زنگ خطر برای بزرگترین کلیسای ایران در تبریز؛ 

عذرای توانا در آستانه نابودی

1403/10/07 - 11:15 - کد خبر: 128040 نسخه چاپی

نصر: کلیسای عذرای توانا تبریز در فهرست کلیساهای  با معماری منحصر بفرد جهان است و به عبارتی  بزرگترین کلیسای ایران درتبریز ،تدریجی درحال تخریب است.

به گزارش نصر، در بازدیدی از بزرگترین کلیسای ایران در تبریز  مشاهده کردیم متاسفانه حتی با وجود  کریسمس و نزدیکی سال نو میلادی همچنان درهای این کلیسا به روی گردشگران ایرانی و خارجی بسته است. 
تبریز حدود ۱۵ کلیسای بزرگ و کوچک دارد که در قلب شهر و در مناطق مرکزی و در منطقه موسوم به ارمنستان قدیم که چهار راه  شریعتی فعلی و شهناز سابق ،لیلاوا و بارناوا و محلات و خیابان‌های منتهی به آن را شامل می‌شوداز نظر موقعیت جغرافیایی واقع شده اند. 
این کلیساها در مسیر چند کیلومتری از اول شریعتی جنوبی تا  شریعتی شمالی پراکنده هستند. از دوره صفویان تا قاجار قدمت دارند .
حدود ۵ کلیسای تبریزکهن ثبت ملی شده اند.در این میان کلیسای 《عذرای توانا》که متعلق به جامعه کاتولیک ها ست و در گذشته جشن ها و اعیاد آنها با میهمانان اروپایی و فرانسوی در این کلیسا که بزرگترین کلیسای کشور است برگزار می شد.
این کلیسای زیبا و دیدنی در انتهای کوچه میار میار غربی منتهی به باغ گلستان معماری هنری خاصی دارد.با شیوه معماری گوتیک از سوی کاتولیک های فرانسوی ساخته شده است. 
اکثر کلیسا های جهان به صورت صلیب ساخته شده ولی این کلیسا در قلب تبریز به صورت مستطیل است.۱۴ ستون زیبا با ۱۷ پنجره در بنای این کلیسا با معماری بی نظیر دیدنی است. طول آن ۳۰ متر  عرض آن ۱۵ متر و ارتفاع ۱۲ متری دارد.باگچ بری های قشنگی هر بیننده را به سوی خود می کشاند. 
آنچه بر جلوه های ویژه آن افزوده تمثال حضرت مریم صلی الله ، انسان برتر بر زنان عالم طبق فرمایش خداوند بزرگ در آیه شریفه ۴۲ سوره مبارکه آل عمران ،در وسط ۱۰ فرشته آسمانی در آن جلوه نمایی می‌کند.
هم اکنون این کلیسای زیبا برای مرمت و بازسازی با اختلاف ستاد اجرایی ،خلیفه گری آذربایجان و میراث استان مواجه بوده و به حال خود رها شده و تعطیل است و تخریب  تدریجی دیوارها و بدنه کلیسا مشهود است وستاد اجرایی امام آذربایجان شرقی که ادعای مالکیت این کلیسا را دارد با نصب پلاکاردی از عابران و اهالی محل و کسبه خواسته است که مواظب ریزش دیوارهای آن در تردد روزانه خود باشند.
کارشناسان میراث می گویند در صورت مرمت و بازسازی این کلیساو بازگشایی آن می توان در جذب گردشگران خارجی و جذب در آمدهای ناشی از آن قدم های بزرگی برداشت.
بیش از ۳۰ درصد جمعیت جهان مسیحی و حدود ۲۰ درصد هم مسلمان است که مسیحیان و مسلمانان یکتاپرست هستند و به حقانیت بزرگ پروردگار عالمیان معتقدند و اشتراکات فراوانی دارند و بیشترین سفرهای گردشگری بین‌المللی از سوی مسیحیان صورت می گیرد و حتی می توان برای بازسازی بزرگترین کلیسای ایران در تبریز و یکی از بزرگترین کلیساهای دنیا از موسسات خیریه فعال در بازسازی میراث باارزش جهانی کمک خواست.
گزارش از محمد فرج پور باسمنجی
انتهای پیام/
عذرای توانا در آستانه نابودی نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار