خبر/
بازسازی شگفت انگیز فرش های تاریخی و دیده نشده ایران در موزه فرش
1403/10/15 - 08:04 - کد خبر: 128454
نسخه چاپی
نصر: رئیس موزه فرش ایران، از رونمایی دو پاره فرش صفوی خبر داد که یکی به مسجد کبود تبریز منتسب است. بخشهای مفقوده این فرشها با استفاده از هوش مصنوعی و فناوری ویدیو مپینگ بازطراحی شده و در نمایشگاه یکماهه موزه فرش ایران به نمایش درآمدهاند.
به گزارش نصر، محمدجواد اینانلو، رئیس موزه فرش ایران، از رونمایی دو پاره فرش صفوی خبر داد. قالی اول با ابعاد ۴.۸۲ در ۲.۹۰ متر و قالی دوم با ابعاد ۸ در ۳.۶۷ متر از مجموعهای هفتتکهای هستند که امروز با حضور اساتید و متخصصان این حوزه معرفی شدند.
اینانلو درباره قالی اول گفت: «بر اساس آخرین نظریهها، این قالی احتمالاً متعلق به مسجد کبود تبریز است.»
وی افزود: «این قالی به همراه چند تکه دیگر از مجموعهای با طرح و نقشی مشابه بودند که تا سال ۱۹۲۹ موقعیت مکانی مشخصی داشتند، اما برای چندین دهه اطلاعاتی از مکان آنها در دست نبود. در دهههای اخیر این قالیها مجدداً شناسایی شدند و قطعه هفتم، که آخرین تکه مفقود بود، اخیراً کشف شده است.»
او همچنین توضیح داد که حدود ۱۲ سال پیش، مقالهای به قلم تورج ژوله همراه با عکسهایی از مخزن موزه فرش منتشر شد که در آن، آقای جیم فورت موفق به شناسایی پاره فرش هفتم شد. این کشف در نهایت در مقالهای بینالمللی در مجله هالی به طور رسمی اعلام و رونمایی شد.
رئیس موزه فرش درباره پاره فرش دوم گفت: «این فرش از نظر طرح و نقش مشابه نمونههایی است که در موزههای دیگر دیده میشود. با وجود اینکه موزه متروپولیتن نیویورک اصالت این فرش را به تبریز نسبت داده است، گره نامتقارن و فارسی این تکه قالی با ویژگیهای بافت این شهر مطابقت ندارد.» او افزود: «طرح و نقش این فرش بیشتر شبیه به گرههای اصفهان و لاهور هند است.»
اینانلو همچنین اشاره کرد که در این نمایشگاه، بخشهای مفقوده فرشها با استفاده از فناوری ویدئو مپینگ بازسازی و به نمایش گذاشته شدهاند. این نمایشگاه به مدت یک ماه در موزه فرش ایران برای بازدید عموم برگزار میشود.
انتهای پیام
پایگاه خبری و اطلاع رسانی رکنا