یادداشت/

"جدیدترین دوران" جمهوری آذربایجان مدرن

1403/09/20 - 13:16 - کد خبر: 126108 نسخه چاپی

نصر: جمهوری آذربایجان با سیاست خارجی خود بر اساس منافع ملی در شرایط ژئوپلیتیک مدرن جایگاه مهمی در جهان بین الملل دارد. امروزه کشور ما به عنوان در حال توسعه ترین کشور در منطقه قفقاز جنوبی نیز شناخته می شود.

کافی است نتایج موفقیت آمیزی که در بیست و نهمین اجلاس کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی به میزبانی جمهوری آذربایجان در نوامبر 2024 به دست آمد را یادآوری نماییم.
البته دستاوردهای « جمهوری آذربایجان قدرتمند و پویا مدرن» بر پایه خرد و دوراندیشی استوار است.  جمهوری آذربایجان پس از احیای مجدد استقلال خویش در سال 1991با چالشهای بزرگی روبرو بود. حفظ استقلال کشور در فرآیندهای پیچیده سیاسی آسان نبود.
پیشوای بزرگ حیدر علی اف که برای دومین بار به دعوت مردم در سال 1993 به قدرت بازگشت، توانست تا پسرفت رو به انحطاط در همه عرصه های جمهوری آذربایجان را به پیشرفت بدل سازد. به لطف رهبر بزرگ حیدر علی اف، اقتصاد ملی ما توسعه سریع و مستمری را شاهد گردید.
پیشوای بزرگ حیدر علی اف در طی دوره ای بیش از سی سال، خدمات بی نظیری برای رفاه مردم ما انجام داد. او جمهوری تازه استقلال یافته ما را از فروپاشی نجات داد.
رهبر فرزانه با تجربه غنی سیاسی-اجتماعی خود همه زمینه ها را توسعه داد. وی همچنین بر حمایت مردم جمهوری آذربایجان تکیه کرد. او با این کار توانست در مدت کوتاهی کشور را از شرایط سخت نجات دهد. حیدر علی اف برای اولین بار ضرورت یک ایدئولوژی جدید و ملی را برای تضمین استقلال مان توجیه و اعمال کرد. مردم را دور هم جمع نموده و  ثبات عمومی را تضمین کرد.
رهبر ملی حیدر علی اف خدمات بزرگ و غیر قابل انکاری برای مردم آذربایجان و در کل جمهوری آذربایجان داشته است. حیدر علی اف به عنوان بنیانگذار کشور مدرن و مستقل جمهوری آذربایجان برای همیشه در تاریخ ملت ما ثبت گردیده است. زیرا بخش اعظم و پرشکوه ترین صفحات تاریخ جمهوری آذربایجان مدرن با نام رهبر ملی حیدر علی اف پیوند خورده است. تاریخچه گام های جسورانه وی در راه آینده جمهوری آذربایجان و رفاه مردم در دوران شوروی سابق ریشه دارد.
لازم به ذکر است که حیدر علی اف بواسته، مهارت، هوش و اندیشه خویش در رتبه های اول کتاب «صد نابغه جهان» قرار گرفته است. این نمونه بارز برخورداری رهبر بزرگ از ارزش های انسانی است.
پیشرفت وی تا رده های اعلای ساختار رهبری اتحاد جماهیر شوروی به مثابه یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان در قرن گذشته نیز از عظمت این شخص فرزانه در عرصه سازماندهی و توانایی او در تأثیرگذاری بر رویدادها به عنوان یک سیاستمدار با تجربه نشات می گرفت.
در دوره اول رهبریت حیدر علی اف بر جمهوری آذربایجان، وی توانست تا این جمهوری را به سطح یک جمهوری در حال توسعه در فضای شوروی ارتقا دهد. دستاوردهای امروزین کشور نیز حاصل خدمات او به میهن و مردمی است که بیش از جان دوستشان می داشت.
او به عنوان یک رهبر ملی، ماموریت رهایی را با موفقیت محقق ساخت. وی با اعزام جوانان مستعد جمهوری آذربایجان برای تحصیل در دانشگاه های مهم اتحاد جماهیر شوروی، پتانسیل پرسنل برخوردار از هوش والا و توانمند را در کشور شکل داد.
او با گام های مهمی که در راستای ماندگاری نام شخصیت هایی که خدمات ویژه ای در تاریخ و جامعه ادبی و توسعه فرهنگ کشورمان داشتند ثروت معنوی مان را تحت لوای خویش گرفت.
«قرارداد قرن» به عنوان اولین گام در مسیر راهبرد نفتی را نیز در این زمره میتوان قلمداد نمود. سرنوشت موفقیت آمیز سند مذکور باعث افزایش تمایلات به کشور مان شد. او بواسطه نفوذ شخصی و سیاست های دور اندیشانه خویش بزرگترین شرکت های نفتی جهان را برای همکاری با جمهوری آذربایجان جذب کشور کرد.
علاقه فزاینده به کریدور گاز جنوبی، راه اندازی خط اتصال گاز یونان-بلغارستان در صوفیه، "توافقنامه توسعه انرژی سبز و مشارکت راهبردی بین دولت های جمهوری آذربایجان، گرجستان، رومانی و مجارستان" که در بخارست به امضا رسید، جمهوری آذربایجان را به منطقه انرژی سبز بدل کرد.
رئیس جمهور الهام علی اف با تنوع بخشیدن به دیپلماسی انرژی کشور و توسل به ابتکاراتی که در نقشه انرژی جهان، اهمیت بین المللی راهبرد نفتی را تجدید می نمود، تأیید کرد که در این زمینه نیز جانشین شایسته ای برای  پیشوای بزرگ به شمار می آید.
در مورد احیای جاده باستانی ابریشم نیز باید اذعان داشت که، ترویج این ایده منطقه قفقاز جنوبی را وارد عرصه سیاسی جهان نمود. تحقق آمال پیشوای بزرگ باعث نزدیکتر شدن مسافت های طولانی مانند زیرساخت های باکو- تفلیس- قارص گردید.
گذر زمان حاکی از آن است که، نقش رهبر بزرگ حیدر علی اف به عنوان مطرح کننده ایده احیای جاده ابریشم، نه منطقه ای که جهانی است. در این فرصت باید بیان داشت که حضور هیئت نمایندگان رسمی جمهوری اسلامی ایران در بیست و نهمین اجلاس کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا (COP 29) که در تواریخ 11 تا 22 نوامبر 2024به میزبانی باکو برگزار گردید، تاییدی دیگر بر تجلی روابط مبتنی بر حسن همجواری فی مابین جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران محسوب می گردد.
رئیس جمهور آذربایجان الهام علی اف مسیر سیاسی رهبر ملی حیدر علی اف را با موفقیت توسعه بخشید. رئیس دولت مان به لطف استعداد بالای دیپلماتیک خود، چشم انداز سیاسی و اقتصادی جمهوری آذربایجان را تعریف کرد.
امروزه جمهوری آذربایجان در سطح جدیدی از روابط خود با کشورهای پیشرو و سازمان های بین المللی در حال توسعه است. سیاست رئیس جمهور الهام علی اف مبتنی بر صلح، دوستی و همکاری سودمند می باشد. کشور ما همچنین حق حاکمیت خویش بر سرزمین های خود را در چارچوب قوانین و موازین بین المللی تضمین کرده است.
یکی از بزرگترین آرزوهای پیشوای بزرگ نیز، آزادسازی سرزمین های اشغالی توسط ارمنستان از لوث دشمنان بود. رهبر فرهیخته سال ها پیش با دوراندیشی وافری اظهار می داشت: «مسأله قره باغ را حل خواهیم کرد. این کار نیاز به زمان دارد و زمان خواهد برد. جمهوری آذربایجان هرگز اراضی خویش را از کف نخواهد داد.
سرزمین های اشغالی ما قطعا بازگردانده خواهد شد».
جمهوری آذربایجان بر اساس شالوده مستحکمی که توسط رهبر ملی بنیان نهاده شده است همه ساله قوی‌تر می‌شود. موقعیت ما در جهان بین الملل مستحکم تر گردیده است.
از قدرت اقتصادی و ارتش رشید برخورداریم. شوشا، قلب تپنده قره باغ، آزاد است. پرچم سه رنگ جمهوری آذربایجان با افتخار در قره باغ آزاد به اهتزاز در آمده است. فرمانده ظفرمند قوا با برآورده کردن وصیت پدر در اتفاق با مردم خویش که به سان «مشت آهنین» متحد گردیده اند رو به آینده قدم بر می دارند. ارتش قهرمان جمهوری آذربایجان تحت رهبریت رئیس جمهور الهام علی اف بواسطه پیروزهای مکسوب، آمال ملی و  دولتمدارانه رهبر بزرگ را به واقعیت تبدیل ساخت.
الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان اظهار می دارد که روابط جمهوری آذربایجان با کشورهای همسایه بر مبنای اصول دوستی، همکاری مفید متقابل و حسن همجواری استوار است. رئیس جمهور در عین حال تاکید می کند که منافع ملی جمهوری آذربایجان برای این کشور در صدر اولویت ها قرار دارد.
همه این دستاوردها در طول سال های استقلال به دلیل وفاداری مردم مان به استقلال و نیز متاثر از اصلاحات بسیار جدی انجام یافته در زمینه های سیاسی و اقتصادی به دست آمده است.
آری، رهبر بزرگ در دلبستگی جانانه به سرزمین، کشور و مردم خود جهت نیل به جمهوری آذربایجانی قدرتمند مبنایی را بنیان نهاد. او با تجارب غنی و سیاست دوراندیشانه خویش از استقلال کشور حراست نمود.
مردم جمهوری آذربایجان امروز بار دیگر یاد و خاطره حیدر علی اف که آثاری پاک نشدنی در سرنوشت و تاریخ ایشان به جای گذاشته است را  با احترام گرامی می دارند.
جمهوری آذربایجان مستقل امروزه "جدیدترین دوران"  خویش را  سپری می نماید. دورانی که حیدر علی اف به مثابه ناجی جمهوری آذربایجان و  کسی که زندگی خود را وقف وطن و ملت خویش نمود در آرزوی دیدن آن بود. این بزرگترن آروزی او بود.
جمهوری آذربایجان مستقل است. وابسته به هیچ کس نیست و منافع ملی را همواره در صدر قرار می دهد.
 
سرکنسولگری جمهوری آذربایجان
در شهر تبریز جمهوری اسلامی ایران
انتهای پیام/
نصر

ثبت نظر

نمایش 2 نظر

پاسخ   آیلین از تبریز وایعصر   ماه پیش  

همیشه از جلوی کونسولگری مثل امروز رد میشم خدا روح حیدرعلی اف رو قربن رحمت کنه و روز به روزپیروزی بیشتر برای الهام علی اف عطا کنه ما ملت برادر و همزبان و فرهنگ همانند هستیم و آرزوی صلح و امنیت برای هم داریم به امید زیبایی روز به روز بیشتر تبریز و باکو آمین🌹

پاسخ   مرتضی   ماه پیش  

آذربایجان کشور ما؟!!!
رهبر فرزانه؟!!
پیشوای بزرگ؟؟
پژوهشیار