یادداشت نصر به بهانه دیدار مهم استاندار با شخصیت‌های اقتصادی آذربایجان/

تبریز، پیشران توسعه دیپلماسی اقتصادی 

1403/08/13 - 15:14 - کد خبر: 123956 نسخه چاپی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی طی روزهای اخیر دیدار مهمی با شخصیت‌های اقتصادی برجسته آذربایجان داشته است که امیدها را برای حل موانع توسعه صنعت و تجارت استان زنده می‌کند.

به گزارش نصر، بهرام سرمست که از همان روز معارفه خود نشان داده که شناخت دقیقی از ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آذربایجان و نیز تاریخ آن دارد، حالا در دیدار مهم خود با حاج صمد حسن‌زاده، رییس اتاق بازرگانی ایران و جمعی دیگر از شخصیت‌های برجسته صنعتی آذربایجان بر اهمیت توسعه تجارت به عنوان پیشران تولید تاکید کرده است.
می‌دانیم دیپلماسی اقتصادی یکی از راهبردهای مهم رشد و توسعه کشور است و تبریز و آذربایجان به سبب ظرفیت‌های کم‌نظیر بالفعل و بالقوه خود در حوزه صنعت، معدن و تجارت و همچنین جایگاه ویژه سیاسی اش، آن را در جایگاهی راهبردی برای توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی و همچنین مناسبات فرهنگی با کشورهای حوزه قفقاز و شرق اروپا قرار داده است.
استفاده از ظرفیت‌های عظیم تبریز و آذربایجان در توسعه مناسبات بین‌المللی کشورمان یکی از مهم‌ترین مزیت‌های فراموش شده در دولت‌های گذشته است که امید می‌رود در دولت چهاردهم با تدبیر رییس‌جمهور پزشکیان، درایت استاندار بهرام سرمست و نیز همراهی حاج صمد حسن‌زاده، رییس اتاق بازرگانی ایران به منصه ظهور برسد.
اما ضرورت تحقق این مهم، رفع مشکلاتی‌ست که بخش تولید را چندین سال است گرفتار کرده است. امروز ناترازی انرژی برق و گاز و در بعضی مناطق کمبود آب، مشکلات زیرساختی برای بخش تولید ایجاد کرده است و ضرورت دارد استاندار آذربایجان شرقی رفع کمبودها در زیرساخت‌های توسعه صنعتی آذربایجان شرقی را با اولویت و سرعت قابل توجه در دستور کار استان و دولت قرار دهد.
خوشبختانه آقای استاندار چه در سخنرانی روز معارفه و چه در دیدار خود با شخصیت‌های اقتصادی آذربایجان نشان داده است که به این مسائل آگاهی و اشرافیت لازم دارد، اما آنچه که ضرورت امروز است، تسریع در رفع مشکلات زیرساختی در صنعت استان است، چرا که تداوم این مشکلات و کمبودهای زیرساختی بخشی از صنایع مهم استان را در آینده نزدیک از انتفاع اقتصادی خارج خواهد کرد.
بسیار ضروری است که دولتمردان بدانند که تبریز برق ندارد! بسیار مهم است که بدانند نیروگاه حرارتی تبریز با هزاران مشقت و با کمترین میزان بازدهی اقتصادی و به مدد سوخت و آب یارانه‌ای دولت به فعالیت خود ادامه می‌دهد و احداث نیروگاه‌های جدید سیکل ترکیبی در تبریز و آذربایجان شرقی اولویت اول است.
رفع توأمان موانع تولید و جذب سرمایه‌گذاری های جدید در استان هم‌زمان با رفع ناعدالتی‌ها در توزیع انرژی، خواهد توانست در کوتاه مدت و میان مدت به توسعه صنعتی و اقتصادی آذربایجان شرقی و کشور بیانجامد، چرا که مطالعه تاریخ نشان می‌دهد، هر گاه تبریز و آذربایجان توسعه پیدا کرده است، همه کشور را هم به مثابه لوکوموتیو توسعه ایران به پیش رانده است.
در این میان تداوم مشورت‌ها با اتاق بازرگانی تبریز و اتاق بازرگانی ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و جدی انگاشتن همایش سالانه توسعه صادرات غیرنفتی و احیای بخش علمی آن خواهد توانست به مانند چراغ راه دولتمردان عمل کرده و راه خدمت را بر آنان هموار کند.
اما بخش دیگر موضوع توجه ویژه به معیشت کارگران، احیا و حفظ حقوق و منزلت آنان است تا نیروی انسانی متخصص و متعهد آذربایجان که یکی از مزیت‌های استان است حفظ شود. احیای فرهنگ کار بخصوص در میان نسل جدید ضرورت توسعه ماست و این بخش هم در نهایت بر عهده ما رسانه‌ای هاست، به شرطی که دولتمردان مشکلاتی که پیشتر مطرح شد را رفع کنند.
در نهایت احیای روابط آذربایجان شرقی با همسایگان بخصوص روابط با ترکیه، روسیه، جمهوری آذربایجان، عراق و گرجستان ضرورت روزگار تحریمی ماست تا بتوان با توسعه مناسبات همسایگی نفسی تازه به بخش تولید و تجارت آذربایجان داد.
خلاصه اینکه آقای استاندار سراغ خوب کسانی رفته است! امیدواریم این همکاری ها تداوم یابد تا بزودی شاهد اثرات توسعه افزای چنین سیاست‌هایی باشیم. فراموش نکنیم که حضور رییس‌جمهور پزشکیان در راس دولت، فرصتی تاریخی برای جبران کمبودهای آذربایجان به عنوان لوکوموتیو توسعه ایران است.
انتهای پیام/
تبریز، پیشران توسعه دیپلماسی اقتصادی  محمد سهرابی

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار