همایش روز ملی شعر و ادب در خاوران/

اشعار فارسی و ترکی؛ دو بال صعود شهریار به قله های معنویت

1403/06/29 - 09:16 - کد خبر: 121114 نسخه چاپی

نصر: در روز های پایانی تابستان، با خنکی ناباورانه هوای تبریز به پیشواز پاییز می رویم و این روزها را با یاد شهریار و روز شعر و ادب، گرما می بخشیم هرچند یک ساعت تاخیر در برگزاری مراسم روز ملی شعر و ادب در محوطه مرکز همایش های بین المللی شهرک خاوران تبریز و حضور سرد و نامرعی مدیران فرهنگی ، باعث شد سرما را با استخوان هایمان لمس کنیم...

به گزارش نصر، «مختار صدر محمدی» از شعرای استان و مدیر مقبره الشعرا، در این همایش ضمن تبریک روز ملی شعر و ادب فارسی یادآور شد: در کشور ما بزرگان اهل قلم بسیارند ولی جای شکر دارد که این روز با اسم تبریز و شهریار گره خورده است.
وی در تشریح سختی و در عین حال آسانی اشعار شهریار گفت: اشعار مجموعه حیدر بابا با فولکلور ما گره خورده و به زبان ما نوشته شده است لذا برخی شعرا فکر می کنند این راحت است ولی هرگاه اقدام به نظیره پردازی این اشعارکنند، به سختی آن پی می برند. 
وی افزود: تاکنون بیش از صد نظیره برای اشعار شهریار نوشته شده است که همه زیبا هستند ولی هیچ یک حیدربابا نشده است. در حق دیگر اشعار شهریار هم این موضوع مطرح است و کسانی که روح خود را با پاکی طبیعت عجین کرده اند، سختی عمیق سخنان شهریار را می فهمند.
 
 

 
وی در خصوص درایت مدیران آگاه اظهار داشت: اشعار شهریار در تمثیل، یک پرنده است که یک بال آن اشعار ترکی وی من جمله سهندیه، خان ننه، یار قاصدی و دیگری اشعار فارسی وی هستند چون دو مرغ بهشتی، علی ای همای رحمت. این دو بال پرواز شهریار بر قله هایی هستند که مقر سیمرغ ها و اوج معنویت است. مدیری که با علم به این موازین و در راستای حفظ و ارتقای فرهنگ در راه مدیریت قدم گذارد، به خوبی می تواند درایت به خرج دهد و برنامه های متنوع فرهنگی برای مردم تدارک ببینند. 
گفتنی است در این مراسم، اشعار شهریار با ساز و عاشیق نوازی و دکلمه خوانی، بازخوانی شد.
انتهای پیام/
اشعار فارسی و ترکی؛ دو بال صعود شهریار به قله های معنویت فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 2 نظر

پاسخ   ج.مهاجر   3 ماه پیش  

بدبختی اینجاست که تاکنون کسی جرئت نقد اشعار شهریار بویژه شعرهای فاذری (چون بزبان تورکی اصیل نیستند) اورا نداشته اند.بویژه متعصبان کور شهریار

پاسخ   شهروند   3 ماه پیش  

با سلام
اما دریغ از مقبره الشعرای تبریز که آرامگاه این شاعر بزرگ و افتخار آذربایجان و ایران هنوز هم ساماندهی نشده است و در حضور میهمانان، باعث سرافکندگی است، در مقایسه با آرامگاه سعدی و حافظ ما کجای راهیم؟
پژوهشیار