به گزارش نصر، در گالری اول، از آثار رنگ روغن «لیلا موسوی نیا» بازدید کردیم که تماما تصاویر دلچسب طبیعت را به سبکی نزدیک به امپرسیون به روی بوم آورده بود. این هنرمند خود را عاشق طبیعت خوانده و بسیاری از آثار را از روی عکس هایی که در سفرهایش گرفته، نقاشی کرده است. او طبیعت را راهی برای تسکین و آرامش می خواند؛ راه رفتن بر خاک و دست بردن بر موج آب و شنیدن صدای گنجشک ها را...
او از «هنر درمانی» می گوید: من روانشناسی عمومی خواندم و دوره هنر درمانگری را در انجمن هنردرمانی آبانا دیدم. بنا به این علم، روان در ناخودآگاه ریشه دارد و هنر هم، در ناخودآگاه انسان ریشه می دواند. پس می توان از هنر در جهت کشف نا خودآگاه و درمان مشکلات روان کمک گرفت.
وی از اضطراب همیشگی خود گفته و اذعان می کند: به تجربه، هنر نقاشی را تسکین دهنده اضطراب دائمی خود یافتم. من در حین نقاشی و استفاده از رنگ ها، حس «غوطه وری» را تجربه می کنم و همین در تسکین روان من بسیار موثر بوده.
وی در ترکیب نقاشی و علم شعری می خواند که همواره به یاد داشته است:
گویند عارفان هنر و علم کیمیاست
وان مس که گشت همسر این کیمیا طلاست
فرخنده طائری که بدین بال و پر پرد
همدوش مرغ دولت و همعرصهٔ هماست
«موسوی نیا» کتابی در خصوص تاثیر هنردرمانی در تنهایی و ترس از مرگ در سالمندان ترجمه کرده و پایان نامه اش هم در خصوص تاثیر نقاشی درمانی در سالمندان بوده است. او راه هنر را بسیار مفید بر سلامت روان می خواند.
وی از شاگردان استاد نخجوانی است و هنرمند را در سایه ممارست و استمرار در تلاش معنی می کند. او در مورد فضای هنری تبریز می گوید: فضای هنری بسته تبریز با اتحاد هنرمندان باز شده و ارتباط هنرمندان با هم موجب یادگیری هرچه بیشتر و داد و ستد هنری بین هنرمندان می شود.
در گالری دوم، از نمایشگاه تابلوهای برجسته دکوراتیو هنرمند «داریوش شکوه قراملکی» بازدید کردیم. وی طراحی دکوراسیون داخلی پروژه های لوکس ساختمانی و پتینه کاری و نقاشی رنگ روغن سقف و دیوار انجام می دهد و فضای کاری این حرفه را بسیار خوب قلمداد می کند: هنر پتینه به واسطه انرژی خوبی که در خانه ها، محل های اداری و کافی شاپ ها جاری می سازد، با استقبال خوبی مواجه است. کارهای دکوراتیو برجسته حرفه ای، ضد آب و با کیفیت اند و مردم با شناخت هرچه بیشتر تنوع این اثار، از آنها ایده گرفته و استقبال می کنند.
وی از شاگردان استاد شاهرخ اختیاری است که در ساحت نقاشی دیواری بسیار خوش نام و با تجربه است. «شکوه قراملکی» که شرکت در چندین نمایشگاه گروهی در تبریز و استانبول را در رزومه هنری خود دارد، در خصوص برگزاری این نمایشگاه می گوید: هدف معرفی تنوع آثار پتینه و گچ بری های مدرن به مردم بود تا بیشتر با جذابیت های این حوزه آشنا شوند.
در گالری سوم، آثار زیبای اکسپرسیو «مریم جنگی خامنه» هنرمند جوان متولد تبریز به راه بود که در خصوص نمایشگاه «شهرهای ناپیدا» حس و حال آثارش را تشریح می کند: به نقاشی های آبستره و اکسپرسیو علاقه مندم و دوست داشتم آثاری خلق کنم که با پرسپکتیو خاص، حرکت و انرژی را نشان می دهند.
ضمن اینکه در این آثار به هم ریختگی شهری و گریز از این شرایط که در دل خودم دارم را مورد اشاره قرار دادم. در عین حال رنگ و نور امید در نقاشی ها را حفظ کردم چون معتقدم همیشه امید در دل تاریکی ها سوسو می زند. در اینجا شهرهایی را می بینیم که معلوم نیست کجاست و عمق آثار به ابهام ختم می شوند.
وی افزود: فقط با استفاده از رنگ می شد حرکت از تاریکی ها به سمت امید را نشان داد به همین خاطر در این آثار ترکیب رنگ ها بسیار به چشم می خورد.
این هنرمند از کودکی عاشق نقاشی بوده و از ۱۴ سالگی با آموزش های اساتید بزرگی چون مرحوم مهدی یوسف نیا، استاد رضا زاده و استاد آرمیده و ... تعلیم دیده و امروز به عنوان یک هنرمند مستقل خلق اثر می کند:
چند سالی است مستقل کار می کنم. مثل همه هنرجویان از کار های رئال شروع کردم ولی بر این باور بودم که برای کشف مسیر خاص خود و زبان خاص هنری، باید استقلال را لمس کرد و از چهارچوب های هنری کلاسیک خارج شد.
وی در این نمایشگاه ۱۵ اثر از خود به نمایش گذاشته و یکی از آنها اثر محبوب اوست: این نقاشی را در حال و هوای خاص لحظه ای خود کشیده ام و برایم یاد آور همان حس و حال شخصی است.
وی در پایان فضای هنری تبریز را به سوی پیشرفت توصیف کرد: اخیرا تنوع آثار بیشتری را شاهدیم و امیدوارم هنرمندان به زبان هنری خود دست یابند و روز به روز فضای هنری تبریز با تنوع آثار، چشم نواز تر شود.
گفتنی است تا پایان مرداد ماه، گالری «استاد میر علی تبریزی» میزبان ۶ نمایشگاه آثار هنری دیگر خواهد بود و ساعت بازدید نمایشگاه ها از ۱۷ الی ۲۰ می باشد.
انتهای پیام/