دفتر انجمن ایرانی تاریخ در بنیاد ایران‌شناسی افتتاح شد

1403/08/12 - 16:52 - کد خبر: 123883 نسخه چاپی

نصر: آیین افتتاح دفتر انجمن ایرانی تاریخ در بنیاد ایران‌شناسی آذربایجان شرقی واقع در خانه‌ی تاریخی شربت‌اوغلی همزمان با امضای تفاهم نامه میان انجمن ایرانی تاریخ شعبه آذربایجان شرقی با بنیاد ایرانشناسی تبربز برگزار گردید و صفحه جدیدی از اقدامات پژوهشی و رویداد های فرهنگی ادبی را در تبریز از این انجمن شاهد خواهیم بود.

به گزارش نصر، «محمد طاهری خسروشاهی»، رئیس بنیاد ایران‌شناسی استان عصر روز چهارشنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۳، در آیین افتتاح دفتر انجمن ایرانی تاریخ در بنیاد ایران‌شناسی آذربایجان شرقی، ضمن تشکر از حضور مهمانان و اساتید پیشکسوت و کنونی دانشگاه تبریز، دانشجویان و اصحاب رسانه، اهداف این بنیاد را انجام تحقیقات تاریخی، تألیفات ادبی و همچنین برگزاری نشست‌های فرهنگی و پژوهشی خواند. 

 

«فاطمه‌ اروجی»، دانشیار گروه تاریخ دانشگاه تبریز، در خصوص افتتاح دفتر انجمن و امضای تفاهم‌نامه‌ی همکاری با بنیاد ایران‌شناسی گفت: حضور دکتر طاهری خسروشاهی را در ریاست بنیاد ایران‌شناسی استان، غنیمت است و در گذشته نیز برای برگزاری همایش‌ها مساعدت فراوانی کرده‌اند. انجمن ایرانی تاریخ شعبه آذربایجان شرقی از سال گذشته در تبریز، هشت همایش را در بنیاد ایران‌شناسی استان برگزار کرده‌است و از این پس، به منظور گسترش شناخت تاریخ و تمدن ایرانی و شناساندن تاریخ این مرز و بوم در محل اختصاصی خود در بنیاد رسالتش را ادامه خواهد داد.
 

«سیروس برادران‌شکوهی»، استاد اسبق و بازنشسته گروه تاریخ دانشگاه تبریز و از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و ادب،  در سخنان خود از بزرگانی که در بررسی و شناساندن تاریخ ایران زحمات بسیاری را متقبل شده اند، گفت و افزود: این بزرگان، آثار ماندگاری را در زمینه فرهنگ و ادب باقی گذاشتند و به جایگاه آذربایجان در تاریخ ایران پرداخته اند.
به گزارش نصر، «داوود اصفهانیان» استاد اسبق و بازنشسته گروه تاریخ دانشگاه تبریز بیان داشت: روزگاری ما در ایران به غیر از تاریخ، دغدغه‌ی دیگری همچون ایران‌شناسی نداشتیم و در خارج از کشور هم شرق‌شناسی بود تا این که در سال 1350، روانشاد دکتر شجاع‌الدین شفا نشریه‌ای به‌نام مجموعه‌ ایران‌شناسی را منتشر کرد و این سرآغاز مطالعات ایران‌شناسی در ایران بود که در ادامه با تلاش‌های ایرج افشار و کریم اصفهانیان و ... ادامه یافت.
وی افزود: ایران‌شناسی گرچه پس از انقلاب جمع شد، اما نهایتاً در دولت مرحوم رفسنجانی، با تلاش‌های مرحوم حبیبی به تأسیس بنیاد ایران‌شناسی منجر گردید؛ هرچند این بنیاد وابسته به نهاد ریاست‌جمهوری در ادامه همواره یا با تغییر متصدی و یا با تغییر سیاست‌ها، گرفتار طوفان سهمگین سیاسی شده‌ است. 
اصفهانیان همچنین اذعان داشت: ما در ایران نهادی را خوب راه می‌اندازیم اما آن‌ را خوب نگه نمی‌داریم.
 

«سعید جلالی»، خَیِّر تبریزی و مالک انتشارات ستوده در ادامه مراسم، با اشاره به اینکه دکتر خان بابا بیانی، موسس دانشگاه تبریز در سال 1326، خود استاد تاریخ بوده، افزود: اولین اساتید گروه تاریخ دانشگاه تبریز و اولین فارغ‌التحصیلان آن، در مقطع کارشناسی نیز ملزم به ارائه‌ی پایان‌نامه بودند و در آینده‌ جریانات سیاسی کشور در دهه‌ 50 موثر واقع شدند که ارزش و جایگاه تاریخ را می رساند.
در پایان این مراسم تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری میان بنیاد ایران‌شناسی استان و انجمن ایرانی تاریخ شعبه استان امضا شد و دفتر انجمن با حضور اساتید و حضار افتتاح گردید.
انتهای پیام/
دفتر انجمن ایرانی تاریخ در بنیاد ایران‌شناسی افتتاح شد فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 1 نظر

پاسخ   لیلا دهقانی   ماه پیش  

بسیار عالی
امیدوارم این همکاری منجر به گسترش شناخت تاریخ وفرهنگ و تمدن ایران شود.
پژوهشیار