به گزارش نصر به نقل ازتسنیم، 4 استاد دانشگاه هنر و هنرمند سوری براساس تفاهم نامههای تعاملات فرهنگی و هنری مابین ایران و سوریه به تبریز سفر کرده و با هنرمندان، اساتید دانشگاه و مدیران ارشد فرهنگی و هنری آذربایجان شرقی در راستای تقویت روابط فرهنگی و هنری دیدار و گفتوگو کردند.
«احسان العر» رئیس دانشگاه هنرهای زیبای دمشق، «باسم دحدوح» عضو هیئت علمی دانشگاه حلب سوریه و «محمود الجوابره» و «احمد ابوزینه» از اساتید و هنرمندان برجسته سوریه در سفر به تبریز حضور داشتند و با هنرمندان و مدیران فرهنگیو هنری و دانشگاهی تبریز در این سفر دیدار کردند.
در سالهای اخیر پیوندهای ما با کشور، دولت و ملت سوریه گسترش قابل توجهی پیدا کرده است
محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اینکه سوریه به واسطه مردان هنرور کشورمان در میدانهای نبرد از جنگ بزرگی رهایی یافته است اظهار داشت: شهدای ما با خون خودشان در خاک سوریه از حریم انسانیت و حریت و ولایت و اهل بیت دفاع کردند و موجب شدند پیوندهای ما با کشور، دولت و ملت سوریه گسترش قابل توجهی پیدا کند.
وی با بیان اینکه در جریان جنگ سوریه و حضور مدافعان حرم در خاک این کشور به لحاظ فرهنگی پیوندهای ما عمیقتر و گستردهتر شد، ابراز داشت: عرصه فرهنگ و هنر عرصه بسیار تاثیرگذاری است که میتواند مراودات دو کشور را عمیقتر کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه برقراری ارتباط دو طرف در تبریز میتواند سرمنشأ ارتقای روابط دو کشور باشد گفت: میتوانیم در سالهای آتی با گسترش مراودات فرهنگی و هنری زمینه نزدیکی بیشتر دو ملت را فراهم کنیم.
وی سفرهای هنرمندان دو طرف را موجب ایجاد ارتباط مؤثر بین هنرمندان، تعامل و گفتوگو بین مراکز فرهنگی و هنری و برگزاری هفتههای فرهنگی بین دو کشور دانست و اظهار داشت: ایجاد امکان معرفی ظرفیتهای هنری سوریه و تبریز و زمینه انعقاد تفاهم نامههای مشترک آموزشی و هنری برای ارتقای سطح دیپلماسی فرهنگی و عمومی و دانش هنرمندان از دیگر اهداف این سفر است.
هنر و فرهنگ میتواند پل ارتباطی موثری برای برقراری رابطه بین ملتهای منطقه باشد
احسان العر رئیس دانشگاه هنرهای زیبای دمشق سوریه هم با اشاره به اینکه قبلاً رئیس دانشگاه دمشق در ایران برای ارتقای ارتباطات تفاهمهایی داشتند ابراز داشت: ارتباط بین دانشگاه هنر اسلامی تبریز و هنرهای زیبای دمشق بعد از این سفر ارتقا مییابد و این کارها در قالب مبادلات علمی و دانشجو و استاد انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه هنر و فرهنگ میتواند پل ارتباطی موثری برای برقراری رابطه بین ملتهای منطقه بوده و تلاش میکنیم از این ظرفیت در این زمینه استفاده کنیم افزود: حضور ما در تبریز یک شروع برای همکاری آینده است و باید در آینده این ارتباطات افزایش یابد.
احسان العر با اشاره به خواهر خواندگی تبریز با دمشق افزود: معتقدم در هنرهای تجسمی هم همه هنرمندان باید مانند یک کنسرت که هر کدام نوت خود را مینوازند، ولی در مجموع صدای دلنوازی ایجاد میشود، همکاری داشته باشند و هنرمندان سوریه و ایران هم باید اینگونه با هم به صورت مکمل یکدیگر عمل کنند.
انتهای پیام/