گزارش/

آخرین وضعیت پروژه‌های ساخت مسکن در آذربایجان شرقی

1403/09/05 - 10:43 - کد خبر: 125278 نسخه چاپی

نصر: مسکن یکی از نیازهای ضروری افراد در زندگی بوده و تامین مسکن از مهم‌ترین دغدغه‌های اقتصادی و اجتماعی دولت‌ها به شمار می‌رود و هر ساله طرح‌ها و برنامه‌هایی در این ارائه می‌دهند.

به گزارش نصر، مسکن به عنوان سرپناه و محل سکونت انسان ها یکی از بدیهیات و نیاز های طبیعی، مهم و اساسی هر انسانی است، تامین مسکن برای بقای بشر و افزایش رفاه، امنیت، رضایت عمومی از اولویت های سیاستی و حکمرانی هر کشوری است.
مسکن به عنوان پارامتری مهم، اصلی و تاثیرگذار در شاخصه های مختلفی اعم از مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و صنعتی است.
در سال‌های گذشته، قیمت مسکن در ایران از تورم مستثنی نبوده و این روند افزایشی موجب شده خرید مسکن برای بسیاری از افراد، به یک رویا تبدیل شود.
همچنین اجاره مسکن در کلانشهرها با هزینه‌های هنگفتی همراه است که طبق برخی آمارهای غیررسمی حدود ۴۰ درصد از هزینه‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.
طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تحت عنوان طرح جهش تولید و تامین مسکن، دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی مستند به مطالعات طرح جامع مسکن، در مناطق شهری و روستایی تامین نماید و به نحوی برنامه ریزی و اقدام کند، تا در ۴ سال نخست اجرای این قانون، سالانه به طور متوسط حداقل یک میلیون واحد مسکونی در کشور تولید و عرضه گردد.
دکتر پزشکیان، رییس جمهور دولت وفاق ملی در مناظره‌های تبلیغاتی و سخنرانی‌های خود همواره از فرآیند ساخت یک میلیون مسکن طرح نهضت ملی مسکن انتقاد کرده است و اعتقاد بر این دارد که نمی‌توان با شرایط فعلی اقتصادی و بودجه‌ای کشور سالانه یک میلیون مسکن در سطح کشور ساخت.
قیمت مسکن در مناطق مختلف کلانشهر تبریز همچون اغلب کلانشهرهای کشور در بازه‌ی ۳۰ الی ۳۰۰ میلیون تومانی قرار دارد و همچنین در شهرستان‌های استان همچون مراغه و بناب نیز قیمت مسکن طوری است که آرزوی خانه‌دار شدن تبدیل به رویا شود.
جهت پیگیری آخرین وضعیت پروژه‌های ساخت مسکن دولتی(مسکن مهر و نهضت ملی مسکن) در آذربایجان شرقی با جمعیتی بالغ بر چهار میلیون نفر، با دست‌اندرکاران این حوزه گفت‌وگو کردیم.
مهیار حسین‌پور، کارشناس حوزه مسکن در گفت‌وگو با ایسنا به بیان مشکلات ساخت مسکن پرداخت و گفت: متاسفانه شاهد افزایش دو برابری قیمت مواد اولیه از جمله فولاد، سیمان و میلگرد نسبت به سال گذشته هستیم که حتی در دو هفته گذشته، قیمت این کالا ها در بورس کالا نیز رشد چند درصدی داشته‌اند و قطعی برق و ناترازی انرژی را می‌توان بعنوان اصلی ‌ترین عامل افزایش قیمت مواد اولیه نام برد.
وی علل رکود بازار مسکن را تشریح کرد و افزود: عدم سود دهی مسکن نسبت به بازارهای موازی همچون طلا و سکه، افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت مسکن و در راستای آن کاهش قدرت خرید از جمله دلایل ایجاد رکود و عدم رونق بازار مسکن در شش ماه گذشته است.

ساخت ۸۳۴۶۲ واحد مسکن مسکونی طرح نهضت ملی در آذربایجان شرقی 
احمد موسوی، مدیر کل راه و شهرسازی استان  از تکمیل رایگان مسکن های مهر بعد از ۱۲ سال خبر داد و گفت: طرح های نیمه‌کاره مسکن مهر از جمله محوطه سازی، فضا سازی، آسفالت و نصب آسانسور با اعتبار بیش از سه هزار میلیارد ریال بعد از ۱۲ سال تکمیل شد و در این راستا نیز تعداد ۷۸ دستگاه آسانسور با اعتبار تقریبا ۱۵۷ میلیارد تومان در مجتمع های مسکن مهر شهرستان‌های تبریز، مراغه، بناب، اسکو، باسمنج، صوفیان و اهر در حال اجرا است و ۸۰ دستگاه آسانسور نیز با تامین اعتبار به پروژه افزوده خواهد شد.
وی ضمن تشریح آمار و ارقام پروژه های ساخت مسکن، از ساخت ۸۳ هزار و ۴۶۲ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در سطح استان خبر داد و افزود: ۲۹ هزار و ۵۳۳ مسکن های حمایتی(۹۹ ساله)، ۱۲ هزار و ۴۲ واحد خودمالکی، ۲۰ هزار و ۱۳۷ هزار واحد خود مالکی روستایی، ۲۱ هزار و ۷۴۹ واحد مسکونی برای بازآفرینی مسکن در سطح استان در حال ساخت است.
وی از تامین منابع مالی مناسب توسط بانک ها ابراز خرسندی کرد و گفت: نزدیک چهار هزار و ۸۸۲ میلیارد تومان آورده مردمی، چهار هزار و ۱۶۲ میلیارد تومان توسط بانک ها که جمعا بیش از هشت هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان در بخش حمایتی نهضت ملی مسکن پول تزریق شده است که بانک‌های مسکن و ملی در صدر بانک‌های پرداخت‌کننده تسهیلات هستند.
موسوی تصریح کرد: حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان بانک‌ها به طرح های روستایی، باز آفرینی و خودمالکی نهضت ملی مسکن پول تزریق کرده‌اند.
 وی از حل و فصل مشکلات طرح مسکن سازی تعاونی‌های مختلف اعلام آمادگی کرد و گفت: من چندین بار به کسانی که بنوعی مال باخته هستند و پول خود را در اختیار تعاونی برای ساخت مسکن قرارداده‌اند، ولی بعد از چندین سال هنوز صاحب خانه نشده‌اند، گفته‌ام که آماده حل و فصل مشکلاتشان با همکاری سازمان و ارگان‌های مختلفی هستیم.
همچنین برای دریافت آخرین وضعیت پروژه‌های ساخت مسکن در روستا و شهرستان‌های استان با حجت الله سروری مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی گفت‌وگو می‌کنیم، وی در این گفت‌وگو از آسفالت‌ریزی یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمربعی راه‌های روستایی استان خبر داد و گفت: در سال جاری یک میلیون و ۸۰۰ هزار و ۴۵۵ مترمربع آسفالت‌ریزی در ۳۵۴ روستای استان انجام شده‌است.
وی تصریح کرد: عرض تقریبی معابر آسفالت شده هشت متر است که در کل ۲۲۵ کیلومتر معبر آسفالت‌ریزی شده و برای این منظور ۲۶ هزار و ۷۵۰ تن قیر استفاده شده است.
سروری با اشاره به اینکه برای آسفالت معابر روستاهای استان ۲۱۸ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است افزود: ۱۰۰ درصد اعتبارات آسفالت و طرح هادی روستاهای استان جذب شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی گفت: آسفالت‌ریزی معابر روستایی موجب تسهیل رفت و آمد خانوارها شده و با افزایش رفاه و آسایش آنها در کنار سایر امکانات رفاهی ایجاد شده از جمله اجرای طرح هادی و مقاوم سازی مساکن روستاییان، موجب تثبیت جمعیت روستا و مهاجرت معکوس از شهر به روستا می‌شود.
وی همچنین از اجرای طرح‌ هادی در ۸۲ روستای آذربایجان‌شرقی در سال جاری خبر داد و گفت: طرح‌ هادی ۶۳ روستا از محل اعتبارات استانی اجرا شده و برای این منظور ۹۱ میلیارد تومان هزینه شده است.
انتهای پیام/
آخرین وضعیت پروژه‌های ساخت مسکن در آذربایجان شرقی خبرگزاری ایسنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار