رئیس سازمان فضایی ایران؛
پرتاب ۲ ماهواره در تیر ماه/ ۳۰ ماهواره در دست طراحی و ساخت است
1403/04/02 - 15:16 - کد خبر: 115212
نسخه چاپی
نصر: رئیس سازمان فضایی ایران از برنامهریزی برای پرتاب دو ماهواره در تیرماه خبر داد و گفت: سازگاری و تستهای مشترک پرتاب و پرتابگر جزو موضوعات مهم و حساس است که گاهی به دلیل برخی مسائل فنی ممکن است پرتاب دچار تاخیر شود، اما اکنون تستهای سازگاری میان ماهواره و پرتابگر در حال انجام است.
به گزارش نصر، حسن سالاریه در گفتوگویی، درباره آخرین وضعیت ماهوارههای در دست ساخت و آماده پرتاب، اظهار داشت: اکنون حدود ۳۰ ماهواره در دست طراحی و ساخت است، البته پروژههای ماهوارهای در بازه زمانی حدود دو سال به بالا تعریف میشود.
وی افزود: اکنون ماهواره ناهید۳، پارس۳، ۲ ماهواره راداری، پارس۲ و مدل ارتقا یافته پارس۱ در دست کار و توسعه است. ماهواره پارس۲ و نمونه ارتقا یافته پارس۱ در حال پایانی قرار دارد و امیدواریم امسال، رونمایی و آماده پرتاب شوند.
اولین پروژه ماهواره راداری کشور سال آینده به پایان میرسد
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: حدود چند هفته قبل نیز نمونه پروازی ماهواره کوثر رونمایی شد که قرار بود در همان زمان پرتاب شود، اما چون پرتاب بینالمللی بود و شرایط پرتابگر مهیا نشد، به زمان دیگری موکول شده است و الان منتظر پرتابگر هستیم.
سالاریه با بیان اینکه اولین پروژه ماهواره راداری کشور سال آینده به اتمام میرسد، خاطرنشان کرد: چند ماهواره کوچک تحقیقاتی نیز در حال طراحی و تولید است که در تلاش هستیم تا حتماً یکی از نسخههای ماهوارههای سری «پژوهش» تا پایان سال جاری آماده و از طریق پایگاه فضایی چابهار پرتاب شود.
نمونههای آزمایشی منظومه شهید سلیمانی بهزودی به پایان میرسد
وی اعلام کرد: نمونههای آزمایشی منظومه شهید سلیمانی نیز بهزودی به پایان میرسد و اولین پرتابهای آن در سال جاری انجام خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: برنامهریزی جدی برای انجام دو پرتاب در تیرماه داریم، البته سازگاری و تستهای مشترک پرتاب و پرتابگر جزو موضوعات فنی مهم و حساس است که گاهی به دلیل برخی مسائل فنی ممکن است دچار تاخیر شود. اکنون تستهای سازگاری میان ماهواره و پرتابگر در حال انجام است.
سالاریه گفت: ما در آزمایشگاه و روی کاغذ باید به ۱۰۰ درصد اطمینان برسیم تا پرتاب را انجام دهیم. اگر در تستها احتمال موفقیت حتی ۹۹ درصد باشد صبر میکنیم تا تستها تکرار شود و به ۱۰۰ درصد اطمینان برسیم و پس از آن برای پرتاب به میدان میرویم.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا