خبر/
این میوه برای کاهش کلسترول بد مفید است
1403/04/12 - 21:27 - کد خبر: 115823
نسخه چاپی
نصر: بر اساس یک مطالعه جدید، گلابی به دلیل دارا بودن مقدار بالایی از نوعی آنتیاکسیدان خاص موسوم به «کوئرستین» برای کاهش سطح کلسترول بد بسیار مفید است.
به گزارش نصر، تا به حال مطالعات زیادی در مورد نقش فیبرهای گلابی به عنوان کاهنده کلسترول خون وجود داشته است اما مطالعه جدیدی که در مجله «غذا، علم و تغذیه» منتشر شده است بیان میکند که گلابی حاوی ۲ میلیگرم آنتیاکسیدان «کوئرستین» است و وجود میزان بالای این آنتیاکسیدان میتواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول بد را کاهش دهد.
کلسترول یک لیپید ضروری برای بدن است و باید نوع خوب آن را از نوع بدش تشخیص دهیم. این لیپید آزادانه در خون گردش میکند و دو پروتئین مسئول انتقال آن در بدن هستند: یکی لیپوپروتئینهای با چگالی بالا (HDL) که به آن کلسترول خوب گفته میشود و دیگری لیپوپروتئینهای با چگالی کم (LDL) که معروف به کلسترول بد هستند.
تجمع بالای آنتیاکسیدان مفید کوئرستین به ویژه روی پوست گلابی اثربخشی آن را بیشتر میکند و بهتر است گلابی با پوست مصرف شودلیپوپروتئین با چگالی بالا یا همان کلسترول خوب از تشکیل پلاک روی دیواره رگها جلوگیری میکند و کلسترول اضافی انباشته شده در اندامها را به کبد می رساند تا بتوان آن را از بین برد. اما لیپوپروتئین با چگالی کم، کلسترول اضافی را در اندامهای مختلف توزیع میکند و باعث رسوب لیپید روی دیوارههای رگها و در نتیجه ظاهر شدن پلاک یا همان رسوبات چربی میشود.
به گفته متخصصان، کوئرستین میتواند کلسترول بد را بدون کاهش کلسترول خوب کاهش دهد. مزیت دیگر این آنتیآکسیدان کاهش دادن «پروتئینهای واکنشی سی» است که در التهابات مختلف و بیماریهای قلبی دخیل هستند.
انتهای پیام/
خبرگزاری عصرایران