به گزارش نصر، «ناهید برادران»، سرپرست نقاشان این اثر نفیس که اخیرا در انتشارات بهاردخت به چاپ رسید، از پروسه خلق نقاشی های این کتاب می گوید:
۱۳ نفر اعضای گروه هاشور قرمز، هریک چهار تا ۹ اثر را برای اشعار حیدربابا اختصاص دادند. هنرمندان با توجه به اشعار و با استفاده از کدواژه های هر شعری الهام گرفتند و روی نقاشی ها کار کردند.
وی افزود: در این کتاب نفیس برای همه ۷۶ بند مجموعه حیدربابایه سلام نقاشی کرده ایم. این نقاشی ها با تکنیک کلاژ به صورت میکس مدیا و با استفاده از متریال های مختلف کار شده اند. سبک آثار ترکیبی از سبک مدرن و انتزاعی هستند که المان های فولکلور برای ارتباط گیری مخاطبان در این آثار به کار رفته اند.
وی هدف از گزینش چنین سبکی را ترکیب هنر مدرن با شعر کلاسیک خواند: ما در این آثار، شعر کلاسیک ترکی را با رعایت کامل مبانی هنری با نقاشی مدرن ترکیب کردیم و به مخاطب ارائه دادیم.
در ادامه گفتگو، اکبررحیم زاد، مدیر مسئول انتشارات بهاردخت از دغدغه چاپ این کتاب نفیس گفت: آذربایجان در حوزه چاپ کتب نفیس کمبود دارد و این، دغدغه من و همکارانم بوده و هست. ایده نقاشی ابیات این کتاب شعر، از سخن و آرزوی خود شهریار گرفته شده که در چاپ اول این مجموعه در سال ۱۳۴۷ این موضوع را مطرح کرد.
وی با اشاره به کتاب نفیس «حیدر بابایه سلام» گفت: در این کتاب ضمن نقاشی اشعار که به گروه هاشور قرمز سپرده شد، خطاطی اشعار توسط استاد «یونس نصیری» اتفاق افتاده است که مدت دوسال زمان برده است. همچنین ترجمه استامبولی اشعار به همت استاد یوسف گدیکلی، ایران شناس ساکن ترکیه، اتفاق افتاد.
وی در پایان، این کتاب را اثری منحصر به فرد خواند و گفت: مسئله مالی بزرگ ترین مسئله انتشار این کتاب نفیس بود که با همت آقای وهاب نیا و آقای علی پولاد به خوبی منتشر شد و امروز علاقه مندان می توانند این کتاب را از کتاب فروشی های محدودی از جمله کتاب سرو در لاله پارک تهیه کنند.
انتهای پیام/