دستگاههای سنجش آلودگی هوا دروغ میگویند/
یک بام و دو هوای تبریز؛ آسمان آبی در آمار، هوای آلوده در واقعیت
1403/09/19 - 17:39 - کد خبر: 126085
نسخه چاپی
نصر: تبریز، شهری که روزگاری به خاطر هوای پاکش شهره بود، امروزه درگیر کابوس آلودگی هوا شده است. دستگاههای سنجش کیفیت هوا، به جای آنکه آینه تمامنمای وضعیت هوا و حفظ سلامتی مردم باشند، به ابزاری برای کتمان واقعیت تبدیل شدهاند.
به گزارش نصر، در حالی که مردم تبریز در فصول سرد سال با مشکلات سخت ناشی از هوای آلوده دست و پنجه نرم میکنند، دادههای رسمی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی حکایت دیگری دارند و این موضوع سبب بروز خلل درباره تصمیم گیری درست توسط مسئولان امر می شود. این تناقض آشکار، نشان از وجود مشکلی جدی در سیستم پایش کیفیت هوای تبریز دارد. آیا سیستم های سنجش آلودگی هوای تبریز کالیبره نیستند؟ یا اینکه عمداً اعداد و ارقام دستکاری میشود؟ پاسخ به این سوالات، نیازمند بررسی دقیق و شفاف توسط دستگاه های مسئول نظارتی است.
سال هاست آلودگی شدید هوا در تبریز به معضلی جدی تبدیل شده است. با وجود نصب سیستم های سنجش کیفیت هوا توسط حفاظت محیط زیست استان، شهروندان تبریزی اطلاعات دقیقی از کیفیت هوای این کلان شهر دریافت نمی کنند و این تناقض میان دادههای رسمی و واقعیت زندگی مردم، سوالات بسیاری را در ذهن ایجاد میکند.
آیا دستگاههای سنجش قادر به اندازهگیری دقیق میزان آلودگی هستند؟ این چیزی است که محل سوال جدی است، چرا که کارشناسان امر بارها بر ضرورت کالیبراسیون این سیستم ها تاکید کرده اند، اما تا کنون عملکردی در این خصوص از سوی دستگاه مسئول حفاظت محیط زیست گزارش نشده است. پاسخ این سوال را باید در رنج و بیماری مردم تبریز جستجو کرد؛ افزایش بیماریهای تنفسی، ریوی و قلبی در این کلان شهر، گواه روشنی بر وخامت اوضاع مدیریت حفاظت محیط زیست استان دارد.
آلودگی شدید هوا در تبریز، نه تنها سلامت مردم را به خطر انداخته، بلکه اعتماد عمومی به دستگاههای مسئول را نیز خدشهدار کرده است. زمانی که دستگاههای سنجش کیفیت هوا، تصویری خلاف واقع از وضعیت هوا ارائه میدهند، مردم حق دارند به همه اطلاعات رسمی شک کنند. این بیاعتمادی، مانعی جدی بر سر راه حل مشکلات زیستمحیطی است، چرا که بدون اعتماد مردم، نمیتوان انتظار داشت که آنها در اجرای برنامههای کاهش آلودگی هوا مشارکت کنند.
نمونه بارز این سوءمدیریت و یک بام و دو هوای تبریز را امروز شاهد بودیم که گزارش نادرست حفاظت محیط زیست استان در روز گذشته باعث شد تا کارگروه اضطرار آلودگی هوای تبریز رای به عدم تعطیلی مدارس در نوبت صبح امروز بدهد، اما وقتی صبح امروز مشخص شد که هوای تبریز آلوده تر از چیزی است که در گزارش های رسمی وجود دارد، نوبت بعد از ظهر مدارس تبریز جهت حفظ سلامتی دانش آموزان تعطیل شد.
طنز تلخ ماجرا آنجاست که معیار تشخیص میزان آلودگی هوای تبریز توسط برخی مدیران مسئول، کیفیت دیده شدن کوه عینالی از پنجره اتاق مدیریت آن هاست!
آنچه پیداست، دستگاههای سنجش آلودگی هوا دروغ میگویند، اما مردم تبریز حقیقت را میبینند. اما امروز ضرورت مشارکت همه دستگاهها و نهادهای مسئول در حل مشکل آلودگی هوای تبریز بیش از هر زمان دیگری پیداست. سرطان در کمین مردم تبریز است و آلودگی هوا به عنوان یک قاتل خاموش، هر روز عزیزان بیشتری را به کام مرگ می کشد.
انتهای پیام/
نصر