گزارش اختصاصی نصر از افزایش تعداد مرگ و میرهای ناشی از مصرف مشروبات الکلی؛

به سلامتی مرگ

1403/07/18 - 19:32 - کد خبر: 122385 نسخه چاپی

نصر: در بسیاری از جوامع، مصرف الکل به عنوان نشانه‌ای از بزرگسالی، استقلال و عضویت در یک گروه خاص تلقی می‌شود.گاهی اوقات، ممنوعیت یا محدودیت مصرف الکل می‌تواند باعث افزایش جذابیت آن شود.

به گزارش سرویس اجتماعی نصر، مصرف مشروبات الکلی تقلبی، به ویژه در مناطقی که دسترسی به مشروبات با کیفیت محدود است، به یک معضل جدی تبدیل شده است. سودجویان با هدف کسب درآمدهای هنگفت، اقدام به تولید و توزیع این نوع مشروبات می‌کنند، بدون آنکه به عواقب هولناک آن برای مصرف‌کنندگان توجهی داشته باشند.

متانول؛ قاتلی خاموش
یک پزشک و جراح عمومی با بیان اینکه یکی از خطرناک‌ترین مواد موجود در مشروبات الکلی تقلبی، متانول است، اظهار کرد: متانول یک الکل صنعتی است که به شدت سمی بوده و می‌تواند باعث نابینایی، نارسایی کلیه و حتی مرگ شود. متانول در بدن به فرمالدهید و اسید فرمیک تبدیل می‌شود که هر دو بسیار سمی هستند.
دکتر “علی انشایی”، به علائم مصرف الکل و آسیب‌های ناشی از آن اشاره کرد و گفت: مصرف هرگونه الکل، چه تقلبی و چه اصل، می‌تواند عوارض جانبی متعددی برای بدن داشته باشد. برخی از مهم‌ترین علائم مصرف الکل و آسیب‌هایی که بر بدن وارد می‌کند عبارتند از:
آسیب به کبد: کبد یکی از اصلی‌ترین اندام‌هایی است که در فرایند متابولیزه کردن الکل نقش دارد. مصرف طولانی‌مدت الکل می‌تواند منجر به بیماری‌های کبدی مانند سیروز شود.
آسیب به مغز: الکل می‌تواند به سلول‌های مغزی آسیب برساند و باعث اختلال در حافظه، تمرکز و تصمیم‌گیری شود.
مشکلات قلبی: مصرف زیاد الکل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند فشار خون بالا، آریتمی و نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد.
اختلالات گوارشی: الکل می‌تواند باعث التهاب معده، پانکراتیت و زخم معده شود.
مشکلات روانی: مصرف الکل می‌تواند منجر به بروز افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانی شود.
ضعف سیستم ایمنی: الکل سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های عفونی می‌کند.
دکتر انشایی به علائم مسمومیت با متانول اشاره کرد و گفت: سردرد شدید، تهوع و استفراغ، تاری دید یا دوبینی، درد شکمی، مشکل در تنفس، کاهش هوشیاری، تشنج و کما از علائم مسمومیت با متانول هستند.

مشروبات الکلی تقلبی، تهدید جدی برای سلامت جامعه
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان‌اینکه مشروبات الکلی تقلبی، یک تهدید جدی برای سلامت جامعه است، اذعان کرد: تغییر نگرش اجتماعی نسبت به مصرف الکل و ترویج سبک زندگی سالم می‌تواند در کاهش عرضه این نوع مشروبات در بازارهای داخلی موثر باشد.
 “جعفری روحی” گفت: برای مقابله با این معضل، نیازمند همکاری همه جانبه دستگاه‌های اجرایی، رسانه‌ها و مردم هستیم. با افزایش آگاهی عمومی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، می‌توانیم از بروز فجایع انسانی ناشی از مصرف این نوع مشروبات جلوگیری کنیم.

در مسمومیت‌های متانولی هیچ راه فراری از مرگ وجود ندارد
یک فعال رسانه در حوزه اورژانس گفت: اولین و آخرین پیشنهاد اورژانس در خصوص مصرف مشروبات الکی این است که مردم تحت هیچ شرایطی مشروبات الکلی مصرف نکنند. چراکه تمامی مشروبات الکلی برای بدن همانند سم هستند و اکثر مشروبات پلمپ شده نیز تقلبی بوده و دست ساز محلات حاشیه شهر هستند.
وی اظهار کرد:ساقیان این‌نوع مشروبات به دلیل کثرت درخواست کنندگان و به جهت فرآوری سریعتر از متانول استفاده می‌کنند که این ماده شدیدا مسموم‌زا و کشنده است.
این متخصص اورژانس و‌فوریت‌های پزشکی با بیان‌اینکه متاسفانه این روزها دیگر مسمومیت الکلی نداریم بلکه مسمومیت متانول داریم که کاملا کشنده است، تصریح کرد: مصرف کنندگان در ابتدا دچار شرب خمرگی شده و در آن لحظه سنگکوب می کنند.
وی تاکید کرد: برای مسمومیت‌های متانول، درمان های خانگی هیچ تاثیری ندارد. استفاده از آبلیمو، قهوه، کره، ماست و… هیچ تاثیری برای بهبود شرایط فرد مسموم شده به متانول ندارد.
وی اذعان کرد: مهم ترین و سریع ترین اقدام، ابتدا به همراه مصرف زیاد آب، مراجعه به مراکز درمانی و‌انجام اقدامات اورژانسی در بیمارستان و مراکز درمانی است.

ریشه گرایش جوانان به الکل، عوامل روانشناختی است
یک روانشناس و استاد جامع شناس در دانشگاه آزاد تبریز، یکی از دلایل گرایش افراد به مصرف مشروبات الکلی، به ویژه در میان جوانان را ریشه داشتن در عوامل روانشناختی دانست و افزود: افرادی که از مشکلات روانی مانند افسردگی، اضطراب یا اختلالات شخصیتی رنج می‌برند، ممکن است به مصرف الکل به عنوان راهی برای مقابله با این مشکلات روی آورند.همچنین افرادی که مهارت‌های مقابله‌ای سالمی ندارند، ممکن است در مواجهه با مشکلات و استرس‌ها به مصرف الکل روی آورند.
“جعفر ابراهیمی”، به کاهش اضطراب و استرس در اثر مصرف مشروبات الکی اشاره کرد و گفت: الکل به عنوان یک ماده‌ی آرام‌بخش عمل می‌کند و می‌تواند به طور موقت احساس اضطراب و استرس را کاهش دهد. همچنین برخی افراد از طریق مصرف الکل سعی می‌کنند از مشکلات و دغدغه‌های روزمره فرار کرده و به حالت آرامش کاذب دست پیدا کنند.
وی به افزایش اعتماد به نفس در اثر مصرف مشروبات الکی اشاره کرد و گفت: الکل می‌تواند مهارهای اجتماعی را کاهش داده و باعث شود افراد احساس جسارت و اعتماد به نفس بیشتری کنند و در برخی موقعیت‌های اجتماعی، مصرف الکل می‌تواند به عنوان یک یخ‌شکن عمل کرده و به افراد کمک کند تا راحت‌تر با دیگران ارتباط برقرار کنند.
ابراهیمی لذت‌جویی و هیجان‌خواهی جوانان را دلیل عمده مصرف مشروبات الکی دانست و گفت: برای برخی افراد، مصرف الکل به عنوان یک تجربه جدید و هیجان‌انگیز تلقی می‌شود؛ از طرفی فشار همسالان و تمایل به پذیرفته شدن در گروه می‌تواند افراد را به سمت مصرف الکل سوق دهد.
این جامع شناس به تاثیرات فرهنگی و اجتماعی مصرف مشروبات الکلی خاطرنشان کرد و گفت: در برخی فرهنگ‌ها، مصرف الکل به عنوان بخشی از زندگی اجتماعی پذیرفته شده است و فشارهای اجتماعی برای مصرف آن وجود دارد؛ تبلیغات گسترده مشروبات الکلی و تصویرسازی مثبت از مصرف آن در رسانه‌ها می‌تواند بر انتخاب افراد نیز تأثیرگذار باشد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال خبرنگار نصر مبنی بر اینکه چرا طعم تلخ الکل ترجیح داده می‌شود، گفت: در بسیاری از جوامع، مصرف الکل به عنوان نشانه‌ای از بزرگسالی، استقلال و عضویت در یک گروه خاص تلقی می‌شود.گاهی اوقات، ممنوعیت یا محدودیت مصرف الکل می‌تواند باعث افزایش جذابیت آن شود.
ابراهیمی ادامه داد: فشار همسالان و تمایل به تقلید از رفتارهای دیگران می‌تواند باعث شود افراد طعم تلخ الکل را نادیده بگیرند.
با گذشت زمان، بدن به الکل عادت می‌کند و افراد ممکن است به آن وابسته شوند، حتی اگر طعم آن را دوست نداشته باشند.
گزارش نصر حاکی از آن‌است که مصرف مشروبات الکلی تقلبی یک معضل پیچیده است که ریشه در عوامل روانشناختی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد. برای مقابله با این معضل، نیاز به یک رویکرد جامع و چندجانبه است که شامل اقدامات قانونی، آموزشی و فرهنگی باشد. با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی مسئول، رسانه ها و مشارکت مردم می‌توان از بروز فجایع انسانی ناشی از مصرف این نوع مشروبات جلوگیری کرده و در کاهش این معضل گام‌های مؤثری برداشت.
انتهای پیام/
به سلامتی مرگ سحر مغفرت

ثبت نظر

نمایش 1 نظر

پاسخ   مهدی   2 ماه پیش  

(گاهی اوقات، ممنوعیت یا محدودیت مصرف الکل می‌تواند باعث افزایش جذابیت آن شود) بااین کنایه میخواهید که الکل آزاد شود.الکل چه تقلبی و چه اصل مضر است.البته همچون بسیاری از هنجارها که شکسته شد شما هم می خواهید که قبح این هنجار هم شکسته شود و پیشقراول آزادسازی این بلای خانمانسوز باشید.کمی هم به خود بیایید
پژوهشیار