جعفر میعادفر؛
هوش مصنوعی جایگزین اپراتورهای اورژانس میشود
1403/10/19 - 12:32 - کد خبر: 128786
نسخه چاپی
نصر: رئیس سازمان اورژانس کشور از کاهش اپراتورهای مرکز ١١۵ و بهرهگیری از هوش مصنوعی خبر داد و گفت: برای ارائه خدمات با سرعت بالاتر و دقیقتر به بیماران و مصدومان در صدد استفاده از هوش مصنوعی هستیم.
به گزارش نصر، جعفر میعادفر روز چهارشنبه در هفدهمین همایش سالیانه اورژانس ایران که در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود: اورژانس پیش بیمارستانی در کنار اورژانس بیمارستانی میتواند به سلامت بیماران و مصدومان کمک کند.
وی با بیان اینکه اکنون نیز اپراتورهای اورژانس برای تشخیص مشکل تماس گیرنده از الگوریتمهای (فرایندهای متنابه) خاصی استفاده میکنند، گفت: با این روش، مدیریت بهتری برای اعزام آمبولانس اتفاق میافتد همچنین به کمک یک نرمافزار دیگر که توانایی فهم نوار قلبی در اورژانس دارد؛ نیاز به متخصصان این حوزه کاهش یافته است.
میعادفر درباره قابلیت جدید اورژانس که امکان یافتن موقعیت مکانی دارد، افزود: اکنون با هماهنگی اپراتورهای تلفن همچنین با امکان موقعیت یابی نشانی بیمار، حدود ٣٠٠ متر اختلاف دسترسی وجود دارد که امیدواریم به زودی این اختلاف مکانیابی به ۵٠ متر کاهش یابد.
رئیس سازمان اورژانس کشور، نظارت بر همه آمبولانسهای اورژانس را دیگر امکان این سازمان عنوان کرد و گفت: با این قابلیت در صورت بروز حادثه به راحتی میتوان از آمبولانس دیگری با سرعت بالا برای رسیدن به موقع بر بالین بیمار استفاده کرد.
توانایی تشخیص در شرایط پر فشار از ویژگیهای طب اورژانس است
پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر در این همایش با اشاره به ویژگی های طب اورژانس گفت: اولین ویژگی مهارت و تخصص است. این افراد آگاهی گستردهای در حوزه پزشکی دارند و در تصمیمگیریهای فوری و شرایط بحرانی بسیار توانمند هستند.
وی افزود: توانایی تشخیص اولویتها در شرایط پرفشار، یکی از مهمترین مزیتهای آنهاست. ارتباطاتشان تکنیسینهای اورژانس چه با سایر پزشکان و چه با بیماران و همراهان آنها بی نظیر است همچنین انعطافپذیری و انطباقپذیری آنها نیز قابل تحسین است و در شرایط سخت و با منابع محدود، وظیفه خود را که نجات جان انسانهاست، به بهترین شکل انجام میدهند.
کولیوند اظهار داشت: کادر اورژانس در مدیریت بحرانها همیشه در خط مقدم هستند؛ چه در حوادثی مثل زلزله و سیل و چه در بحرانهایی مانند همه گیری کرونا، این افراد با تبحر و روحیه تیمی عالی عمل کردهاند.
رئیس جمعیت هلال احمر اضافه کرد: تحمل شرایط دشوار مانند شیفتهای طولانی و استرس بالا، در عین حال حفظ اخلاق حرفهای و انساندوستی، از ویژگیهای بارز کادر اورژانس است.
وی ادامه داد: از نگاه قرآنی، فعالیتی که کادر اورژانس انجام میدهند، از جنس «صالحین» است و خداوند در آیه ۶۹ سوره نساء میفرماید که خداوند نعمتهای خود را به پیشوایان، صدیقین، شهدا، و صالحین عطا کرده است و این موضوع نشان میدهد که کار اورژانس، نیکو و حسنه است.
کولیوند گفت: اورژانس و هلال احمر همکاریهای بسیاری دارند؛ چه در شرایط عادی و چه در بحرانها این همکاری وجود دارد. این همکاری شامل فعالیتهای آموزشی، ارتقای تابآوری کارکنان و جامعه همچنین ارائه خدمات درمانی در داخل و خارج از کشور است.
رئیس جمعیت هلال احمر اظهار داشت: هلال احمر و اورژانس میتوانند نقش اساسی در بهبود آمادگی مردم برای مقابله با حوادث ایفا کنند و با استفاده از ظرفیتهای مشترک، میتوان به مردم امید و آرامش داد و شرایط سخت را بهتر مدیریت کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا