مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان شرقی؛

جذب مخاطب برای صداوسیما سخت تر از حفظ آن است/تلاش زیادی برای تقویت و‌تبیین موسیقی فاخر آذربایجانی انجام داده‌ایم

1403/05/23 - 15:24 - کد خبر: 118770 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان شرقی گفت: حفظ زبان، فرهنگ، موسیقی و آداب و سنن آذربایجان جزو اهداف شبکه استانی آذربایجان شرقی است.

به گزارش نصر، اکبر رضایی تبریزی، در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت روز خبرنگار با بیان‌اینکه رسانه بین افکار عمومی ارتقا یافته است، اظهار کرد: حوادث بسیاری طی سال جاری در سطح استان و کشور رقم خورد که اصحاب رسانه حقایق را برای مردم بازتاب دادند و بنده از تلاش جهادی تمامی خبرنگاران تشکر می‌کنم. 
وی افزود: رسانه رسالت بزرگی در روشنگری افکار عمومی نسبت به جایگاه حقایق و روشن سازی واقعیت‌های به ویژه در حوادث ایام اخیر داشته است. بی تردید اگر تلاش‌های رسانه‌ها نبودند مسیر حرکت نظام سلطه در راستای استعمار و استثمار تثبیت می‌شد. 
رضایی با اشاره به اینکه رسانه‌های مجازی در حال جایگزین شدن حوزه رسانه‌ای عمومی هستند، اذعان کرد: بر اساس نظرسنجی‌های متفاوت، حدود ۵۵ درصد منبع خبری مردم استان رسانه‌های ملی هستند که در رویدادهای مختلف خود را نشان داده‌اند.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان گفت: طی ارزیابی‌های سالانه‌ای صداوسیمای ملی، سیمای استان با چند ارتقا در رده چهارم کشور و رادیو با یک رده ارتقا در رتبه یازدهم قرار گرفته است.
رضایی با اشاره به اینکه جذب مخاطب برای رسانه سخت تر از حفظ آن است، تاکید کرد: تغییر زمان پخش اخبار ۲۳ شبکه سهند به ساعت ۲۲:۳۰ نیز با نظرسنجی مردم تایید و انجام گرفت، تلاش ما بر این است که در عرصه‌ی صداوسیما و رسانه حق تبریز را ادا کنیم.
وی ابراز کرد: مجموع کارکنان صداوسیمای آذربایجان شرقی ۵۷۰ نفر است ما در جذب نیروهای جدید سختگیری می‌کنیم تا بتوانیم افراد شایسته‌ای را پای کار بیاوریم. 
رضایی با بیان اینکه تنها۱۵ میلیارد بودجه در سه بخش صدا، سیما و خبر استان تعلق یافته است، گفت: در حدود سه هزار ساعت تولید محتوا برای سال جاری تعریف کرده‌ایم که در قبال تعرفه‌های تولید محتوا به ویژه در بخش نمایشی در سطح ملی با کسر بودجه‌ی قابل توجهی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: بخشی از هزینه‌های از طریق مشارکت تامین می‌شود و بخش دیگر اینکه سعی می‌کنیم وارد برخی از تولیدات مثل انیمیشن که بسیار پر هزینه است و هیچ بودجه‌ای ندارد ، وارد نشویم؛ بلکه صرفا وارد به تجدید تجهیزات شده‌ایم.
رضایی با اشاره به اینکه ما ۵۰۰ ایستگاه تلویزیونی داریم که فقط چند مورد از آن‌ها پرقدرت است، اظهار کرد: ما در حال حاضر در حوالی مرزها با مشکل پوشش روبرو هستیم و به خاطر تقویت سیگنال کشورهای همسایه آنتن آن‌ها به راحتی در اختیار هموطنان مرزنشین قرار می‌گیرد از این‌رو برای تقویت سیگنال‌های شبکه‌های خود به یک هزار میلیارد تومان نیاز داریم. 
مدیرکل صداو سیمای مرکز استان یکی از چالش‌های مهم برنامه‌های صدا و سیما را مربوط به تهیه و پخش برنامه‌های طنز عنوان کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه با مشکل نویسندگی مواجه هستیم که این چالش با یکی ۲ روز قابل حل و فصل نیست و باید اقدامات اساسی و فرهنگی و آموزشی در این رابطه صورت بگیرد.

ملاک اصلی ما زبان ترکی آذربایجان با لهجه تبریزی است
رضایی تاکید کرد: رعایت کامل زبان ترکی آذربایجانی با گویش تبریز، جزو اصول و سرفصل‌های برنامه‌های شبکه استانی سهند است؛ اینکه در استفاده از زبان بومی و محلی سراغ لهجه‌های کشورهای همسایه برویم مسیری بسیار اشتباه و نادرست است و ملاک اصلی ما زبان ترکی آذربایجان با لهجه تبریزی است.
وی ادامه داد: اگر برنامه‌ای ادبی باشد باید از کلمات ادبی استفاده شود ولی اگر برنامه مختص مردم عموم است باید به زبان مردم و عموم صحبت کند. 
مدبرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی از علاقه شدید خود به تقویت موسیقی آذربایجان اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز تلاش زیادی کردیم؛ حتی جلسات موسیقی صدا و سیما را خود اداره کرد و در حال حاضر ۲۰ قطعه موسیقی فاخر آذربایجانی تولید شده است. همچنین با مرکز تهران در خصوص افزایش تعداد قطعات تولیدی موسیقی تا ۱۰۰ قطعه در سال متعهد شده‌ایم.
رضایی به ضعف طنز فاخر در شبکه استانی اشاره کرد و گفت: ما با محدودیت پخش و تولید محتوا داریم و مثل سایر کشورها نیستیم و‌ این یک موضوع کلی در سراسر کشور است؛ از این‌رو در این زمینه نباید به سمت لودگی و برنامه های سطحی رفت و در این میان به قلم قوی و طنز فاخر نیاز داریم. باید حوزه نویسندگی در بخش طنز تقویت یابد که در این موضوع آموزش و پرورش و دانشگاه و فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش پررنگی دارند.

برای زیر پوشش قرار دادن نقاط مرزی به ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است
وی نبود آنتن دهی صدا و سیما در بخش های مرزی آذربایجان شرقی را از مشکلات مهم و اساسی این رسانه ملی بیان کرد و گفت: متاسفانه به دلیل شرایط اقلیمی استان و کوهستانی بودن منطقه پوشش کامل رسانه ملی مستلزم صرف هزینه های بسیار بالاست به گونه‌ای که بر اساس برآوردهای اولیه برای زیر پوشش قرار دادن نقاط مرزی به ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان گفت: میزان پوشش صدا و سیما در آذربایجان شرقی به ترتیب ۹۹ و ۹۷ درصد در حوزه جمعیتی است.
رضایی افزود: در جریان سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی ۹۰۰ میلیارد ریال برای توسعه پوشش آنتن دهی در نقاط مرزی تخصیص یافت که تاکنون ریالی از این اعتبار جذب نشده است.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی میزان مخاطبان شبکه های سراسری در این استان ۶۳ درصد و شبکه استانی را ۶۱ درصد اعلام و اضافه کرد: بر اساس آخرین نظرسنجی ۳۵ درصد مردم نداشتن وقت کافی، ۱۶ درصد بی علاقگی و حدود ۱۰ درصد نیز متنوع نبودن برنامه ها را دلیل عدم تماشای صدا و سیما عنوان کرده‌اند.
رضایی ادامه داد: بیشترین مخاطبان برنامه‌های شبکه سهند را به ترتیب با ۷۲ درصد " کندیمیز" ، ۶۷ درصد " راستا کوچه" و ۳۶ درصد " حرکت" است که با تغییرات انجام شده در ساعات پخش اخبار استانی، شاهد رشد نسبی تعداد مخاطبان در این زمینه بودیم.
وی با اشاره به آمار مخاطبین اخبار صدا و سیما متذکر شد: از حیث مخاطب نسبت به نظرسنجی های انجام گرفته در اردیبهشت ماه سال جاری در بخش صدا اخبار ساعت ۱۷ با هفت درصد ارتقا به ۴۶.۲ درصد مخاطب و اخبار ساعت ۱۹ در حدود ۵۴ درصد مخاطب دست یافته است.
رضایی اذعان کرد: نجات فوتبال استان به احیای تیم ماشین‌سازی است و امید است خود کارخانه پا به میدان بگذارد و حس رقابت بین دو تیم برتر کشور و تربیت نیروهای بومی پیش روند. 
وی افزود: ما مشکلی با پخش ورزشی نداریم ولی باید خود باشگاه‌ها نیز طبق قوانین پا به میدان بگذارند و جلو بیایند. 
ما قوانینی داریم که باید از این منطق پیروی شود، گفت: ما با مس سونگون سر لجبازی نداریم بلکه باید آن‌ها از قوانین پیروی کنند تا از اهرم علیه آن‌ها استفاده نشود.
انتهای پیام/
جذب مخاطب برای صداوسیما سخت تر از حفظ آن است/تلاش زیادی برای تقویت و‌تبیین موسیقی فاخر آذربایجانی انجام داده‌ایم سحر مغفرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار