گزارش/
حکایت ساماندهی کارگران فضای سبز تبریز و پیمانکاران تخریبچی
1403/06/07 - 12:57 - کد خبر: 119804
نسخه چاپی
نصر: مسؤولان شهرداری تبریز در شرایطی حذف پیمانکاران نگهداری فضای سبز و تعیین تکلیف وضعیت کارگران این بخش را یکی از اقدامات مثبت در افزایش امنیت شغلی این قشر میدانند که معتقدند پیمانکاران حذف شده با هجمههای رسانهای به دنبال تخریب این اقدام مثبت مدیریت شهری به نفع طبقه کارگری هستند.
به گزارش نصر، کاشت ۱۰۷ هکتاری فضای سبز درسال گذشته با هدف تحقق برنامه توسعه ۶۰۰ هکتار ی فضای سبز از سوی شهرداری صورت گرفته به طوری که سیامک آسیایی مدیرعامل سیما، منظر و فضای سبز شهرداری معتقد است فضای سبز تبریز تنها در سال گذشته معادل پنج سال اخیر افزایش یافته است.
همچنین در چهار ماهه نخست ۱۴۰۳ نیز حدود ۳۵ هکتار به سرانه فضای سبز شهری تبریز اضافه شده تا مساحت کل فضای سبز شهر به سه هزار و ۲۵ هکتار افزایش یابد و این در حالی است که تبریز یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله درخت و ۲۹۰ پارک و بوستان دارد.
در چنین شرایطی نگهداشت فضای سبز شهری تبریز تا فروردین ۱۴۰۲ توسط ۱۲۰ شرکت پیمانکاری انجام می شد به طوری که نقدهای بیشماری به عملکرد پیمانکاران از احقاق حقوق کارگران شاغل تا کیفیت نامناسب نگهداری فضای سبز وجود داشت.
بر همین اساس اجرای طرح ساماندهی کارگران فضای سبز شهرداری تبریز به عنوان یکی از اقدامات مثبت شورای ششم و یعقوب هوشیار شهردار تبریز بارها با اعتراض منفعت طلبانه پیمانکاران همراه شده اما ماحصل این اقدام شهرداری را می توان افزایش امنیت شغلی کارگران و بهبود وضعیت معیشتی آنها دانست.ساماندهی کارگران فضای سبز شهرداری تحت پوشش شرکت تدبیر اندیش پس از کش و قوس های فراوان، سرانجام از ابتدای سال ۱۴۰۲ اجرایی شد، طرحی که به اذعان بسیاری میتواند افزایش امنیت شغلی و احقاق حقوق کارگران این بخش را در پی داشته است.
اما نکته قابل تامل اینجاست که پس از تسویه شهرداری تبریز با ۱۲۰ پیمانکار فضای سبز و انتقال قرارداد کارگران به شرکت تدبیر اندیش، هجمه های زیادی به عملکرد فضای سبزی تبریز صورت گرفت و هرچند حوزه فضای سبز تبریز نیازمند بازپیرایی و ساماندهی اساسی است اما سرمنشا اصلی این هجمههای عموما رسانه ای را میتوان با حذف پیمانکاران فضای سبز تفسیر و تحلیل کرد.
اقدام هوشیار با همراهی شورای اسلامی شهر در جراحی طاقتفرسای این حوزه و حذف شرکتهای فضای سبز حرکت مثبتی است که بیش از آنکه به نفع پیمانکاران باشد، گامی نو در ساماندهی وضعیت شغلی قشر کارگر شهرداری است، حرکتی که زمینهساز تبدیل وضعیت کارگرانی میشود که سال ها از وعدههای بی نتیجه انتخاباتی خسته و ناامید شدهاند، چرا که کارگران تبدیل وضعیت شده در این طرح خود نیز بخشی از سهامداران شرکت تدبیر اندیش هستند.
در حالی که نزدیک به سه هزار نفر مشمول طرح ساماندهی کارگران فضای سبز طرف قرارداد با شرکت تدبیر اندیش شهرداری تبریز هستند در سمت دیگر ماجرا هجمههای رسانهای پیمانکارانی است که به اعتقاد مسئولان شهرداری و به ویژه اجراکنندگان طرح ساماندهی کارگران فضای سبز، با تهیه محتواهایی مبنی بر خشک شدن درختان و جوسازی سعی بر تخریب این اقدام مثبت مدیریت شهری به نفع طبقه کارگر دارند.
در این زمینه حتی برخی از این پیمانکاران در اقدامی هماهنگ در فضای مجازی با تفسیر به رای انتقاد امام جمعه تبریز از وضعیت معتادان متجاهر و ربط دادن آن به موضوع فضای سبز، به دنبال رسیدن به اهداف خود هستند و این در حالی است که تا سال ۱۴۰۲ که رسانه ها و شهروندان انتقادهای بیشماری از وضعیت کمی و کیفی فضای سبز کلانشهر تبریز مطرح می کردند، گوش شنوایی نه از سوی شهرداری و نه از سوی همین ۱۲۰ پیمانکار فضای سبزی نسبت به این نقدها نبود.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس