خبر/
داروخانهها با تاخیر در پرداختیهای تامین اجتماعی مشکل دارند
1403/08/03 - 18:11 - کد خبر: 123384
نسخه چاپی
نصر: مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران گفت: داروخانهها در میان سازمانهای بیمه گر مشکلی با پرداختیهای سازمان بیمه سلامت ندارند و این سازمان به موقع بدهی خود به داروخانهها را میپردازد و عمده مشکل داروخانهها با مطالباتی است که از سازمان تامین اجتماعی دارند.
به گزارش نصر، هادی احمدی در گفتوگویی درباره تاخیر در پرداختیهای سازمان تامین اجتماعی به داروخانهها افزود: بر اساس آمارهای انجمن داروسازان ایران از ۱۷ هزار داروخانه در سطح کشور، مجموع مطالبات داروخانهها از سازمانهای بیمه گر پایه در ماه حدود ۶.۵ هزار میلیارد تومان میشود و اگر این سازمانها حدود ۴ ماه بدهی خود را پرداخت نکنند، مطالبه داروخانهها از بیمهها حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان میشود. مطالبات داروخانهها از سازمان تامین اجتماعی تقریبا ۳ تا ۴ برابر سایر بیمههای پایه است.
وی ادامه داد: تقریبا از نیمه سال گذشته، سهم ارز دارو از سازمانهای بیمه گر پایه جدا شد و سازمان هدفمندی یارانهها با این بهانه که سازمانهای بیمه گر در پرداختیها تاخیر دارند، تصمیم گرفت که خودش این پرداختی را انجام بدهد و متاسفانه شرایط بدتر شد.
احمدی بیان کرد: مطالبات داروخانهها در زمینه سهم ارز از سازمان تامین اجتماعی از دی ماه سال گذشته پرداخت نشده است. مکاتبات زیادی توسط انجمن داروسازان ایران با سازمان هدفمندی یارانهها و سازمان برنامه و بودجه انجام داد و پاسخ این بود که اطلاعات ارسالی از طرف سازمانهای بیمه گر، ناقص است. باز هم در این زمینه مکاتباتی با سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت داشتیم و این سازمانها اعلام کردند که اطلاعات به درستی ارسال شده و حتی مجدد اطلاعات را ارسال کردند.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران افزود: دو ماه از سهم ارز از سال گذشته را از سازمان تامین اجتماعی طلب داریم، اما سازمان بیمه سلامت ایران سهم ارز و سهم خود را تا مرداد ماه امسال پرداخت کرده است و تعجب ما از میزان بالای تاخیر در پرداختیهای سازمان تامین اجتماعی است.
وی اظهار کرد: داروخانهها درسه ماهه اول امسال بیش از ۳ هزار میلیارد تومان، چک برگشتی دارند و این در حالیست که در سال گذشته این میزان چک برگشتی ۱.۵ هزار میلیارد تومان بود. این موضوع منجر به ایجاد مشکل در اقتصاد داروخانهها شده است. بارها اعلام کردیم که یکی از عوامل کمبود دارو، همین تاخیر در پرداختی به داروخانهها است.
احمدی گفت: وقتی طرح دارویار در سال ۱۴۰۱ شروع شد، قرار بود پرداخت از جیب مردم در حوزه دارو تغییر نکند. شعارهای بسیار زیادی در زمان اجرای طرح دارویار داده شد و در دو تا سه ماه اول روند خوب بود، اما به مرور، بدعهدیها رخ داد. بعد از طرح دارویار، قیمت داروها حدود ۳ تا ۴ برابر شد و در نتیجه مطالبات داروخانهها هم بیشتر از گذشته شد.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران بیان کرد: بیشترین مطالبات داروخانهها در حال حاضر از سازمان تامین اجتماعی است و این موضوع را از طریق قانونی پیگیری میکنیم.
انتهای پیام/
نصر