رییس پلیس فتا استان خبر داد:
کشف ۸۵ درصد جرایم سایبری در آذربایجان شرقی/دستگیری باند فحشا در تبریز
1403/05/07 - 13:55 - کد خبر: 117466
نسخه چاپی
نصر: رییس پلیس فتا آذربایجان شرقی از کشف ۸۵ درصد جرایم سایبری استان در تعامل با سازمانها و ارگانهای مختلف خبر داد.
به گزارش ایرنا، سرهنگ اکبر محمدجعفری روز یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: هدف اصلی پلیس فتا ایجاد ایمنی و امنیت برای کاربران در فضای مجازی بوده تا بدون هیچگونه دغدغه ذهنی در این فضا فعالیت کنند و بر این اساس نیز با دستگاههای مختلف مثل دستگاه قضایی و رسانهها همکاری داریم.
وی افزود: در طول چهار ماه گذشته بیش از هشت هزار نفر در قالب پرونده و مشاوره به پلیس فتا آذربایجان شرقی مراجعه کرده و نزدیک به یکصد میلیارد ریال برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان نیز عودت داده شده است.
وی با اشاره به فعالیت شبانه روزی مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا با شماره ۰۹۶۳۸۰ گفت: افراد هنگام مواجه با جرایم سایبری، موارد مشکوک به آن و حتی اصالت سایتهای اینترنتی میتوانند با این شماره تماس بگیرند.
محمدجعفری افزود: شهروندان هنگام مواجهه با برداشتهای غیرمجاز اینترنتی از حساب و یا کلاهبرداری اینترنتی مثل ارسال لینک با عنوان سبد معیشتی و سبد حمایتی که پس از کلیک بر روی آنها وارد سایت فیشینگ شده و پس از دادن اطلاعات، حساب خالی میشود، بلافاصله میتوانند با شماره مرکز فوریتها تماس گرفته و راهنمایی دریافت کنند با توجه به هماهنگیهای انجام گرفته به احتمال بالا در اوایل وقوع جرم با کمک یکسری سامانههای در اختیار، پول به حساب بازمیگردد.
وی ادامه داد: در طول چهار ماهه اول امسال بیش از ۲۰ هزار تماس تلفنی با شماره مرکز فوریتهای سایبری انجام گرفته و هزار و ۷۸۲ نفر به طور حضوری و بالای هزار و ۳۰۰ نفر به طور آنلاین خدمات دریافت کردهاند.
نزدیک ۶۰ درصد جرایم سایبری در آذربایجان شرقی، مباحث مالی هستند
وی، جرایم نخست سایبری آذربایجان شرقی را برداشت غیرمجاز اینترنتی مثل لینکهای آلوده، کلاهبرداریهای رایانهای، هتک حیثیت و نشر اکاذیب عنوان کرد و گفت: نزدیک ۶۰ درصد جرایم سایبری در استان، مباحث مالی از جمله برداشتهای غیرمجاز اینترنتی مثل سبد معیشتی، بسته معیشتی ،سهام عدالت، صفحه ثنا و پرداخت بیعانه هستند که از شهروندان خواهشمندیم به این لینکها اعتماد نکنند و از پرداخت بیعانه در خرید اینترنتی امتناع کنند.
رئیس پلیس فتا آذربایجان شرقی با بیان اینکه اجاره کارت بانکی، جرم محسوب میشود، اظهار کرد: معمولا تراکنش پولهای سرقتی و جرمی در این نوع حسابهای اجارهای انجام میگیرد و صاحب حساب باید پاسخگوی آن باشد همچنین برخی از مجرمان با زدن صفحههای مجازی مشابه آشنایان، درخواست پول میکنند که به هیچ عنوان نباید به این موارد اعتماد کرد.
وی با تاکید بر دقت بیشتر نسبت به لینک استخدام و کار در منزل و پرداخت نذورات در اربعین که باید از سایتها و مراجع معتبر انجام گیرد، گفت: تماس تلفنی کلاهبرداری با عنوان برنده شدن از طرف یک شبکه رادیویی و تلویزیونی یا بانک نیز همچنان ادامه دارد.
وی با توصیه افراد نسبت به مطالعه در خصوص فضای مجازی و جرایم سایبری، اظهار کرد: هشدارهای پلیس بدون دلیل نیست و به طور حتم جرمی واقع شده که مجبور به اعلام این هشدارها شدهایم، پدر و مادرها باید برای حضور در فضای مجازی دارای برنامه باشند تا الگوی مناسبی جهت استفاده از فضای مجازی برای فرزندان خود شوند.
محمدجعفری در خصوص تفاوت فضای مجازی با حقیقی نیز گفت: جمعیت آذربایجان شرقی در فضای حقیقی مشخص است اما در فضای مجازی هر فردی میتواند اکانتهای مختلفی داشته باشد و نمیتوان تعداد آن را دقیق گفت و از سویی تنوع و پیچیدگی جرایم سایبری با توجه به افزایش کاربران و ارتقای ضریب نفوذ اینترنت بیشتر شده است ولی فعلا جرایم برون مرزی نداریم.
وی از رصد فعالیت صفحههای پرمخاطب و بلاگرهای مختلف استان خبر داد و افزود: بلاگرها باید پاسخگوی هرگونه رفتار خارج از چارچوب قانونی باشند، پلیس فتا بدون هیچگونه اغماضی با این ناهنجاریها برخورد کرده و در این راستا تعدادی به دستگاه قضایی معرفی شده، برخی تعهد دادند و گاه حتی صفحه مجازی آنها مسدود شده است.
دستگیری باند فحشای ۱۷ نفره در تبریز در بستر دیوار
وی از رصد برنامه دیوار با توجه به آگهیهای غیرمجازی که گاه در آن منتشر میشود، تاکید کرد: نظارت بر دیوار وجود دارد و آگهیهای ناهنجار و غیرمجاز در مکاتبه با دیوار، حذف میشود؛ همچنین اخیرا یک باند فحشای ۱۷ نفره در تبریز که در بستر دیوار فعالیت میکردند، دستگیر شدهاند.
رئیس پلیس فتا آذربایجان شرقی در خصوص صفحههای مجازی پزشکان نیز گفت: با توجه به تعامل با دستگاه علوم پزشکی تبریز، تعدادی از پزشکان دارای مجوز هستند که میتوانند در فضای مجازی فعالیت کنند اما برخی دیگر فعالیت غیرقانونی میکنند که به آنها رسیدگی شده و اقدامات قانونی انجام میگیرد.
وی همچنین از ارائه آموزش به آرایشگران دارای صفحههای مجازی برای فعالیت قانونی نیز خبر داد و افزود: بر اساس این آموزش و دستورالعملها، فعالیتهای مجرمانه صفحههای آرایشگری استان کاهش یافته است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا