خبر/
افتتاح استودیوی دائمی شمالغرب کشور و استودیوی تخصصی استاد دانشور
1403/07/18 - 09:05 - کد خبر: 122316
نسخه چاپی
نصر: اولین و کاملترین استودیوی دائمی شمالغرب کشور و استودیوی تخصصی استاد دانشور در شهر اولین ها افتتاح گردید.
به گزارش نصر، در مراسمی با شکوه و حضور جمعی از مسئولین و هنرمندان، این رویداد مهم فرهنگی با حضور مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مدیرکل محترم میراث فرهنگی استان، عضو محترم شورای اسلامی شهر تبریز و جمعی از هنرمندان برجسته برگزار شد.
مجموعه فرهنگی دانشور که با هدف ارتقای سطح کیفی تولیدات هنری و فراهم آوردن امکانات مناسب برای هنرمندان منطقه تاسیس شده است، شامل استودیوهای ضبط موسیقی، استودیوهای صداگذاری، سالن کنسرت و امکانات جانبی دیگری میباشد.
“منصور دانشور” و دستاوردهای برجسته در عرصه موسیقی
منصور دانشور، استاد برجسته موسیقی و آهنگساز ایرانی، در مصاحبه اخیر خود به دستاوردهای قابل توجهی در زمینه ساخت سازهای جدید و خلق اپراهای ماندگار اشاره کرد و گفت: بی تردید افتتاح این استودیو گامی بزرگ در جهت توسعه هنر و فرهنگ در استان و کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه سالها علاوه بر آموزش در رشته های نوازندگی سنتور، آواز و علوم آهنگ سازی و صدابرداری و ضبط موسیقی و در کنار آن خلق آثار معماری مدرن چوب اعم از گره چین، معرق، مشوق و ساخت ساز که به ساخت سازهای مختلف نیز پرداخته است، از ابداع دو ساز جدید خبر داد و گفت: ایندو ساز در نوع خود بینظیر هستند. یکی از این سازها به درخواست کشور آذربایجان و با الهام از ایدههای «عبدالقادر مراغهای» ساخته شده و در سال ۱۳۹۶ توسط سیاوش کریمی در ارکستر فلارمونیک آذربایجان رونمایی شد.
دانشور درباره ساز دوم خود گفت: این ساز با الهام از کتاب موسیقی کویر فارابی ساخته شده و هدف از ساخت آن احیای مقامها و دستگاههای موسیقی کهن است.
این هنرمند نامدار از نگارش، آهنگسازی و تدوین پنج اپرای بزرگ خبر داد و ابراز کرد: در هر یک از این اپراها به یکی از بزرگان ادبیات و عرفان ایران و آذربایجان اشاره شده است. اپراهای هفت شهر عشق، حیدربابایه سلام، طاعون، برانگیخته و شمس رومی از جمله آثار شاخص بنده هستند.
دانشور به ۴۰ اثرکتاب در خصوص نوازندگی سنتور، آواز، پیانو مجموعه تصانیف، درکنار پنج اپرا اشاره کرد و گفت: اپرای معروف هفت شهر عشق که به پنج زبان زنده دنیا ترجمه شده است، به زودی در شهرهای تبریز، تهران، نیشابور، ترکیه و آذربایجان رونمایی خواهد شد.
وی به معماری این استودیو خاطرنشان کرد و گفت: این معماری به لحاظ آگوستیک بودن از ۲۰ نوع چوب و یک ملیون ۵۰۰ قطعه چوب بریده شده ساخته شده است.
وی اذعان کرد: آموزشگاه موسیقی دانشور بیش از ۳۰ سال فعالیت خود را با عنوان مکتب دانشور و آکادمی موسیقی بتهوون و آموزشگاه موسیقی چندمنظوره عصرنوین ادامه داده که بیش از ۲۰۰ شاگرد در عرصههای مختلف موسیقی پرورش یافته اند.
تبریز، ونیز ایران و مهد اپرای ایران
وی با تأکید بر جایگاه ممتاز تبریز در عرصه هنر، این شهر را هموزن ونیز در موسیقی دانست و اذعان کرد: تبریز به عنوان مهد این آثار ارزشمند، جایگاه ویژهای در تاریخ موسیقی ایران پیدا کرده است.
دانشور با اشاره به احساس نیازی که از نوجوانی در او ایجاد شده بود تا ایران نیز سهم خود را از اپرا داشته باشد، از دلایل گرایش خود به این هنر سخن گفت و تصریح کرد: اپرا به عنوان یک هنر بزرگ، ابزاری قدرتمند برای معرفی فرهنگ و تمدن هر ملتی است.
این هنرمند نامدار با تأکید بر اهمیت معرفی فرهنگ و تمدن آذربایجان و تبریز به جهان، از نگارش چندین اپرا خبر داد و گفت: یکی از مهمترین این آثار، اپرای هفت شهر عشق است که در سال ۹۶ به عنوان اثر منتخب برگزیده شده است.
دانشور درباره اپرای هفت شهر عشق توضیح داد: این اثر برای ۳۵۰ نفر با ۱۰۰ قطعه شعر نوشته شده و به پنج زبان بینالمللی ترجمه شده است.
وی با اشاره به اینکه اولین اپراخانهها در ایتالیا بنا شدهاند، بر ضرورت نوشتن اپراها به زبان ایتالیایی به عنوان اولین زبان تأکید کرد.
وی گفت: نکته جالب توجه اینجاست که کتاب هفت شهر عشق به اکثر موزههای هنرهای معاصر کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی راه یافته و قرار است آن کتاب توسط انتشارات کریم نژاد در ۶۵۰ صفحه چاپ شود.
به گزارش نصر، دستاورد استاد دانشور در عرصه موسیقی بویژه اپرا، نشان از خلاقیت، دانش و پشتکار، تعهد و تلاش بیوقفه وی برای معرفی فرهنگ و هنر ایران و آذربایجان به جهان دارد. ساخت سازهای جدید و خلق اپراهای ماندگار، گامی مهم در جهت غنیسازی موسیقی ایرانی و جهانی است.
اهمیت اپرا در هنر و جایگاه بینالمللی آن
اپرا به عنوان یکی از ارزشمندترین پدیدههای جهان موسیقی، ترکیبی بینظیر از هنرهای مختلف همچون موسیقی، ادبیات، بازیگری، طراحی صحنه، دکور و کارگردانی است.
این هنر که ریشه در تاریخ و فرهنگهای مختلف دارد، از دیرباز جایگاه ویژهای در دل دوستداران موسیقی و هنر داشته است.
اپرا به عنوان یک زبان هنری بینالمللی، قادر است بدون نیاز به ترجمه، احساسات و مفاهیم عمیقی را به مخاطب منتقل کند. موسیقی و آواز در اپرا، حامل پیامهایی هستند که فراتر از مرزهای زبانی و فرهنگی عمل میکنند.
اپرا، تلفیقی هماهنگ از هنرهای مختلف است و به همین دلیل تجربهای جامع و غنی برای مخاطب فراهم میکند. این هنر، با ترکیب موسیقی، نمایش و طراحی صحنه، اثری هنری چند بعدی را خلق میکند.
اپرا، میراث گرانبهایی از فرهنگ و تمدن بشری است. بسیاری از اپراهای کلاسیک، داستانهای اساطیری، تاریخی و عاشقانهای را روایت میکنند که ریشه در فرهنگ و تاریخ ملتها دارند.
اپرا، به عنوان یکی از پیچیدهترین هنرهای اجرا، نیازمند همکاری تیمی گستردهای از هنرمندان است. این هنر، به توسعه و ارتقای هنرهای اجرا در زمینههای مختلف همچون موسیقی، بازیگری، طراحی صحنه و کارگردانی کمک شایانی میکند
جایگاه بینالمللی اپرا:
اپرا، از دیرباز در کشورهای اروپایی و آمریکا جایگاه ویژهای داشته و همچنان به عنوان یکی از محبوبترین گونههای هنری در این کشورها شناخته میشود. در سالهای اخیر، علاقه به اپرا در کشورهای دیگر نیز افزایش یافته و شاهد برگزاری جشنوارههای بینالمللی اپرا در نقاط مختلف جهان هستیم.
در ادامه این مراسم، “حمزه زاده”، مدیرکل میراث فرهنگی استان از علاقه مندی این سازمان برای ثبت آثار موسیقایی دانشور در فهرست آثار ملموس و غیرملموس این سازمان خبر داد.
همچنین “حجت الاسلام زعفرانچیلر”، عضو شورای اسلامی شهر ، ضمن تقدیر از زحمات فرهنگی استاد دانشور، آمادگی شورای اسلامی شهر و شهرداری تبریز را برای حمایت از تولیدات فرهنگی و اصحاب فرهنگ و هنر اعلام کرد و بر لزوم ایجاد دانشکده موسیقی باتوجه به غنی بودن موسیقی آذربایجانی تاکید کرد.
در پایان این برنامه، ضمن بازدید از سازهای هنری ساخته شده توسط منصور دانشور، از مجهزترین و اولین استودیوی دائمی شمالغرب کشور با حضور مدیران کل میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر رونمایی شد.
انتهای پیام/
سحر مغفرت