نشست تخصصی "علامه طباطبایی در وادی شعر و ادب" در بنیاد ایرانشناسی آذربایجان شرقی
1403/08/22 - 10:54 - کد خبر: 124479
نسخه چاپی
نصر: نشست تخصصی "علامه طباطبایی در وادی شعر و ادب" در بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی برگزار می شود.
به گزارش نصر، طاهری خسروشاهی، رئیس بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر افزود: همزمان با هفتۀ کتاب و در روزهای منتسب به ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و در سالروز وفات علامه طباطبایی رحمه الله علیه؛ بنیاد ایرانشناسی نشست تخصصی "علامه طباطبایی در وادی شعر و ادب" را برگزار می کند.
وی اظهار داشت: در این نشست تخصصی، محققان برجسته ای از جمله سندپژوه و مورخ برجسته آذربایجان؛ صمد اسماعیلزاده با عنوان ناگفتههایی از علامه و یحیی نورالدینی مولف کتاب حافظ شناسی در آذربایجان با موضوع مجالس حافظخوانی علامه طباطبایی و نگاهی به شرح ایشان بر دیوان حافظ سخنرانی می کنند و اینجانب نیز در کنار استادان محترم، نکاتی درباره سرنوشت اشعار و دیوان شعر علامه طباطبایی بیان خواهم نمود.
رئیس بنیاد ایرانشناسی استان گفت: این پرسش در اذهان بسیاری از علاقه مندان علامه طباطبایی هست که چرا حضرت علامه، در اواخر عمر مبارک خویش، سرودههای خود را از اطرافیان بازخواستند و همه را یکجا از میان بردند؟ اگر چه در این میان دوستان و نزدیکان ایشان، بعضی از اشعار باقیمانده علامه را که بعدها منتشر شد، حفظ کردند.
طاهری خسروشاهی افزود: سالهای بعد توسط دوستان و نزدیکان ایشان، اشعاری در کتابها و مجلات گوناگون به صورت پراکنده چاپ میشد که بعضی منتسب به ایشان خوانده میشد و بعضی به صورت قطعی، از ایشان نقل میشد. این رویه ادامه داشت تا آنکه بازماندههای اشعار علامه که در دست خانواده و شاگردان نزدیک و مریدان ایشان بود، به همت یکی از طلاب پژوهشگر، آقای «سید علی تهرانی» جمعآوری گردید.
وی اظهار داشت: مجموعه گردآوری شده با عنوان «ز مهر افروخته» که به تأیید علمای بزرگ و نزدیکان حضرت استاد رسیده بود، ناگفتههای نغزی همراه با کاملترین مجموعه اشعار علامه طباطبایی بود که در سال 81 توسط انتشارات سروش و با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی منتشر و با استقبال فراوانی در بازار نشر روبرو شد.
پژوهشگر حوزه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز گفت: شعرهای اندکی هم که از علامه باقی مانده، اشعار روان و پرمحتوایی است که میتوان روزها و ماهها با آنها زیست و با اندیشه در آن، در حاصل یک عمر دانشاندوزی، تفکر، عبادت و ریاضتهای سخت و سوزان آن فرزانه دوران شریک شد. اشعار علامه طباطبایی حاکی از روانی طبع و صداقت بیان است.
شایان ذکر است این نشست روز پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ از ساعت ۱۷ عصر در بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی به آدرس کوی سرخاب، خانه تاریخی شربت اوغلی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
نصر