خبر/
پرتاب ماهواره ناهید ۱ و ۲ در آینده نزدیک
1403/10/12 - 13:36 - کد خبر: 128343
نسخه چاپی
نصر: رئیس سازمان فضایی ایران درخصوص ماهوارههای ناهید گفت: نمونه پروازی ماهوارههای ناهید ۱ و ۲، که پارسال رونمایی شد، به زودی پرتاب میشود.
به گزارش نصر، حسن سالاریه گفت: ماهواره ناهید ۱ و ۲ دارای پهنای باند Q است و ماهواره ناهید ۳ نیز در حال ساخت است و ظرفیت منظومه سازی دارد.
وی همچنین درخصوص ماهواره پارس ۲ گفت: این ماهواره دقت تصویربرداری ۲ متر دارد و قرار است در دهه فجر رونمایی میشود، ماهواره پارس ۳ نیز که در دستور کار پژوهشگاه فضایی است با دقت ۲ متر است.
سالاریه درخصوص ماهواره «مهدا» نیز گفت :این ماهواره که همچنان ارتباط و سیگنال میگیریم ،دارای سکوهای (پلتفرم) اینترنت اشیا است.
رئیس سازمان فضایی ایران همچنین در تشریح آخرین وضعیت طرح منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی ، با اشاره به اینکه نمونههای اولیه منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی ، امسال در مدار قرار میگیرد، گفت: پرتاب ماهوارههای اصلی این منظومه از اواخر سال ۱۴۰۴ انجام میشود.
حسن سالاریه افزود: منظومه ماهواره ای شهید سلیمانی، یک منظومه متشکل از حدود ۲۰ ماهواره ارتباطی است که با هدف برقراری ارتباطات و اینترنت اشیا طراحی و ساخته میشود. این طرح از نیمه سال ۱۴۰۲ شروع شد و فرایندهای طراحی ، تا اواخر سال گذشته به پایان رسید و در حال حاضر فعالیتهای مربوط به ساخت نمونههای آزمایشگاهی آن دنبال میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: برنامه ریزی کردهایم امسال حتماً نمونههای اولیه و آزمایشگاهی این منظومه در مدار قرار بگیرد و اولین آزمایش های مداری آن انجام میشود، البته ممکن است به دلیل مسائل فنی، زمان پرتاب چند ماهی جا به جا شود که طبیعی است و جای نگرانی نیست.
سالاریه گفت: بعد از پرتابهای آزمایشی و آزمایش در مدار، طراحیها اصلاح و به روز رسانی میشود و زیر سامانه هایی که نیاز به تغییر دارند، اصلاح میشود تا در نهایت به ماهواره نهایی برسیم.
وی گفت: پرتاب ماهوارههای اصلی از اواخر سال ۱۴۰۴ انجام میشود، و برنامه ریزی کردهایم که از این منظومه، نمونههای پیشرفته و به نوعی فاز دوم آن را بسازیم. در حال برنامه ریزی هستیم که مناقصه نمونههایی از ماهوارههای مربوط به فاز دوم برگزار شود تا این منظومه، در فاز دوم ماهوارههای پیشرفتهتری داشته باشد.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: مساله مهم درباره منظومه شهید سلیمانی، ورود بخش خصوصی است. عمده طراحی و ساخت این منظومه توسط بخش خصوصی دنبال میشود و جمعی از (کنسرسیوم) از شرکتهای دانش بنیان و یک شرکت دولتی ، کار را دست گرفتهاند و درخصوص فاز دوم طراحی و ساخت ماهوارهها و توسعه فناوری آن، بنا داریم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.
انتهای پیام/
ایلنا - خبرگزاری کار ایران