فرشاد به آفرین؛

۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند

1403/10/01 - 11:48 - کد خبر: 127681 نسخه چاپی

نصر: معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: اکنون بیش از ۱۷ هزار نفر هنرمند در رشته های مختلف صنایع دستی این استان فعالیت دارند.

به گزارش نصر، فرشاد به آفرین روز شنبه در گفت و گویی، اظهار کرد: این افراد دارای مجوزهای رسمی و قانونی از سوی معاونت صنایع دستی آذربایجان شرقی هستند که به طور مستمر در رشته های گوناگون آثار هنری خود را تولید و به بازار مصرف عرضه می کنند.
به گفته وی آمارهای غیررسمی نشان دهنده فعالیت بیش از ۳۰ هزار نفری هنرمندان صنایع دستی آذربایجان شرقی است که به صورت خانگی و بدون اخذ مجوزهای رسمی از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعالیت می کنند.
به آفرین مجموع رشته های فعال صنایع دستی آذربایجان شرقی را ۸۵ مورد اعلام کرد که همه آنها دارای فعالان مستمر و دایمی هستند و آثار آنها در بازارهای داخلی و ختی خارجی مشتریان خاص خود را دارد.
وی یکی از مهمترین اقدامات معاونت صنایع دستی آذربایجان شرقی را احیای سالانه یک رشته از این صنایع بیان کرد که در سالجاری صنعت دستی "پاپیه ماشه" ( خمیر کاغذی که از آن برای ساخت جعبه های قلمدان استفاده می شود) با تلاش هنرمندان این حوزه احیا شد.
به آفرین توجه به بخش خصوصی و ایجاد تحرک لازم در بین تشکل های غیردولتی حوزه صنایع دستی را از اقدامات مهم معاونت صنایع دستی آذربایجان شرقی برشمرد و ادامه داد: در این راستا تاکنون تعداد سه کانون صنفی صنایع دستی در استان مجوز فعالیت گرفته اند که با تقویت این تشکل های می توان به آینده درخشان این حوزه بیش از پیش امیدوار بود.
وی بازاریابی را از جمله چالش های مهم صنایع دستی کشور و آذربایجان شرقی دانست و با تاکید بر اینکه باید در این خصوص اقدامات فوری، علمی و عملیاتی به انجام برسد، خواستار مشارکت بیشتر تشکل های مردمی در این رابطه شد.
به آفرین با بیان اینکه صنایع دستی باید در رأس امور نهادهای دولتی و غیردولتی کشور قرار بگیرد، یادآور شد: جایگاه صنایع دستی در حقیقت تجلی گر تفکر خلاق و بی بدیل هنرمندان کشور است که باید ارتقا یابد و در همین راستا از طریق معاونت صنایع دستی آموزش رایگان صنایع دستی و هنرهای سنتی در تمام شهرستان ها و حدود یکصد روستای منتخب انجام شده است.
وی برگزاری یازدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران - تبریز در مهر ماه گذشته را یکی از موفق ترین برنامه های معاونت صنایع دستی آذربایجان شرقی بیان کرد که به تدریج به یکی از رویدادهای مهم این عرصه در کشور تبدیل می شود.
به آفرین ابراز امیدواری کرد در سال های آینده این نمایشگاه به صورت بین المللی برگزار شود.
وی وجود رشته های گوناگون و زمینه های وسیع صنایع دستی کشور که هر استان حداقل در چند رشته سرآمد آن است را بهترین و بزرگترین ظرفیت های هویتی و فرهنگی ایران زمین دانست و افزود: برپایی نمایشگاه های مختلف باید جزو رئوس برنامه های وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار بگیرد تا به تدریج برگزاری چنین نمایشگاه هایی جنبه های بین المللی نیز به خود بگیرد.
انتهای پیام/
۱۷ هزار نفر در صنایع دستی آذربایجان شرقی فعالیت دارند خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار