گفتگو با مقصود سامع سردرودی/

از زیبایی فصل سوم تا خزان جشنواره عکاسی فیروزه 

1403/09/24 - 11:15 - کد خبر: 126297 نسخه چاپی

نصر: گروه عکاسان «سبز اندیش»، نمایشگاه فصل سوم را حسن ختامی بر پایان فصل پاییز در فرهنگسرای نیکدل برگزار کردند. در گفتگو با کیوریتور نمایشگاه «فصل سوم» از اوضاع فضای عکاسی در تبریز پرسیدیم و در حاشیه تلخ و لنگ مانده جشنواره عکاسی فیروزه درنگ کردیم. 

به گزارش نصر، «مقصود سامع سردرودی » کیوریتور این نمایشگاه، از فعالیت های پنج ساله گروه سبز اندیش گفت:  این گروه پنج سال است که به منظور گسترش حرفه عکاسی و پرورش عکاسان جوان و خلاق برپا شده است. تاکنون نزدیک پنجاه تور عکاسی در شهرستان ها، نزدیک به ده نمایشگاه با موضوعات مختلف و ورکشاپ های عکسی و ... برگزار کرده ایم. 
وی افزود: ما همواره سعی کرده ایم علاوه بر گردهمایی هنرمندان عکاس پیشکسوت و تازه کار، آموزش را در همه حال داشته باشیم. لذا در تور های عکاسی، اموزش کاربردی تجربی اتفاق می افتد. علاقه مندان با ارتباط با بنده می توانند برای عضویت در این گروه اقدام کنند.
سامع سردرودی، شخصیت هنری را لازمه حضور در عرصه عکاسی خواند: من به شخصیت هنری و اجتماعی هنرمند اعتقاد دارم که ترجیحا این مهم را ارزیابی می کنیم و نفرات را در گروه دعوت می گیریم. شخصیت اجتماعی یک هنرمند جدای از مهارت هنری او قضاوت می شود. 
وی از برنامه های آتی گروه سبز اندیش گفت: قرار است در شهر های دیگر هم این نمایشگاه با تعداد آثار بیشتر نزدیک به ۶۰ اثر برگزار شود.همچنین در روز های عید، نمایشگاه تبریز شناسی برگزار خواهیم کرد که علاقه مندان به شرکت در این نمایشگاه می توانند از امروز برنامه ریزی کنند. 
 

سامع سردرودی از عدم حمایت ها در حوزه عکاسی و لزوم آسیب شناسی این مهم گفت: متاسفانه عدم توجه مسئولین فرهنگی به حوزه عکاسی، عدم فروش آثار عکاسی و ... از مسائل مهمی هستند که باید به آنها توجه شود.
امروز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و دسترسی همه مردم به موبایل، توهم عکاسی در همه به وجود آمده است. همچنین خانواده ها در حوزه هنر، نگاه تجاری دارند و در پی اهمیت دادن به ارزش افزوده یک اثر، تابلو فرش را به خرید تابلو نقاشی یا عکاسی ترجیح می دهند. باید گفت تنها نگاه تجاری اسیب زاست و این موضوع باید در فرهنگ ما جا بیفتد.
وی اذعان داشت: حال اینکه عکاس بودن با عکس گرفتن فرق بسیار دارد و این قاب های عکاسی، طبق اصول و علم عکاسی و با تکیه بر اندیشه عکاس ثبت شده اند که ارزش معنوی کار را بالا می برد.
 

چرا جشنواره فیروزه تبریز نیمه‌کاره رها شد؟
به گزارش نصر، «جشنواره عکس فیروزه» در اردیبهشت امسال با هدف گذاری منطبق بر نیازهای فرهنگی و اجتماعی تبریز، نهمین دوره خود را در هفت محور اصلی و دو بخش مجموعه عکس و تک عکس برگزار کرد ولی اختتامیه این جشنواره هنوز که هنوز است برگزار نشده است. 
سامع سردرودی از شرکت کنندگان در چندین دوره جشنواره عکس فیروزه، از عدم برگزاری اختتامیه برای این جشنواره گفت: فراخوان نهمین جشنواره سراسری عکس فیروزه تبریز در بهار امسال داده شد و اختتامیه آن باید در خرداد برگزار می شد که بنا به دلایل مختلف به تعویق افتاد اما تا به امروز این پا در هوایی ادامه یافته است. متاسفانه اختتامیه به بهانه های غیر قابل پذیرش چون کمبود بودجه بلاتکلیف مانده که برای هیچ یک از ما قابل توجیه نیست.
این جشنواره خیلی خوب پیش می رفت ولی متاسفانه این کار ضربه شکننده ای به اعتبار این جشنواره وارد کرد و همچنین دبیر این جشنواره استاد شب خیز و داوران را که اکثر شرکت کنندگان به اعتبار آنها به فیروزه ورود یافته بودند، تخریب شدند. 
وی با توجه به محور های این جشنواره که در یک وجه، به زیبایی های تبریز می پرداخت، اذعان داشت: لازم به ذکر است که بنده در شش دوره، در شورای سیاست گذاری جشنواره بودم ولی عملا ما گمارده شدیم تا بانی های جشنواره به اهداف خود برسند! در هشت دوره قبلی که یکی از اهداف مهم، نشان دادن زیبایی های تبریز بود، در عمل عکس این قضیه اتفاق افتاد و هرچه ناهنجاری در این شهر بود، در عکس ها نشان داده می شد چون عکس های ارسالی این چنین برگزیده می شدند! متاسفانه این رویه حتی در سینما هم پیش می رود و فیلم هایی به جشنواره ها راه میابند که سیاه نمایی بیشتری را نشان می دهند. حال اینکه این منفی بافی در هنر زیاد شده است. این دوره با هدف متفاوتی امسال برگزار شد ولی هنوز خبری از اختتامیه نیست.
انتهای پیام/
از زیبایی فصل سوم تا خزان جشنواره عکاسی فیروزه  فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار