مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی:
آذربایجان شرقی؛ پیشرو در برنامه فرهنگی کتابخانه ها
1403/08/23 - 15:00 - کد خبر: 124588
نسخه چاپی
نصر: مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی اظهار داشت: سه طرح کودک کتابخوان، جشنواره کتابیاران استان و طرح جهان دیدگان مخصوص سالمندان را برای اولین بار در کشور، در استان پیاده ساختیم.
به گزارش نصر، «اسد بابایی» مدیر کل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی، در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سی و دومین دوره هفته کتاب، پیشرفت شاخص های عمومی کتابخانه های استان نسبت به سال گذشته را تشریح کرد: ۱۷۷۴۳۷ نفر، تعداد اعضای فعال کتابخانه های استان است که ۱۰۴/۶۸ درصد افزایش داشته است. تعداد امانت کتب به ۱۲۸۹۰۰۰ رسیده که ۸۳/۱۵ درصد امانت کتاب افزایش یافته و تعداد مراجعه به کتابخانه ۹۵/۵ افزایش داشته.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان در خصوص زیر بنای کتابخانه ها افزود: ما پس از سال ها طبق آمار نهاد کتابخانه های کشور، جزو سه استان برتر با افزایش ۵/۵۱ زیر بنای کتابخانه ها بودیم . در حال حاضر ۹۱۳۵۴ متر مربع است که ۵۵۲۱ متر، متراژ کتابخانه افزایش یافته است.
کتابخانه پرفسور سعادت جو در مارالان، کتابخانه سردار سلیمانی و کتابخانه کلیمی مراغه ای کتابخانه های جدید هستند. ما در حال حاضر ۱۵۱ کتابخانه در استان داریم.
بابایی از ۳ طرح اجرایی که برای اولین بار در کشور پیاده سازی شده اند، گفت: در راستای جذب مردم به کتابخانه ها ۳ طرح را به ثبت رساندیم. در «طرح کودک کتابخوان»، با الگوبرداری از روند کشور های خارجی، کودکان را از ۶-۷ سالگی با کارت دعوتی به کتابخانه ها فرا میخوانیم تا به صورت رایگان عضو کتابخانه شده و فرهنگ مطالعه را در آنها نهادینه کنیم.
این طرح را برای اولین بار در ایران از رمضان پارسال اجرا کردیم. طرح «کتابیاران» که از بچه های مدارس به عنوان مروج فرهنگ کتابخوانی کمک میگیریم و آنها با تولید پادکست و پخش بروشور و معرفی تازه های نشر ... در این طرح شرکت می کنند. جشنواره کتابیاران استان هفته اول اذر در تبریز برگزار میشود. طرح «جهاندیدگان»از بهمن ۱۴۰۲ برای افراد مسن پیاده شد تا آنها را جذب کتابخانه ها کنیم و ۷۰۰۰ نفر از طرح جهان دیدگان وارد کتابخانه های استان شدند.
باز طراحی کتابخانه مرکزی
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان آذربایجان شرقی، از طرح معوق بازطراحی کتابخانه مرکزی گفت: این طرح از ۱۱ سال پیش تصویب شد ولی چنان که باید عملی نشد. در سال گذشته باز طراحی آغاز شد و فاز نخست آن شامل اتاق گالری، اتاق آموزش، سالن همایش، اتاق مبتنی بر وب در دست ساخت است.
بزرگترین تالار علم و خلاقیت
احد بابایی نوید بزرگترین تالار علم و خلاقیت برای نوجوانان را داد: فاز دوم این بازطراحی شامل تالار علم و خلاقیت ویژه نوجوانان است که تا یک سال آینده افتتاح میشود. تالار علم و خلاقیت جهت آموزش بهتر مباحث مهم دروس به نوجوانان در دست اجراست و ۴۰ درصد کارهای عمرانی آن اجرا شده است.
وی افزود: طرحهای کتابخانهای شامل احداث و به سازی و مرمت کتابخانه شهیدرجایی عجب شیر، یامچی مرند، تازه قلعه ملکان، کتابخانه مرکزی بستان آباد، ولایت هوراند، اوحدی مراغه، شهیدمدرس بناب، شهیدمهدی باکری ملکان، ممقان و سایر شهرستانها فعال هستند.
برنامه های هفته کتاب
احد بابایی ۷۰۰ برنامه در هفته کتاب را تشریح کرد: هفتصد برنامه شامل اردو بازدید از کتابخانه ها ، ۲۰۰ برنامه کودکان، کارگاه های آموزشی کسب و کار های کوچک و ۱۰۰ جلسه نشست کتابخوان، نقد کتاب و نمایشنامه خوانی و ... در استان اجرا خواهند شد. ما همواره تلاش کرده ایم که کتاب و کتابخانه در مسیر زندگی همه سنین قرار بگیرد. در ۲۳، ۲۴ و ۲۵ آبان ماه ثبت نام رایگان و بخشش جرایم تحویل کتب اتفاق خواهد افتاد.
خبر خوب
احد بابایی در ادامه جلسه از ایمن سازی هرچه بیشتر بخش نسخ خطی گفت: در این بخش، کف سنگی و دیوار ها، ضد آتش شد. ۷۱ کتاب نسخه خطی و چاپ سنگی به کتب بی نظیر این بخش از کتابخانه افزوده شد. در این بخش ۳۴۲۲ نسخه نگداری می شود .
عدم همراهی شهرداری
وی د پایان از چالش اصلی کتابخانه ها گفت: ما ردیف بودجه دولتی نداریم و این بزرگترین چالش ماست. بارها طرح فضای از جانب شهرداری را مطرح کردیم ولی پاسخی نگرفتیم. کارهای عمرانی در کتابخانه ها به مراتب دشوار تر است و برای بودجه این اقدامات به کمک ارگان ها نیازمندیم.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت