی ادامه داد: برق خورشیدی در حال حاضر ارزانترین برق تولیدی جهان است، به طوری که هزینه تمام شده آن از هزینه سوخت نیروگاههای فسیلی در جهان کمتر است.
پژوهان با بیان اینکه متاسفانه توسعه انرژیهای پاک در سه دهه گذشته مورد توجه مجموعه حاکمیت کشور نبوده است، گفت: خوشبختانه دولت خواه و یا ناخواه امروز متوجه شده است که باید در این حوزه سرمایهگذاری ویژه صورت بگیرد.
وی در ادامه توضیح داد: امروز نیروگاههای فسیلی رفته رفته توجیه اقتصادی خود را از دست میدهند، به طوری که به ازای هر کیلووات تولید انرژی حداقل ۱۰ الی ۱۸ سنت هزینه سوخت پرداخت میشود و اتلاف انرژی را در روند تولید و انتقال را هم باید به این موضوع افزود.
مدیرعامل گروه مانا انرژی پاک در ادامه با اشاره به ناترازی انرژی در کشور و مصرف بیرویه سوخت، اظهار کرد: متاسفانه ما با دست خودمان منابع خودمان را از بین بردیم. خوشبختانه امروز دولت و حاکمیت به این نتیجه رسیده که کشور باید به سمت توسعه نیروگاههای خورشیدی حرکت کند و بخش خصوصی هم باید از این فرصت برای کمک به رشد تولید و نیز رفع مشکلات کشور بیشترین بهرهبرداری را انجام بدهد.
پژوهان در ادامه با پیشبینی اینکه میزان ناترازی انرژی در تابستان سال آینده به ۲۳ هزار مگاوات خواهد رسید، گفت: نیروگاههای خورشیدی بسیار سریع تجهیز و آماده بهرهبرداری میشوند و استفاده از نیرویهای تجدیدپذیر بهترین راهکار برای غلبه بر مشکل ناترازی انرژی در کشور است.
وی به تجربه آلمان در تولید و بهرهبرداری از انرژی خورشیدی اشاره کرد و افزود: آلمان پس از جنگ اوکراین که به بحران انرژی در اروپا منجر شد، با توسعه فوری نیروگاههای خورشیدی به میزان ۱۵ هزار مگاوات، بر بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین غالب شد و امروز اضافه هم دارد.
پژوهان ادامه داد: موقعیت جغرافیایی ایران از لحاظ کارایی نیروگاههای خورشیدی در مقایسه با آلمان دو چندان بهتر است و این سیستمها در ایران به خصوص منطقه آذربایجان با توجه به ارتفاع بالا و میزان روزهای قابل بهرهبرداری دو برابر بهتر از آلمان بهرهوری خواهد داشت.
وی افزود: با حمایت استاندار آذربایجان غربی یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی خورشیدی بزودی در منطقه ماکو احداث و به شبکه توزیع متصل خواهد شد.
انتهای پیام/
نصر