گزارش اختصاصی نصر از وضعیت مبهم پروژه های نیمه مشارکتی شهرداری تبریز/
سرنوشت مبهم پروژههای مشارکتی تبریز
1403/09/27 - 09:25 - کد خبر: 126416
نسخه چاپی
نصر: سرپرست سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تبریز گفت: فعلا در رابطه با پروژه ها و وضعیت سرمایهگذاری اطلاعاتی ندارم اجازه دهید دو ماه بگذرد تا مصاحبه کنیم!
به گزارش نصر، وضعیت اسفناک سرمایهگذاری و پروژههای مشارکتی شهرداری تبریز، یک چالش جدی برای توسعه پایدار این شهر است. برای بهبود این وضعیت، نیاز به اقدامات جدی و هماهنگ از سوی همه دستگاههای مسئول است. با اجرای راهکارهای پیشنهادی، میتوان به بهبود فضای سرمایهگذاری در شهرداری تبریز و تسریع در اجرای پروژههای عمرانی و خدماتی کمک کرد.
شهرداری تبریز به عنوان یکی از کلانشهرهای ایران، نقش مهمی در توسعه و بهبود زیرساختهای شهری ایفا میکند. سرمایهگذاری و پروژههای مشارکتی با بخش خصوصی، یکی از راهکارهای مهم برای تامین منابع مالی مورد نیاز شهرداریها برای اجرای پروژههای عمرانی و خدماتی است. اما در سالهای اخیر، گزارشهایی مبنی بر وضعیت اسفناک سرمایهگذاری و پروژههای مشارکتی شهرداری تبریز منتشر شده است که نشاندهنده وجود مشکلات جدی در این حوزه است.
یکی از دلایل این وضعیت اسفناک عدم شفافیت و اطمینانبخشی و نبود اطلاعات شفاف و دقیق در مورد پروژهها و روند اجرای آنها است که باعث شده است سرمایهگذاران نسبت به سرمایهگذاری در این پروژهها ابهام داشته باشند. عدم وجود ضمانتهای کافی برای بازگشت سرمایه و سوددهی پروژهها، یکی دیگر از دلایل عدم تمایل سرمایهگذاران است.
از سویی دیگر تغییرات مکرر در قوانین و مقررات سرمایهگذاری، باعث ایجاد بیثباتی در محیط سرمایهگذاری و دلسردی سرمایهگذاران شده است. رکود اقتصادی، تورم بالا و نوسانات نرخ ارز، بر توان سرمایهگذاری بخش خصوصی در همه حوزهها، از جمله شهرداریها، تاثیر گذاشته است.
همچنین نبود زیرساختهای مناسب مانند شبکههای ارتباطی قوی، دسترسی آسان به منابع مالی و نیروی انسانی متخصص، از موانع اصلی جذب سرمایهگذاری در پروژههای مشارکتی است.
تجربه ناموفق برخی از پروژههای مشارکتی قبلی، باعث ایجاد بیاعتمادی در بین سرمایهگذاران نسبت به شهرداری تبریز شده است و با کاهش سرمایهگذاری، درآمدهای شهرداری نیز کاهش مییابد و این امر بر توانایی شهرداری در اجرای پروژههای عمرانی و خدماتی تاثیر میگذارد.
نبود منابع مالی کافی، باعث تاخیر در اجرای پروژههای عمرانی و خدماتی و نارضایتی شهروندان میشود. با کاهش درآمدها، شهرداری نمیتواند به اندازه کافی به وظایف خود در ارائه خدمات شهری عمل کند. وضعیت نامناسب سرمایهگذاری در شهرداری، میتواند بر کل فضای سرمایهگذاری در شهر تاثیر گذاشته و آن را برای سرمایهگذاران کمتر جذاب کند.
در همین راستا "روح الله رشیدی" عضو شورای شهر تبریز گفت: ۹۷ پروژه ریز و درشت در آغاز شورای ششم وجود داشت و وضعیت آنها باید به صورت دقیق به شورا گزارش شود. ۱۸ پروژه در حال بهرهبرداری است و باید دقیقاً معلوم شود این پروژهها در چه مرحلهای هستند.
سپس جهت تکمیل گزارش و پاسخ به تمامی ابهامات سراغ "داوود باغی" سرپرست سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تبریز رفتم، وی در گفتگو با خبرنگار نصر گفت: فعلا در رابطه با پروژه ها و وضعیت سرمایهگذاری اطلاعاتی ندارم اجازه دهید دو ماه بگذرد تا بعدا مصاحبه کنیم!
زعفرانچی و بجانی برای شرکت در پیش نشست همایش انتخاب شدند
29 مرداد بود که در جلسه علنی شورای شهر تبریز نامه ای از سوی شهرداری که متن آن در زیر آمده است قرائت شد:
با سلام - با توجه به برگزاری همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در تبریز در 15 و 16 آبان ماه 1402 و نظر به برنامه ریزی انجام گرفته برای برگزاری اولین پیش نشست همایش در شهر استانبول ترکیه در اواخر شهریور ماه سال جاری، به منظور گفتگو و دعوت از سرمایه گذاران خارجی و ایرانیان، به ویژه آذربایجانی ها و تبریزی های مقیم خارج کشور، خواهشمند است مقرر فرمایید 2 نفر از اعضای محترم شورای اسلامی شهر به عنوان نمایندگان تام الاختیار شورا برای شرکت در این پیش نشست همایش مذکور، به شهرداری معرفی گردد.
"سید کاظم زعفرانچی لر" و "یاسین بجانی" با رای اعضای شورا برای شرکت در این همایش انتخاب شدند.
24 مهر ماه خبری با تیتر " پیش نشست همایش بینالمللی سرمایهگذاری گامی موثر در جذب سرمایهگذار" منتشر شد که در آن شهردار تبریز به همراه دو عضو شورای اسلامی شهر و مدیران ارشد شهرداری تبریز، با معبودیفر سرکنسول ایران در استانبول دیدار و گفتگو کرده است.
این سفر جهت پیش نشست همایش در شهر استانبول ترکیه، به منظور گفتگو و دعوت از سرمایه گذاران خارجی و ایرانیان، به ویژه آذربایجانی ها و تبریزی های مقیم خارج کشور با حضور شهردار کلانشهر تبریز، دو تن از اعضای شورا و برخی از مدیران شهرداری انجام شده است.
در عکس فوق آقایان هوشیار، زعفرانچی لر، بجانی و برخی از مدیران شهرداری تبریز دیده می شود که در این سفر همراه شهردار و اعضای شورا بوده اند.
در ادامه به بررسی ماموریت های خارجی در شهرداری مشهد می پردازیم که در سامانه "فاش" مقصد ماموریت، سال سفر، مدت زمان، موضوع و ضرورت ماموریت، محل تامین اعتبار، هماهنگ کننده و نهایتا گزارش دستاورد سفر آورده شده است.
در عکس فوق می توان ریز سفر های خارجی مدیران و اعضای شورای شهر مشهد را با تمام جزئیات مطالعه کرد.
گزارش نصر اضافه می کند؛ انتظار می رود شهرداری تبریز با همراهی "شورای انقلابی" صریح و شفاف به مردم توضیح داده و گزارش سفر به استانبول، دستاورد ها، هزینه های سفر و .. را مانند دیگر کلانشهرها به مردم منعکس نمایند، چرا که شفافیت مانند نوری است که مسائل را روشن کرده و ابهامات را از بین میبرد؛ اما آیا در شهرداری تبریز اراده ای برای شفافیت وجود دارد؟
گزارش نصر می افزاید؛ در پایان به بخشی از راهکارها جهت بهبود این وضعیت اشاره می شود که امید است شخص شهردار ابتدا کسی را به سمتی برگزیند که اطلاعات کافی و کارایی لازم در آن حوزه را داشته و حداقل دو ماه قبل از تحویل پست جهت اطلاعات لازم را کسب کند!
ارائه اطلاعات دقیق و شفاف در مورد پروژهها، روند اجرای آنها و میزان پیشرفت آنها، انتشار منظم گزارشهای عملکرد و مالی پروژهها، تدوین قوانین و مقررات شفاف و پایدار برای سرمایهگذاری، ایجاد مکانیسمهای لازم برای اجرای سریع و موثر این قوانین، سادهسازی مراحل اداری و کاهش زمان صدور مجوزها، ارائه تسهیلات مالی و اعتباری به سرمایهگذاران، توسعه زیرساختهای ارتباطی، انرژی و حمل و نقل.
فراهم کردن نیروی انسانی متخصص و ماهر، موفقیت در اجرای چند پروژه مشارکتی کوچکمقیاس و نشان دادن توانایی شهرداری در مدیریت این پروژهها، ایجاد سازوکارهای مناسب برای حل اختلافات و تضمین حقوق سرمایهگذاران تنهای بخشی از اقدامات لازم در حوزه مهم سازمان سرمایهگذاری به حساب می آید.
انتهای پیام/
محمدرضا اخگرگداز