در اولین مناظره انتخاباتی؛

پزشکیان: بنزین را گران نمی‌کنیم/ صدای مردم را بشنویم

1403/04/11 - 23:38 - کد خبر: 115767 نسخه چاپی

نصر: نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنزین را گران نمی‌کنیم، قاطعانه می‌گویم بدون رضایت مردم هیچ‌کاری انجام نمی‌دهیم.

به گزارش خبرننصر، مناظره مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نخستین مناظره تلویزیونی در دور دوم رقابت‌های انتخاباتی با سعید جلیلی دیگر نامزد انتخابات آغاز شد.

قابل قبول نیست در کشور ۶۰ درصد پای صندوق نیامدند
مسعود پزشکیان در ابتدای مناظره گفت: خبری را به نقل از من در رسانه‌ها پخش کردند که ما بنزین را گران می کنیم، در حالی که ما بارها گفتیم این کار را نمی‌کنیم، متاسفانه این رسانه ها کارهایی می‌کنند و خبرها را به این شکل می‌دهند، به طور قاطع می‌گویم که ما بدون رضایت مردم هیچ اقدامی نخواهیم کرد.
وی افزود: درباره مشارکتی که در دور اول صورت گرفت باید بگویم به عنوان یک فرد ایرانی نگران کننده است، قابل قبول نیست در کشور ۶۰ درصد از مردم جامعه پای صندوق های رای نیامده اند که این نشان می دهد ما یک جای کار مشکل داریم.  
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: مشکل ما این است که زنان جامعه را بازی نمی دهیم، اقوام جامعه را مشارکت نمی‌دهیم، حق و عدالت را نمی بینیم. وقتی من در جامعه احساس نکنم در کشور، جامعه یا سازمان محلی از اعراب ندارم و من را بازی نمی‌دهند طبیعتا من نخواهم آمد که ایفای نقش کنم. اگر قرار نیست که من را حساب نکنند برای چه پای صندوق رای بیایم. اگر قرار است بامن این گونه برخورد کنند. 
پزشکیان خاطرنشان کرد: وقتی حقوق انسانها را نادیده بگیریم، وقتی نخواهیم صدای آنها را بشنویم، وقتی خیلی از خواسته های آنها را خودمان تصمیم بگیریم و لغو کنیم طبیعی است که نباید انتظار داشته باشیم که آنها پای صندوق رای بیایند و به ما رای دهند که خلاف خواسته‌های آنها تصمیم بگیریم و اقدام کنیم این اتفاقات می افتد. 
وی با اشاره به فرازی از سخنان حضرت علی (ع) تاکید کرد: در مناظره قبلی گفتم، ستون یک جامعه مردم هستند، وقتی ۶۰ درصد مردم نمی‌آیند حتما خللی در کار ما ایجاد شده است. اگر قرار است در مقابل دشمن بایستیم این مردم هستند که می ایستند، ما تنهایی نمی توانیم بایستیم؛ بمب و موشک سرجای خودش  بحث مهمی است.

همه اقوام و مذاهب را مشارکت دهیم
پزشکیان گفت: اوایل انقلاب امام(ره) می‌گفت آمریکا بیاید ما را بزند بالاخره می‌خواهد بیاید پایین، مردم قبول نخواهند کرد. اما الان مردم نسبت به ما مساله دارند ما اگر می‌خواهیم مملکت قوام و ثبات و جامعیت را پیدا کند باید همه اقوام و مذاهب را ببینیم و هرکس را براساس شایستگی جایگاهش را در نظر بگیریم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: ۲۱۰ میلیون تومان به رجا نیوز و یک رسانه دیگر پول دادند، یک خبر دروغ از قول ما در رسانه ها پخش کرده اند که «پسر فلانی گفته که به سنی ها توهین کرده اند و به عبدالحمید در زاهدان حرف‌های بدی زدیم و بی‌احترامی کرده ایم» اینها پول گرفتند که از نقل من این حرف را بزنند.  
پزشکیان بیان کرد: این دروغ‌هایی که آنها می‌گویند و در رسانه‌ها پخش می کنند و عده‌ای این خبرهای دروغ را گسترش می دهند این کارها خیلی زشت است؛ در قرآن هم آمده که می‌خواهید خبر بدهم شیطان بر چه کسانی ناز می‌شود، شیطان برکسانی نازل می شود که دروغ را پخش می کنند و اکثر این حرفها دروغ است.
پزشکیان در پاسخ مجری درباره اینکه در ادوار گذشته مشارکت بالاتری داشتیم دلیلش این بود که این چالش ها نداشتیم؛ گفت: التبه شدتش کمتر بود. ما روز به روز پشتوانه اجتماعی را به خاطر رفتارها، گرانی، به خاطر برخورد با دختران، اینترنت، فیلترینگ. به خاطر رفتارهای ما مردم از ما ناراضی هستند این را حل نکنیم مشکل حل نخواهد شد و با گفتن هم درست نمی‌شود.

محرومان همیشه پای صندوق آمده‌اند
پزشکیان گفت: رفته بودم زیارت، همین بچه‌هایی که می‌گویند ما حزب‌اللهی هستیم به من می‌گفتند «منافق هستی و مرگ بر منافق» آیا من منافقم، من که تمام زندگی و کارم برای اعتقاد و باور است.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: این گونه گفت‌وگوها، لقب‌ها و تهمت‌هایی که این‌ها در فضاها می‌زنند و بعد می‌گویند به فلانی این کار را کرد این یک دعوای درون گروهی است و بین جمعیت‌هایی است که با هم هستند، کسانی که نیامدند رای بدهند کسانی نبودند که نگران پول باشند.
پزشکیان ادامه داد: محرومین همیشه پای صندوق آمده‌اند مشکل ما این است که به همین افراد هم درست نرسیدیم. یعنی همان کسانی که امروز پشتوانه این انقلاب هستند زندگی‌شان تامین نیست با همین حقوق‌هایی که ما برایشان تامین کرده‌ایم.
وی تصریح کرد: سیاست کلی و قانون برنامه وجود دارد ما در ارتباط با بهداشت و درمان، ۴ دوره است که برنامه می‌نویسیم اما اجرا نمی‌کنند حالا شما برنامه دیگری بیاورید. در این برنامه قرار نیست یک انسان در یک نقطه‌ای از کشور بدون خدمات بهداشت و درمان بماند اما می‌ماند، قرار نیست هیچکس خارج از سطح‌بندی و ارجاع خدمت بگیرد، اما می‌گیرد.

می‌گوییم از مردم هستیم اما سر سفره دیگری می‌نشینیم
پزشکیان بیان کرد: مجری باید قانون را انجام بدهد، وقتی مجری عزم و اراده‌ای برای اجرای چنین کاری ندارد، وقتی قدرت‌ها یعنی مجلس و دولت و قوه قضاییه خودشان برای خودشان سفره‌ای پهن کرده‌اند و برای مردم سفره دیگری پهن کرده‌اند مردم این را می‌بینند خدمتی که ما می‌گیریم با خدمتی که بزرگان می‌گیرند با هم متفاوت است و ما را باور نمی‌کنند ما می‌گوییم که از مردم هستیم اما سر سفره دیگری می‌نشینیم سفره دیگری برای خودمان است اما به مردم که می‌رسیم می‌گوییم ما به فکر شما هستیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: قانون و برنامه هم وجود دارد، پس چرا حل نکردیم. مشکل مجریانی و مسئولینی هستند که بالا نشسته‌اند که باید عزم و اراده برای حل مشکل داشته باشند. یک سفره‌ برای خودشان و یک سفره‌ دیگر برای مردم پهن نکنند، آدم‌های خود را استخدام نکنند، افرادی که کسی را ندارند و آشنا ندارند و جزو حزب و دسته و گروهی نیستند، در هیچ جا جایگاهی نداشته باشند. اگر جزو مذهبی و قومیتی هستند مثلا کرد، عرب و سنی هستند پستی به آنها ندهیم. 
وی خاطرنشان کرد: اگر من در این مملکت سنی باشم و توان و علمی داشته باشم و اختیار داشته باشم آیا حق دارم در این مملکت در جایگاه خودم قرار بگیرم یا نه؟ ما این روش را  در دانشگاه در استخدام و در مدرسه را  انجام نمی‌دهیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: اگر به رده‌های بالا نگاه کنیم از این تنوعی که داریم چیزی مشاهده نمی‌کنیم. الان اکثر قدرت‌ها دست یک گروه یا جناح خاصی است همه جاها را از همین آدم‌ها می‌گذارند حالا شما بگویید ما به فکر مردم هستم، به فکر مردم بودن در شعار نیست مردم می‌فهمند ما به فکرشان هستیم یا نیستیم.

مشکل فقرا آمریکا نیست خود ما هستیم
پزشکیان ادامه داد: در نتیجه اگه ما بخواهیم همان مشارکت را ایجاد کنیم مردم باید باور کنند. من سر سفره ‌ای خواهم نشست که او می‌نشیند پسر من، بچه، قوم و خویش من همان گونه استخدام خواهد شد که بچه او استخدام می‌شود و در دانشگاه هم همان طور خواهد آمد که بچه من خواهد آمد و این واقعیت وجود ندارد.
وی گفت: ما یک عده خواص هستیم برای خودمون یک سفره داریم یک عده دیگر سفره دیگری داریم بعد هم برای اینکه رای بگیریم می‌گوییم فقرا ! مشکل فقرا ما هستیم، مشکل فقرا ما هستیم مشکل فقرا که آمریکا نیست. برنامه‌هایی هم که در مناظره‌ها نشان داده می‌شود خلاف برنامه‌هایی است که وجود دارد قرار نیست ما برنامه بنویسیم برنامه‌های موجود و اهداف را باید اجرا کرد.

باید صدای مردم را بشنویم
پزشکیان با تاکید بر این‌که مقصر اصلی اجرا نشدن برنامه‌ها دولت و مجلس و قوه قضاییه است، گفت: من در هر دوره‌ای درباره اجرا نشدن برنامه سوال و اعتراض کردم. گفتم آدم هایی که مسئول می‌گذارید خودشان منافع شخصی دارند. مجلس داشت قانون می‌نوشت. من گفتم وقتی قانون می‌نویسید و اجرا نمی‌کنید، چه فایده ای دارد؟ 
وی ادامه داد: در همین دولت اساتید را بازنشسته و بیرون کردند. دانشجویان را به خاطر اعتراض تعلیق کردند. از این طرف هم می‌گوییم مردم حق دارند حرف بزنند؛ چرا مردم اگر با ما باشند حق دارند به خیابان بیایند ولی وقتی با ما نیستند اگر به خیابان بیایند بازداشت می شوند. حضرت علی(ع) می فرمایند رعیت امکان ندارد به جایی برسند مگر این که مدیران صالحی داشته باشد. حاکمان در مسیر درست حرکت نمی کنند مگر این که مردم مطالبه‌گری داشته باشند. ما مگر گذاشته‌ایم مردم مطالبه گری داشته باشند؟ 
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: حقوق معلم را نمی‌دهند و وقتی اعتراض می‌کند ما با باتوم به سراغش می رویم؛ بازنشسته اعتراض می‌کند و او را زندانی می‌کنیم. ما باید به مردم احترام بگذاریم و حرفشان را بشنویم. من مدیر خلاف را انجام می‌دهم. کسی که می خواهد اعتراض کند تبعید و بازنشسته اش می کنند.
پزشکیان ادامه داد: باید صدای مردم را بشنویم. آیا صدای ۶۰ درصد از کسانی که رای ندادند را شنیده‌ایم؟ باید گوشی برای شنیدن صدا و دغدغه‌های آنها را داشته باشیم. باید هوای همه مردم از هنرپیشه و ورزشکار و قومیت ودانشگاهی را داشته باشیم. اگر می‌خواهیم مملکت را درست کنیم باید حق و عدالت را پیاده کنیم. با کفر می شود مملکت را نگهداشت ولی با ظلم نمی‌شود.

باید اجازه دهیم مردم قانون را مطالبه‌گری کنند
پزشکیان گفت: در این دولت از دانشگاه اخراج کردند، در دانشگاه تبریز بارها از وزیر پرسیدم چرا این بچه‌ها به خاطر این اخراج کردید. در مدارسی که دختران را مسموم می‌کردند و رهبری فرمودند «پیگیری کنید و با مقصر برخورد شود» آنها آمده بودند که چرا این کار را می کنید آنها را دو سه ترم از دانشگاه به آن دانشگاه یکسری را هم اخراج کردند. بعد فعالیت‌های دانشجو را گفتند باید اینگونه عمل کنید اگر این گونه عمل نکنید حق ندارید کار کنید. همین الان هم دارند این کار را می کنند. 
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: وقتی می‌گوییم مردم باید اجازه دهیم مردم قانون را مطالبه‌گری کنند، قانونی که من باید اجرا کنم و اجرا نمی کنم، داد بزنند که چرا قانون را اجرا نمی کنیم. 
وی گفت: رهبر معظم انقلاب سیاست های کلی را از چه زمانی ابلاغ کردند؟ قرار بود ما در ۱۴۰۴ در منطقه اول باشیم، چرا نشدیم؟ حالا بگوییم آن دولتها مقصر هستند. دولتی فلانی مقصر است دولت این یکی چطور؟ آیا درست کرد؟ این که گفته می شود برنامه؛ آیا دولتها طبق برنامه ای خودشان نوشته اند عمل می کنند؛ برنامه می نویسند یک کار دیگر می کنند؛ وعده‌هایی هم که می‌دهیم که من فلان کار را می‌کنم، در طی این ۴۰ سال آنگونه که باید عمل می کردند، نکردند. 

حرف می‌زنیم اما عمل نمی‌کنیم
پزشکیان گفت: بیشترین مشکلی که در جامعه داریم حرف می زنیم ولی پشت سرش عمل نمی کنیم و پاسخگو هم نیستیم؛ هیچ فریضه‌ای از فریضه الهی به اندازه پایبندی به تعهدات در بین همه مسلمانان با تمام سلایق مورد قبول نبوده است. ما راحت پیمان می‌بندیم و وعده می‌دهیم عمل نمی کنیم. چقدر از ما وعده داده ایم و عمل نکردیم. الان هم باز وعده می‌دهیم که با این روند از نظر علمی غیر ممکن است به آن وعده‌هایی که می دهیم برسیم. 
وی تصریح کرد: باید با مردم صادق باشیم و صادقانه با آنها صحبت کنیم. مردم باید بپذیرند که با آنها صادق هستیم. ما با مردم صداقت نداریم. اگر با مردم صادق باشیم به طور قطع این مردم به ما اعتماد پیدا می کنند. عدم صداقت مهمترین مشکل حاکمیت‌ها، نمایندگان، مدیران با مردم و کارکنان است؛ رو در رو یک چیزی می‌گویند و  پشت سر آن کار دیگر می کنند. 
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری توضیح داد: آیا همه مردم برای ما در برابر قانون مساوی هستند. آیا ما با مردم مثل بچه و حزب و جناح خود برخورد می‌کنیم، اگر عمل می‌کنیم که هیچی، اما اگر عمل نمی کنم مشخص است که کار ما جایی گیر دارد. 
وی ما صداقت نداریم و راست نمی‌گوییم؛ مردم از ما صداقت می خواهند و این چیزی است که باید داشته باشیم. متاسفانه اینجا گیرهایی داریم که باید حل شود. 
پزشکیان اظهار داشت: قوانینی که می‌نویسیم روی آن بایستیم؛ رهبر معظم انقلاب ۲۰ سال است که می‌گویند این سیاست است؛ هر فردی آمد اجرا نکرد و هیچ کس هم جوابگو نیست. اگر قرار بود اجرا نکنیم برای چه نوشتند. هرکس هم می‌گوید که من برنامه دارم، برای چه برنامه دارید؟ برنامه شما باید این اهداف را پیاده کند نه این که برای خود راهی دیگر بروی؟ باید به هدفی که سیاست ها تنظیم کرده برسیم؛ می خواهید من کلی کتاب و برنامه بیاورم، اما وقتی به هدف نمی رسد ارزش برنامه ندارد. برنامه یعنی این که ما را از این نقطه به آن نقطه ای که تعیین شده برساند و ما اینجا گیر داریم.

۹۹ درصد مدیران نمی‌دانند که قانون و برنامه چیست
پزشکیان درباره سازو کار اجرایی برای اعتراضات گفت: این کار یک راه‌حل علمی دارد که اگر ما در کشور براساس این راه‌حل برویم به اینجا نمی‌رسد از نظر اعتقادی هم اینگونه است همان طور که حضرت علی (ع) در یکی از عباراتشان می‌فرمایند: امام هیچ وظیفه‌ای ندارد مگر آن چیزی که خدا برایش مشخص کرده است.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در مدیریت سه اصل وجود دارد نخست اینکه چه کسی است دوم اینکه چگونه باید کار کند و سوم پاسخگویی است. اگر در یک سیستم که برنامه وجود دارد مسئول را بیاوریم و بگوییم وظیفه تو است که این کار را انجام بدهی و اگر نکرد او را مجازاتش کنیم او نمی‌توان حق یک کارگر را ندهد، یک دانشجو را بی‌دلیل اخراج کند، نمی‌تواند حقوق پرسنل خود را ندهد؟
وی ادامه داد: ۹۹ درصد مدیران نمی‌دانند که قانون برنامه به چه معنی است حتی وزیر هم آن را نمی‌داند، وزیری که نمی‌داند قانون برنامه چیست، رئیس دانشگاه یا مدیرکلی که این نمی‌داند چه چیزی را می‌خواهید از او سوال کنید؟

مملکت زمانی درست می‌شود که دعوا نکنیم/ مردم حق اعتراض دارند
پزشکیان تصریح کرد: قدم اول این است که وقتی طرف ابلاغ را از مجلس گرفت دستورالعملی را بگذارد و بگوید تو مسئول هستی که این کارها را انجام دهیم و پول و منابع امکانات هم در اختیار او قرار دهیم و بگویم این جواب را هم باید بدهی و اگر جواب نداد باید با او برخورد کنیم. مدیر مسئولیت خود را انجام نمی‌دهد کتک آن را کارکنان و مشتری می‌خورد، جواب مشتری را نمی‌دهیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: زمانی که من نایب رئیس مجلس بودم برخی موسسات  پول مردم را خورده بودند، ما رفتیم اینها را جمع کردیم و دیدیم حق با آنها است، آدم‌های آنها را صدا کردیم و با همین مبنایی که بود که بحث آن مفصل است با رئیس قوه قضاییه و معاون اول رئیس جمهور صحبت کردیم برنامه گذاشتیم و نشستیم و یک به یک مشکل آنها را حل کردیم گناه هم از حاکمیت بود و از مردم نبود.
وی درباره اینکه بعضا این پیشنهادات را مطرح می‌کردند که اگر اعتراضات صنفی یا کارگری وجود دارد ما فضایی را آماده خواهیم کرد که هر کس اعتراض دارد در این فضا پلاکار خود را بلند کند، دولت شما به لحاظ اجرایی در این ارتباط چه ساز و کاری را خواهد داشت، گفت: مملکت ما زمانی درست می‌شود که با هم دعوا نکنیم و به قانون عمل کنیم. مردم حق دارند که اعتراض کند؛ قرار نیست اجازه بگیرد اینها می‌گویند اجازه بگیرد و اجازه هم نمی‌دهند. یا باید قانون را عوض کنیم و یا وقتی او حق دارد براساس قانون اعتراض کند، چرا جلو او را می‌گیریم.

راه حرف زدن باشد مگر دیوانه اند اغتشاش کنند
پزشکیان  در پاسخ به این سوال که برای اینکه اعتراض به اغتشاشات تبدیل نشود چه راهکاری دارید، گفت: اگر ما راه حرف زدن بگذاریم، مگر او دیوانه است اغتشاش کند. ما وقتی به او جواب نمی‌دهیم از سیاسی بالاتر که رنگی نیست او هم می‌زند و شیشه را می‌شکند. اگر ما بنشینم حرف او را گوش بدهیم و جواب او را بدهیم مگر آنها دیوانه هستند که اغتشاش کنند. 
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: این دانشجویان فردای مملکت ما هستند، اینها نخبگان مملکت ما هستند اگر مقصر هستید عذرخواهی کنید و بگویید درست می‌کنیم یا قانع‌شان کنید نه اینکه او را اخراج کنید، نه اینکه به او تهمت بزنیم و به او انگ بچسبانید.

مردم بیشتر از اینترنت دارند پول فیلترشکن می دهند
پزشکیان در پاسخ به سوالی درباره فیلترینگ گفت: در همه دنیا در مواقع خاص محدودیت برای اینترنت داریم. ولی الان که هیچ مساله ای نیست، چرا باید اینترنت را فیلتر شود؟ الان کاربران بیشتر از اینترنت دارند پول فیلترشکن می دهند. وقتی کاربر با فیلترشکن وارد می‌شود، دیگر نمی‌توانید کنترلی انجام بدهید. کاربر به هر سایت ممنوعی بخواهد می‌تواند برود.
وی ادامه داد: بحث های آموزش، خدماتی و بانکی و دارایی به اینترنت وصل است. ارتباط با دنیا بر اساس اینترنت است. نمی‌توانیم بگوییم در قفس زندگی کنیم و ارتباطی با دنیا نداشته باشیم. باید با شرکت‌های خارجی که کاربران ایرانی از خدمات آنها استفاده می‌کنند صحبت کنیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت می‌تواند با شرکت‌های خارجی قراردارد ببندد. الان پول فیلترشکن ها در جیب چه کسی می‌رود؟ عده‌ای داشتند با فضای مجازی زندگی می کردند. زندگی مردم را با فیلترینگ ساقط کردند. 
وی با تاکید بر این که در آمریکا هم محدودیت‌هایی وجود دارد، اظهار داشت: در کشور ما وضعیت عادی همه دارند از فیلترشکن استفاده می‌کنند. بچه‌ها می‌توانند به فضایی وارد شوند که در فضای عادی نمی‌توانند ورود کنند. وقتی فیلترشکن روشن است، موقعیت کاربر را نمی‌شود مشخص کرد. یک زمانی تظاهرات بود. محمدودیت ایجاد شد، هر حاکمیتی ممکن است اینترنت را قطع کند. ولی الان که شرایط عادی است. 
پزشکیان افزود: با فیلترینگ کار دانشگاه و بیمارستان با مشکل مواجه می شود. باید کاری کنیم که مردم بتوانند در این فضا راحت زندگی و درآمد کسب کنند. دنیایی از فرصت و امکانات در اینترنت وجود دارد. دولت باید با شرکت‌های خارجی که در ایران خدمات می‌دهند، قرارداد ببندد. در خصوص مدیریت اینترنت باید مثل بقیه دنیا عمل کنیم. الان زندگی مردم را از کار انداخته ایم. همه جای دنیا چه کار می‌کنند؟ ما هم مشابهش عمل کنیم. ما از خودمان قرار نیست چیزی را اختراع  کنیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که مردم بیشتر از اینترنت پول فیلترشکن می‌دهند گفت: کسانی که این پول‌ها را می‌خورند، مالیات هم نمی‌دهند. اگر دست دولت باشد، در مواقع امنیتی می‌شود اینترنت را قطع کرد و مالیات هم می‌شود گرفت.

بازار را باز کنیم رقابت به وجود می‌آید
پزشکیان گفت: قرار نیست از چرخه تولید دنیا بیرون بیاییم، چرا که دنیا الان دارد به سرعت جلو می رود یعنی این کشوری همه کارها را خودش انجام دهد؛ دیگر زمان آن گذشته است (جلیلی گفت باید جانمایی کنید در آن چرخه و جای خود را در آن چرخه بیدا کنید.)
پزشکیان جواب داد: چرا الان در ماشین مشکل داریم، گفتیم خودمان تولید می کنیم، با این ماشین هایی که داریم تولید می کنیم  چه بلایی سر مردم آورده ایم. ماشین های ما در صد کیلومتر ۲۰ لیتر بنزین مصرف می کند، بعد از طرف دیگر هم می گوییم بنزین را گران می کنیم. مگر می شود. اگر بازار را باز کنیم
رقابت به وجود می آید آن زمان می توانیم بگوییم ما هم می‌آییم کار می کنیم، نه این که قفسی دور خود درست کنیم و بعد می‌گوییم آن چیزی که ما تولید می‌کنیم باید همین را بپذیرید. 
(جلیلی در جواب گفت: این نکته درستی است اما باید این چرخه را باز کنید همه باشند اما جانمایی برای اقتصاد خود بکنید و جایگاه داشته باشد)
پزشکیان در ادامه گفت: ما داریم کلا فضا را می‌بندیم؛ یعنی کاری می کنیم که از چرخه فناوری از دنیا خارج می‌شویم؛ این را باید در نظر بگیریم. ولی همان پشتیبانی که آقای دکتر (جلیلی) گفتند باید در داخل تقویت کنیم. اما ممکن است در حلقه ای موفق شویم؛ الان دنیا خیلی پیچیده است و خود آمریکا هم نمی تواند از این چرخه بیرون بیاید، چه برسد در این مملکت ما بگوییم همه کارها را قرار است خودمان انجام دهیم. این شدنی نیست.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: همین بلایی که خودروها سر این کشور آورده اند. واقعا با این ماشین هایی که تولید شده است با این مردم چگونه برخورد می شود؛ ماشینی که قیمت آن ۲۰ هزار دلار است؟ در این مملکت مردمی که حقوق ۱۰۰، ۲۰۰ یا ۳۰۰ دلاری می دهیم خودرو  را ۱۰۰ هزار دلار می فروشیم؛  خواب این ماشین‌ها را هم نمی‌بینند. در صورتی که اگر مرز را باز کنیم این ماشین ها بیاید خیلی راحت مردم می تواند با همین حقوق ها بخرند. ماشین لانکروز اگر با پول خودش که ۲ میلیارد تومان در این مملکت وارد شود ۲۰ میلیارد می فروشند.
پزشکیان گفت: مردم چه گناهی کردند که ما با آنها این کار را می کنیم. برای این که چرخه را بسته ایم و خودرو را تولید می کنیم و مجبورند این خودروهایی که این وضعیت را دارند استفاده کنند هم آلاینده است و هم مصرف بالای بنزین دارد. از کارخانه بیرون می‌آید تا خانه برسید مشکل پیدا می‌کند. اگر رقابت باشد حداقل خود را اصلاح می کند.
براساس این گزارش، اولین مناظره مسعو پزشکیان و سعید جلیلی دو نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات دوشنبه - ۱۱ تیر- روی آنتن رفت و سه‌شنبه شب - ۱۲ تیرماه- ساعت ۲۱:۳۰ مناظره دوم برگزار خواهد شد. ‌
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ با حضور چهار نامزد برگزار شد و هیچ یک از نامزدها در مرحله اول موفق به کسب اکثریت مطلق آرا نشدند.
از میان نامزدها مسعود پزشکیان و سعید جلیلی موفق به کسب بیشترین آرا شدند و به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری راه یافتند.
مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری برای انتخابات نهمین رئیس جمهوری روز جمعه - ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - در سراسر کشور برگزار می‌شود.
انتهای پیام/
پزشکیان: بنزین را گران نمی‌کنیم/ صدای مردم را بشنویم خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار