رئیس پلیس فتا فراجا؛
۳۹.۵ درصد جرایم فضای مجازی مربوط به کلاهبرداری اینترنتی است
1403/09/02 - 19:22 - کد خبر: 125129
نسخه چاپی
نصر: رئیس پلیس فتا فراجا گفت: ۳۹.۵ درصد جرایم فضای مجازی مربوط به کلاهبرداری اینترنتی از جمله خریدهای آنلاین است.
به گزارش نصر، سردار وحید مجید روز جمعه در گفتوگویی اظهار کرد: ۵ جرم برتر و با اولویت در فضای مجازی داریم که شامل بحث کلاهبرداری اینترنتی، برداشت اینترنتی، دسترسی غیرمجاز به داده، هتک حرمت و مزاحمت اینترنتی میشود.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد جرایم مربوط به برداشت اینترنتی است، افزود: میزان سه جرم دیگر ۱۰ درصد به پایین است بنابراین اولویت با جرمهای اول و دوم است که این موارد را به تعامل برسانیم.
بازدارندگی و پیشگیری در کلاهبرداری اینترنتی
رئیس پلیس فتا فراجا درباره آگاهی بخشی به مردم ادامه داد: آموزش به تنهایی در این حوزه کافی نیست، یکی بحث بازدارندگی سایبری را باید داشته باشیم بطور مثال قوانین در حوزه قمار و شرط بندی بازدارندگی لازم را نداشت که قوانینی را در این خصوص وضع کردیم.
سردار مجید یادآورشد: پیشگیری وضعی یک موضوع دیگر در کنار بازدارندگی است که از جمله این موارد اقدامات پیشگیری مانند اقدامات درباره رمز پویا است.
تعیین تکلیف جرمهای خارج از کشور
وی درباره جرایم خارج از کشور توضیح داد: اگر در کشورهای دیگر خارج از حکمرانی ایران باشد، بحث استرداد آنها انجام میشود اما گاهی جرمهایی که در کشورهای ما است ، در سایر کشورها جرم نیست و گاهی روابط دیپلماتیک با ما ندارند و در این رابطه با ما همکاری نمیکنند.
رئیس پلیس فتا فراجا درباره ارسال پیامک از سوی شرکت آب یا گاز با نام لاتین برای کاهش کلاهبرداری توضیح داد: در این حوزه نمیتوان گفت وزارت ارتباطات متولی اجرای این کار است، همه وزارتخانهها درخصوص این برنامه ملی وظیفه داشتند و باید خودشان هم این موارد را اعلام میکردند.
سردار مجید افزود: در ارتباط با این موضوع، دستگاههای مختلف در فضای سایبر دارای مسئولیت هستند و باید برای پیشگیری از کلاهبرداری های اینترنتی به یک اجماع نظر برسند تا نیازهای پلیس و اپراتورها هر کدام مشخص شود.
حدود ۷۰ درصد پروندهها مربوط به حوزه مالی و اقتصادی است
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد پروندهها مربوط به حوزه مالی و اقتصادی و عمدتا کلاهبرداریهای اینترنتی است، گفت: مردم در صورت مواجه به هرگونه کلاهبرداری سایبری تردید نکنند و فورا به سایت پلیس فتا یا شماره ۰۹۶۳۸۰ مراجعه کنند.
رئیس پلیس فتا فراجا درباره افرادی که در فضای مجازی مدعی صدور مدارک مانند پایان خدمت و غیره هستند، اظهار کرد: مردم بدانند که هیچ گروهی در خارج از کشور مرجع صدور مدرک نیست، در این خصوص باندی را در استانهای غربی شناسایی و متلاشی کردیم اما باز هم از این موارد دیده میشود که بیشک کلاهبرداری است.
سردار مجید درباره لینکهای مخرب و هک شدن حساب های بانکی اظهارکرد: مردم مطلع باشند که هیچ یک از اس ام اسهای سازمان دولتی درخواست وجه یا نصب برنامه از آنها نمیکند و این لینکهای آلوده را باز نکنند اما در صورتی که این اتفاق افتاد باید اینترنت گوشی خود را خاموش کنند و اگر برنامه مشکوکی دیده شد، آن را از گوشیهای خود پاک کرده و در صورت ایجاد مشکل، به نزدیکترین پلیس فتا مراجعه کنند.
رئیس پلیس فتا فراجا همچنین درباره جلوگیری از کلاهبرداری از حساب افراد گفت: در ۶ ماهه سال جاری، بیش از هزار میلیارد تومان از پولهای مردم در معرض کلاهبرداری قرار گرفت که حدود ۵۰۰ میلیارد تومان، مسدود شد و کلاهبرداران نتوانستند آن را از حساب قربانی خارج کنند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا