یادداشت/

آذربایجان شرقی منتظر تصمیم حساس دولت وفاق ملی

1403/06/06 - 16:49 - کد خبر: 119758 نسخه چاپی

نصر: با کسب رای اعتماد دولت چهاردهم از مجلس شورای اسلامی و استقرار کامل کابینه،انتظار استان ها برای تعیین استانداران از  مهم ترین موضوعات  خبری محسوب می شود. البته دیروز خبری از نهاد ریاست جمهوری منتشر شد که بجز یک استاندار  همه استانداران تغییر می یابند.

مطابق قانون، استاندار از طرف وزیر  کشور به هیئت دولت معرفی و پس از تصویب،حکم‌استانداری توسط رئیس جمهور به او ابلاغ می شود.در این‌مرحله دادن آگاهی های لازم دررمورد مدیران بومی توانمند استان به معاونت سیاسی وزرات کشور تکلیف همگانی است.
در مورد استان آذربایجان شرقی واقعیت این‌است که هم موقعیت خاص تاریخی جغرافیایی و سیاسی و هم‌انتظارات ایجاد شده نزد  مردم استان در این دوره از انتخابات که با حمایت موثر در پیروزی دکتر پزشکیان‌نقش ایفا کردند، لزوم‌انتخاب فردی ملی با سابقه کار ی درخشان در این حوزه و دست پاک را برای مدیریت عالی سیاسی استان دو چندان کرده است.
سابقه حضور استانداران قوی و ضعیف در استان در دوره  بعد از انقلاب،این‌موضوع را نزد همگان بویژه نخبگان‌استان به اثبات رسانده است که انتخاب اشخاص وابسته یا وام‌دار قشر  خاص بدون دارا  بودن خصیصه های فوق،کندی حرکت توسعه در این استان حساس را در پی خواهد داشت و این منطقه که متاسفانه از حضور حد اقلی در کابینه محروم ماند در مدیریت استانی هم دچار بد سلیقگی و عقب گرد خواهد  شد.
تقریبا همه اقشار بر خصلت های فوق اتفاق نظر داشته و بر این اعتقاد هستند که مشکلات متعدد عقب ماندگی استان در حوزه های مختلف با انتخاب فردی  قوی  که عموم‌طبقات و صنوف را دور هم‌گرد آورد،راه حل مناسبی برای حل بخشی از این معضلات خواهد بود.
رییس جمهور منتخب که خود سابقه نمایندگی داشته و به خوبی با روحیات مردم و مشکلات استان‌آشنا ست به خوبی می داند که برای استمرار این حمایت استانی باید بدون سهم‌دهی به جناح یا قشر خاصی یا  فرد ذی نفوذی 'شخصی توانمند و قوی را برای استان انتخاب کند تا مردم کار آمدی را به خوبی احساس کرده و پشتوانه استمرار دولت فعلی باشند.
 در نظام حکمرانی موفق کار آمدی به کلی با لابی گری های ناشیانه و قشر گرا منافات دارد. پست حساس  استانداری نیازمند قدرت ارتباط گیری با بدنه کابینه و نمایندگان موافق و مخالف در استان و تبدیل واگرایی های احتمالی به فرصت های تعامل سازنده علی رغم اختلاف سلیقه در جهت رفع عقب ماندگی های مزمن استان، بینش سیاسی قوی و شناخت از جریانات مختلف سیاسی درون نظام در استان  ونیز آگاهی کامل از خواست های نخبگان استان اعم از صنعتگران بخش خصوصی و کار آفرینان و اهالی فرهنگ‌و رسانه است.
اکنون مدتی است استاندار در کاخ والیگری  آذربایجان شرقی نیست و این استان مهم و زرخیز به حال خود رها شده و این مقام حساس استانی بیش از سه ماه است که با سرپرستی اداره میشود. امید می رود هم‌استانی های  حاضر در نهاد ریاست جمهوری نقش خود را به درستی و به دور از سهم دهی و فقط با در نظر گرفتن مصالح فعلی این منطقه به خوبی ایفا نموده تا  اولین استاندار دولت جدید در آذربایجان شرقی  تعین و هرچه سریعتر با استقرار در محل ماموریت خویش'نسبت به انجام وظایف سنگین مدیریت'استان تلاش شبانه روزی خود را آن شالله آغاز کند.

محمد باقر واصلی پژوهشگر حقوق و توسعه
انتهای پیام/
آذربایجان شرقی منتظر تصمیم حساس دولت وفاق ملی نصر

ثبت نظر

نمایش 1 نظر

پاسخ   ابوالفضل علی محمد کلهری   3 ماه پیش  

گزینه های استانداری‌آذربایجان شرقی: سید شهاب الدین چاووشی، سید حسین هاشمی، بهرام سرمست، محسن مهرعلیزاده، محمد علی ‌کی‌نژاد، احمد ‌انتظاری
پژوهشیار