سلامتی/
انواع شایع عفونت چشم؛ راههای پیشگیری و مراقبت
1403/09/17 - 13:42 - کد خبر: 125961
نسخه چاپی
نصر: متخصصان میگویند شایعترین عفونتهای چشمی مانند ورم ملتحمه، معمولا بینایی را تهدید نمیکنند و بدون درمان برطرف میشوند.
به گزارش نصر، ورم ملتحمه به عنوان چشم صورتی شناخته میشود زیرا ملتحمه (غشای نازکی که صلبیه سفید را میپوشاند)، صورتی و دردناک میشود.
ورم ملتحمهی ویروسی، شایع ترین ورم ملتحمه است. به طور معمول چشمها را تحریک میکند و چشم شما ترشحات آبکی یا مخاطی تولید میکند. استفاده از یک کمپرس خنک و تمیز و پاک کردن ملایم پوسته پلک به شما کمک میکند تا چشمهایتان را در حین بهبودی راحت نگه دارید.
ورم ملتحمه باکتریایی نیز شایع ترین نوع بعدی است. بیشتر احتمال دارد ترشحات زرد یا سبز غلیظ تری داشته باشد که ممکن است روی پلک ها و مژه ها پوسته ایجاد کند. معمولاً طی یک یا دو هفته بدون درمان بهبود مییابد، اما قطرههای چشمی آنتیبیوتیک ممکن است کمی این امر را تسریع کند و به بازگشت سریعتر به محل کار یا مدرسه کمک کند.
اگر چشمان شما در مواقع خاصی از سال صورتی است و درد و خارش دارند، احتمالاً التهاب ملتحمه آلرژیک است که معمولاً با تب یونجه همراه است. حدود ۴۰ درصد افراد در برخی مواقع از ورم ملتحمه آلرژیک رنج می برند. این عارضه با آنتی هیستامینها به شکل قطره و قرص تسکین مییابد.
برای تمام این اشکال ورم ملتحمه، عینک آفتابی، اشک مصنوعی و بهداشت ملایم پلک کمک کننده است.
همچنین ممکن است به ورم ملتحمه از یک بیماری مقاربتی مانند کلامیدیا و سوزاک مبتلا شوید، اما این موارد جدی تر هستند و نیاز به مراقبت های پزشکی در اسرع وقت دارند. باکتری ها می توانند از طریق تماس دست و چشم از اندام تناسلی به چشم ها سرایت کنند و ممکن است باعث ترشحات آبکی یا چرک، خارش، قرمزی و تورم و حساسیت چشمها شوند.
شرایط جدیتر
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، بیماریهای جدیتر چشمی که باعث از دست دادن بینایی میشوند، خوشبختانه نادرتر هستند. عفونت های اصلی نگران کننده سلولیت اربیتال، اندوفتالمیت و کراتیت عفونی هستند.
در سلولیت اربیتال، بافت های اطراف چشم عفونی، ملتهب و متورم می شوند. موارد بیشتر در کودکان نسبت به بزرگسالان رخ می دهد و بیشتر موارد به دنبال عفونت سینوسی وخیمی است که به مدار چشم (حفره استخوانی در جمجمه که شامل چشم و ساختارهای اطراف آن است) گسترش می یابد. پوست اطراف چشم دردناک، قرمز و متورم خواهد شد. ممکن است تب، دوبینی، سردرد و از دست دادن بینایی وجود داشته باشد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
اندوفتالمیت نیز یک عفونت جدی است که مایعات داخل چشم را تحت تأثیر قرار می دهد. این مشکل معمولاً پس از ورود چیزی به چشم اتفاق میافتد، بنابراین میتواند پس از جراحی، پس از تزریق چشم، پس از تصادف یا پس از عفونت شدید قرنیه، رخ دهد. اگر پس از تزریق چشم، جراحت یا جراحی درد دارید که به طور فزایندهای بدتر میشود، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
کراتیت هم زمانی اتفاق می افتد که سطح جلویی چشم - قرنیه شفاف و گنبدی شکل جلوی مردمک - ملتهب شود. کراتیتِ غیرعفونی ممکن است پس از آسیب قرنیه یا خشک شدن سطح قرنیه بر اثر استفاده طولانی مدت از لنزها رخ دهد.
کراتیت عفونی وضعیتی است که باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها قرنیه را آلوده میکنند. استفاده کنندگان از لنزها باید مراقب بهداشت لنزها باشند و قبل از شنا لنزها را خارج کنند زیرا این موجودات به فضای بین لنز و چشم جذب میشوند.
آب داخل جکوزیها، رودخانه ها و دریاچه ها ممکن است حاوی این موجودات باشد. معمولاً اینها تهدیدی برای چشم های دارای قرنیه سالم نیستند زیرا قرنیه یک سد طبیعی برای عفونت ایجاد می کند. اما اگر سطح قرنیه آسیب ببیند، احتمالاً به دلیل استفاده طولانی از لنزها، خطر عفونت بالاتر است.
بهداشت خوب ضروری است
بهداشت دست برای جلوگیری از ابتلا و گسترش عفونت چشم ضروری است. دست های خود را خوب و مرتب بشویید و از دست زدن یا مالیدن چشم ها خودداری کنید.
عفونت های ویروسی، قارچی و باکتریایی بسیار مسری هستند، بنابراین هر گونه دستمال مرطوبی که برای تمیز کردن چشم استفاده می شود را با احتیاط دور بیندازید و قبل و بعد از تمیز کردن چشم یا ریختن قطره، دست های خود را بشویید.
از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی مانند حوله خودداری کنید و اگر عفونت چشمی دارید، تا زمانی که بهتر نشدید از آرایش روی چشم خودداری کنید.
اشک مصنوعی (بدون مواد نگهدارنده) و یک روال خوب برای تمیز کردن ملایم چشم ها می تواند به خلاص شدن از شر آلرژن ها و محرک ها کمک کند.
اگر از لنزها استفاده می کنید، مراقب تمیز کردن آن باشید و بیش از حد از آنها استفاده نکنید. اگر به چیزی جدیتر از ورم ملتحمه ساده مشکوک هستید، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. هرگونه تغییر ناگهانی غیرقابل توضیح در بینایی، درد چشم، یا هر تورم، سردرد، دوبینی یا تب، نیاز به توجه فوری دارد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا