نمایشگاه گروهی عکاسی مستند در خانه فرهنگ/
روایت مشاغل سنتی در قاب دوربین
1403/09/22 - 20:43 - کد خبر: 126213
نسخه چاپی
نصر: مطمئنا مستندنگاری مشاغل، به ویژه مشاغل سنتی، به عنوان یک گنجینه ارزشمند برای نسلهای آینده محسوب میشود. نمایشگاه عکس گروهی «و این مردمان شریف مان» با اشاره به شرافت مردمان زحمت کش در مشاغل سنتی، یک تلاش برای حفظ این میراث فرهنگی است که تا ۲۲ آذرماه در خانه فرهنگ برپاست.
به گزارش نصر، «نرمین جودت نیا» یکی از کیوریتور های این نمایشگاه در گفتگو با خبرنگار نصر، از نمایشگاه های گروهی هرساله شان گفت: من ۲۴ سال است که در رشته گرافیک تدریس می کنم. ما هرسال با هنرجویان نمایشگاه های خارج از مدرسه را برپا می کنیم. امسال در بحث عکاسی مستند، با هنرجویان پایه دوازدهم مدرسه فدک، با همراهی همکارم «خانم علیزاده» تصمیم گرفتیم مشاغلی را که کم رنگ شده اند، با تاکید بر پرتره و دستان زحمت کش این اشخاص شاغل ثبت کنیم.
وی اهداف برگزاری این نمایشگاه را تشریح کرد: هدف ما در درجه اول ارتقای شناخت هنرجویان نسبت به تنوع شغلی و فرهنگی دردل جامعه بود. همچنین طی این پروسه، بچه ها نوع برخورد اجتماعی با این بزرگان را آموختند و در طی سه ماه عکاسی این پروژه، نگاه هنرجویان چنان جهت یافت که به درک این مردمان شریف بیشتر واقف شدند.
وی افزود: طی این پروژه، دانش آموزان نسبت به سختی کار ها و رنجی که در پی مشاغل شریف و پر زحمت سنتی، مشاغل اجدادی و ... به بار می آید، آگاه تر شدند و همه این درک عمیقشان از افراد را با علم عکاسی، به تصویر کشیدند. هدف ما پرداختن به رنج این افراد بود که به نظر به خوبی اتفاق افتاد.
جودت نیا در خصوص عکاسی مستند تشریح کرد: این نمایشگاه آثاری در مبحث عکاسی مستند و طبیعت را نمایش می دهد که شاخه ای از آن مستند انسانی و مردم شناسی است. ثبت وقایع انسانی با تکیه بر اصول عکاسی در این نمایشگاه با شرکت ۱۳ نفر از هنرجویان اتفاق افتاد.
دیدگاه مردم بازتاب و بازخورد دارند
وی با اشاره به موضوع این نمایشگاه، درک مخاطبان و بازدید کنندگان را تحسین کرد و افزود: ما امروز با مخاطبان باهوشی طرف هستیم که در مواجهه با عکسی که به علم عکاسی تکیه دارد، به خوبی برخورد کرده و با نگاهی تحلیلی به عکس ها می نگرد. همه شاهدیم که موبایل و پیشرفت تکنولوژی، باعث شده هرکسی خود را قادر به عکاسی از سوژه های مختلف می بیند ولی با این حال، عکسی که اصول علمی کادر بندی، نور و زاویه و... در آن رعایت شده باشد، هنوز در جایگاه خاص خود مورد تحسین مخاطبان عام نمایشگاه ها قرار می گیرد.
کیوریتور نمایشگاه، از سختی پروژه عکاسی از پرتره اشخاص به ویژه بانوان گفت: معمولا به خاطر اینکه اشخاص اجازه عکاسی به هنرمندان نمی دهند، این پروژه ها به طول می انجامد. در این راه، خانم ها خیلی کمتر اجازه عکاسی پرتره می دهند و این یک بحث فرهنگی است. خانم ها در فرهنگ کشور ما حریم خاصی برای خود تعریف کرده اند و رضایت آنها به عکاسی خیلی سخت است.
وی در خصوص مشکلات دانش آموزان برای شرکت در نمایشگاه های گروهی اذعان داشت: در برگزاری نمایشگاه ها یک سری مشکلات از جمله هزینه نمایشگاه ها مطرح است که هم شامل چاپ عکس می شود و هم هزینه شرکت در نمایشگاه است که اولیا بر آن رضایت نمی دهند. تعدیل این هزینه ها برای برگزاری نمایشگاه های بیشتر، مفید می تواند باشد.
گفتنی است نمایشگاه گروهی عکاسی با عنوان «و این مردمان شریف مان» به سرپرستی «لیلا علیزاده» و «نرمین جودت نیا» با حضور ۱۳ هنرجو و حضور افتخاری اقای «همایون حسن زاده» از ۱۸ الی ۲۲آذرماه ساعت ۱۶ الی ۱۹ در خانه فرهنگ تبریز، گالری استاد میرعلی تبریزی برپاست .
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت