آیین نکوداشت بزرگان ادب و فرهنگ در دانشگاه هنر اسلامی/
به یاد دو نگین فروزان فرهنگ و ادب آذربایجان
1403/10/02 - 13:47 - کد خبر: 127738
نسخه چاپی
نصر: نمایشگاه آثار خط و شعر به احترام روح بلند دو تن از ستارگان درخشان آسمان ادب و فرهنگ تبریز، استاد ادیب، «نظمی تبریزی» و استاد گرانقدر خوشنویسی، «استاد عطارچیان» ، که در سفر ابدی خود به سر می برند، برگزار شد.
به گزارش نصر، تبریز و قدمت دیرینه اش، همواره مهد هنر و ادبیات بوده است. یکی از زیباترین جلوههای هنر در این شهر، خوشنویسی و به ویژه خوش نویسی نستعلیق است که ریشه در تاریخ و فرهنگ این دیار دارد. خوشنویسی تبریزی ها، با آن خطوط روان و زیبا، ترکیب رنگها بر روی کاغذهای مرغوب، مضامین عمیق و معنوی در رقص قلم، همگی نمادی از هویت و اصالت آن ها است. دانشگاه هنر اسلامی تبریز، در هفته آغازین دی ماه، همزمان با افتتاح نگارخانه جدید در مجتمع فرهنگی هنری کوثر، این فضا را با آثار هنرمندان خوش نویس این شهر مزین کرده و ظرافت و مهارت هنرمندان را به نمایش گذاشته است و این اتفاق خوب، به همت انجمن خوشنویسان به مدیریت «یونس نصیری» رقم خورده است.
«یونس نصیری» رئیس انجمن خوشنویسان در خصوص برگزاری این نمایشگاه می گوید: به یاد دو تن از مفاخر این شهر، تصمیم گرفتیم نمایشگاه بزرگی با دو رویکرد برگزار کنیم؛ قسمتی از نمایشگاه با عنوان «شعر نظمی در آثار خوشنویسان» به یاد شاعر ادیب تبریزی، استاد نظمی برپا شده است و در قسمت دیگر، به یاد چهلم استاد خوشنویس، استاد عطارچیان، ۲۰ قطعه از آثار استاد را نمایش داده ایم. همچنین آثار سایر هنرمندان انجمن را ، از جوان و پیشکسوت به نمایش گذاشتیم.
وی افزود: در کل ۱۲۰ قطعه اثر از ۸۰ نفر از هنرمندان انجمن با درجه هنری ممتاز به بالا و پیشکسوتان این عرصه در اینجا نمایش داده شده است.
نصیری هدف از برگزاری چنین نمایشگاه هایی را در درجه اول، معرفی فرهنگ غنی تبریز خواند: خوشنویسی هویت تبریز است و سابقهای طولانی در این شهر دارد. بسیاری از اساتید بزرگ خوشنویسی ایران، از این شهر برخاستهاند. خط نستعلیق که به عنوان یکی از زیباترین خطوط اسلامی شناخته میشود، در تبریز به اوج کمال خود رسید. میرعلی تبریزی، با ابداع خط نستعلیق، تحولی عظیم در هنر خوشنویسی ایجاد کرده است لذا نمایشگاه های خوشنویسی و خط، ضمن اشاره به این هویت، با هدف آشنایی جوانان با مفاخر و ارزش های این محیط فرهنگی هنری و ایجاد انگیزه درعلاقه مندان به این حوزه، برگزار می شوند.
وی به فعالیت های متنوع انجمن اشاره می کند: انجمن برنامه های متنوعی با همکاری با سایر نهاد ها، برای نیل به این اهداف دارد. اخیرا طی برنامه ای با عنوان «خوش نویسی و سلامت» با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، محفلی برپا شد و خوشنویسان بالای ۶۰ سال گرد هم آمده و خلق اثر کردند. در روزهای آتی هم برنامه ای با عنوان «ورزش و خوش نویسی» خواهیم داشت.
رئیس انجمن خوش نویسان اظهار داشت: این نمایشگاه به همت انجمن خوشنویسی و هماهنگی و همراهی دانشگاه هنر اسلامی رقم خورد. همزمانی برگزاری این نمایشگاه و افتتاح این این نگارخانه، این اتفاق خوب را پربار ساخته است. همچنین اداره میراث فرهنگی و سازمان بسیج هنرمندان و اداره فرهنگ و ارشاد هم در برگزاری این نمایشگاه ما را همراهی کردند.امید که سایر ارگان ها هم در حوزه فرهنگ فعالیت بیشتری داشته باشند تا هرچه بیشتر در غنی سازی فرهنگ و هنر در ابعاد مختلف پیشرفت کنیم.
«محمد تقی پیربابائی» رئیس دانشگاه هنر اسلامی، پس از بازدید از نمایشگاه، برگزاری چنین رویداد هایی را در راستای ماموریت های دانشگاه هنر اسلامی تبریز بر می شمارد:
ماموریت اصلی این دانشگاه، پشتیبانی علمی از فرهنگ و هنر تمدن ایرانی است و راهبرد اصلی ما، راهبری فرهنگ و هنر اصیل تبریز است که در این راستا، دانشگاه هنر اسلامی، سلسله فعالیت هایی انجام میدهد و راه اندازی این نگارخانه یکی از این هاست. حال اینکه برگزاری چنین نمایشگاه ارزشمندی در سر آغاز فعالیت های این نگارخانه، فتح بابی خواهد بود که هنرجویان دانشگاه و هنرمندان این شهر، آثار ارزشمند خود را در این نگارخانه به نمایش بگذارند و در مسیر ارتقای کیفی آثارشان تلاش کنند.
وی افزود: ما با این کار از هنرجویان دانشگاه و هنرمندان شهر حمایت می کنیم و معتقدیم پشتیبانی علمی با این ساختار ها رقم می خورند. هنرمندان طی برگزاری نمایشگاه ها، برای ارتقای درجه کیفی آثار خود تلا می کنند. آثاری که از نظر کیفی به مرتبه ای می رسند که به صورت موزه ای دسته بندی می شوند, در موزه این دانشگاه در کنار آثار فاخر هنرمندان ایران و جهان اسلام، ماندگار می شوند.
گفتنی است، دو نمایشگاه خوشنویسی به یاد اساتید فقید ادب و هنر، از اول تا ۶ دی ماه ۱۴۰۳ در نگارخانه جدید مجتمع فرهنگی هنری کوثر برپا خواهند بود.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت