خبر/

شناخت دقیق لازمه معرفی هرچه بهتر ربع‌شیدی است

1403/09/12 - 19:43 - کد خبر: 125741 نسخه چاپی

نصر: نشست هم‌اندیشی بزرگداشت روز ملی ربع رشیدی با حضور جمعی از متخصصان، مسئولان و علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری برگزار شد و طی این نشست ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی این مجموعه بررسی و بر لزوم بازشناسی، ثبت جهانی این اثر ارزشمند و پیگیری اقدامات در حال اجرا تأکید شد.

به گزارش نصر، نشست هم‌اندیشی بزرگداشت روز ربع رشیدی روز یکشنبه ۱۱ آذرماه به همت انجمن مفاخر معماری ایران و همراهی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، میراث‌فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان شرقی و انجمن روابط عمومی ایران برگزار شد. در این نشست، وجوه مختلف این محوطه تاریخی با حضور علاقه‌مندان و کارشناسان بررسی شد.
سید علیرضا قهاری، رئیس انجمن مفاخر معماری ایران، با اشاره به پیشینه فعالیت‌های این انجمن گفت: انجمن مفاخر معماری ایران، با معرفی استان آذربایجان شرقی به‌عنوان استان سال ۱۴۰۳، گامی در راستای آشنایی نسل جدید با ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی این استان برداشته است.
رئیس انجمن مفاخر معماری ایران ادامه داد: سال گذشته، انجمن مفاخر معماری ایران با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی و انجمن روابط عمومی ایران برنامه‌های خود را با معرفی روستای تاریخی کندوان آغاز کرد و نشست هم‌اندیشی بزرگداشت روز ملی ربع رشیدی نیز با هدف معرفی مجموعه تاریخی ربع رشیدی، به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های کم‌نظیر باستان‌شناسی موجود در کشور، برنامه‌ریزی شده است.
وحید نواداد، معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی، ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، بیان کرد: با توجه به اهمیت شناخت بیشتر این اثر، اقداماتی برای شروع مجدد کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه ربع رشیدی آغاز شده و تحقیقات برای تشکیل پرونده ثبت جهانی مجموعه تاریخی ربع رشیدی در دست اقدام است.
ناصر رضایی، مدیر گروه گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در سخنان خود ربع رشیدی را اثری فاخر و دارای جایگاهی ویژه در مطالعات باستان‌شناسی و گردشگری توصیف کرد و گفت: تبدیل این داشته‌ها به دارایی و معرفی هرچه بیشتر ابعاد پیدا و پنهان آن به ایران و جهان از اهداف مهم ماست که با پژوهش‌های میدانی بیشتر می‌توان  همه جوانب آن را معرفی کرد.
محمد رحمت‌پور، مدیر پایگاه ربع رشیدی، به اقدامات انجام شده در این مجموعه اشاره کرد و گفت: کاوش‌های مشترک با دانشگاه تبریز و هیئت کاوشگران آلمانی، آزادسازی عرصه و احداث زیرساخت‌های گردشگری از جمله فعالیت‌های صورت گرفته در این مجموعه تاریخی بوده و تهیه پرونده ثبت جهانی مجموعه و تملک اراضی باقیمانده از برنامه‌های آتی پایگاه است.
سید رامین اسبقی، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری تبریز، با تأکید بر ظرفیت‌های مجموعه ربع رشیدی گفت: این محوطه به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، به‌عنوان بهشت باستان‌شناسی شناخته می‌شود.
احمد سعیدنیا، استاد بازنشسته دانشکده هنرهای زیبا، با اشاره به اهمیت وقف‌نامه ربع رشیدی عنوان کرد: تصویرسازی انجام شده از این مجموعه براساس وقف‌نامه دقیق آن، دلالت بر برنامه‌ریزی بسیار منسجم در طراحی و اجرای این مجموعه دارد.
خسرو رفیعی، رئیس انجمن روابط عمومی ایران، نیز با اشاره به جایگاه ارزشمند ربع رشیدی افزود: انجمن روابط عمومی ایران مفتخر است که در معرفی این ارزش‌ها به جامعه ایرانی سهیم باشد.
شیما خرمی، دبیر نشست و نماینده انجمن مفاخر معماری ایران در کمیته برگزاری استان سال، برگزاری این نشست‌ها را گامی در راستای گرامیداشت میراث فرهنگی کشور دانست و اظهار کرد: این جلسات فرصتی برای معرفی پتانسیل‌های فرهنگی و میراثی کشور به نسل جوان است.
انتهای پیام/
شناخت دقیق لازمه معرفی هرچه بهتر ربع‌شیدی است نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار