خبر/
توجیهات دولت ترامپ درباره ترور سردار سلیمانی سناتورها را قانع نکرد
نصر: بسیاری از سناتورهای آمریکایی حاضر در جلسه توجیهی مقامهای دولت ترامپ در مورد ترور سردار سلیمانی میگویند از توضیحات ارائهشده قانع نشدهاند.
به گزارش نصر به نقل از فارس، در حالی دولت آمریکا با ادعای قریبالوقوع بودن یک حمله از جانب ایران دست به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زده، توجیهات مقامهای کاخ سفید حتی نتوانسته سناتورهای آمریکایی، از جمله شماری از سناتورهای جمهوریخواه، را هم قانع کند.
گروهی از مقامهای ارشد دولت آمریکا از جمله «جینا هاسپل» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) روز چهارشنبه در تلاش برای کاستن از انتقادات نمایندگان کنگره از اقدام تروریستی واشنگتن علیه سردار سلیمانی، در سنا حضور یافته و در جلسهای پشت درهای بسته توضیحاتی برای سناتورها ارائه کردند.
با این وجود، اظهارات سناتورهای حاضر در این جلسه نشان میدهد که اظهارات مقامهای دولت آمریکا نه تنها قانعکننده نبوده، بلکه سؤالات بیشتری را هم در مورد انگیزه ترامپ از صدور دستور این ترور ایجاد کرده است.
«مایک لی» سناتور جمهوریخواه بعد از این نشست در جمع خبرنگاران حاضر شد و با عصبانیت گفت این جلسه توجیهی «شاید یکی از بدترین جلسات توجیهیای بوده که من در حوزه نظامی در دوره ۹ ساله [حضور در سنا] دیدهام.»
لی همچنین خودداری مقامهای دولت ترامپ از ارائه مدارک و شواهد روشن دال بر قریبالوقوع بودن یک حمله را «توهینآمیز» و مایه تحقیر قانون اساسی آمریکا توصیف کرده است.
«رند پال» دیگر سناتورهای جمهوریخواه که رابطه خوبی هم با ترامپ دارد، از دیگر افرادی بود که از جلسه انتقاد کرد. وی با بیان اینکه نمایندگان دولت از پاسخ دادن به سؤالات طفره رفتهاند، گفت کاخ سفید در توجیه انجام این ترور، به مجوز جنگ عراق استناد کرده است.
پال گفت توجیهات مطرحشده در نشست با نمایندگان دولت، «کاملا نامعقول» بود.
وی تأکید کرد که هرچند پیش از حضور در جلسه در مورد رأی به تحدید اختیارات جنگی رئیسجمهور مردد بوده، اما حالا مطمئن شده است که باید از طرح پیشنهادی دموکراتها برای کاستن از اختیارات ترامپ برای اعلام جنگ، حمایت کند.
حتی «باب منندز» سناتور دموکراتی که به حمایت از سیاستهای جنگطلبانه معروف است هم از این جلسه راضی بیرون نیامده است.
وی بعد از این نشست، در توییتر نوشت: «همین الان جلسه توجیهی دولت ترامپ درباره ایران را ترک کردم. یک چیز روشن است: سؤالات ما از پاسخهایی که داریم بیشتر است.»
منندز افزود: «چطور میتوانیم به قانع کردن مردم آمریکا درباره سیاستی کمک کنیم که عملا وجود ندارد؟»
«چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات مجلس سنا دیگر نمایندهای بود که نارضایتی خود از جلسه را ابراز کرد. وی بعد از جلسه توجیهی گفت: «سؤالات مهم بسیار زیادی وجود داشت که پاسخ داده نشد. هیچ طرحی به ما ارائه نشد، یک طرح رضایتبخش برای آینده.»
شومر افزود: «۹۷ سناتور آنجا حاضر بودند، به ۱۵ نفر برای سؤال فرصت رسید. زمانی که سؤالات سختتر مطرح شد، آنها (نمایندگان دولت) رفتند.»
«کوری بوکر» سناتور و نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هم بعد از پایان این جلسه، در توییتر نوشت: «همین الان از جلسه توجیهی ۷۵ دقیقهای در مورد اقدام نظامی رئیسجمهور ترامپ در عراق بیرون آمدم. هیچ شواهدی دال بر حمله قریبالوقوع به ما ارائه نشد.»
وی افزود: «من هنوز هم عمیقا در مورد اینکه او توجیهی برای انجام این حمله داشته، بدبین هستم.»
«جف مرکلی» دیگر سناتور دموکرات هم در مصاحبه با شبکه «اماسانبیسی» با تأیید مواضع مایک لی که جلسه توجیهی را توهینآمیز خوانده بود، گفت با وجود این نشست، ابهامات زیادی بیپاسخ باقی مانده است.
مرکلی گفت: «کل استدلالی که مطرح شد، این بود که تهدید قریبالوقوعی وجود داشته است، اما اگر سؤال میکردید که چه کسی، کجا، چه زمان و چطور این تصمیم گرفته شد، هیچ چیزی که ثابت کند یک تهدید قریبالوقوع در پیش بوده، ارائه نمیشد.»
وی تأکید کرد که تلاش دولت آمریکا برای انجام اقدام نظامی بدون مشورت و رایزنی با کنگره، کاملا خلاف قانون اساسی آمریکا است.
همزمان پایگاه «دیلی بیست» به نقل از افراد حاضر در جلسه توجیهی گزارش کرده است که نمایندگان دولت آمریکا بارها از پاسخ دادن به سؤالات سناتورها خودداری کردهاند و به عنوان نمونه هاسپل تمام سؤالات مهم را به گزارشهای اطلاعاتی طبقهبندیشدهای ارجاع داده که سناتورها به آنها دسترسی ندارند.
در پی ناتوانی دولت ترامپ در توجیه اقدام تروریستی خود علیه سردار سلیمانی، قرار است مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه طرح محدود کردن اختیارات جنگی رئیسجمهور آمریکا را به رأی بگذارد. طرح مشابهی هم در سنا مطرح شده است که در صورت تصویب نهایی، میتواند ترامپ را از درگیری نظامی با ایران یا کشورهای دیگر بدون دریافت مجوز از کنگره، منع کند.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس