معاون وزیر صمت:

ماشین آلات مستهلک عمده‌ترین چالش بخش معدن کشور است

1403/03/12 - 14:39 - کد خبر: 114111 نسخه چاپی

نصر: معاون امور معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: وجود تعداد زیادی ماشین آلات مستهلک عمده ترین چالش بخش معدن کشور است و برای این منظور در بخش واردات مولفه هایی در نظر گرفته شده است.

به گزارش نصر، رضا محتشمی پور روز شنبه در نشست با فعالان بخش معدن در آذربایجان غربی افزود: واردات ماشین آلات مورد نیاز در بخش معدن باید متناسب با نیازها باشد و شرکتها می‌توانند ماشین الان با عمر کمتر از پنج سال را وارد کنند.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیارد دلار (با ارز ۴۰هزار تومانی ) سوخت تهیه و در اختیار معادن قرار داده می شود ادامه داد: ۴۰همت حقوق دولتی خود معادن است و سازمان نظام مهندسی کشور در صدد است تا مدلی مناسب برای محاسبه حقوق دولتی معادن تهیه و ارایه کند.
معاون امور معدنی وزیر صنعت با بیان اینکه ۱۲هزار محدوده معدنی در این زمینه مد نظر است افزود: نرم افزاری تهیه شده و قرار است برای محاسبات علی الحساب مورد استفاده قرار گیرد.
محتشمی پور با اشاره به صلاحیت‌های فنی در بخش معادن اظهار کرد: سیاست وزارت سمت در این زمینه اعمال برخی سخت‌گیری ها در سندهای فنی و مالی است.
وی با بیان اینکه در کار معدن به علت حجم بالای کار و نیروی انسانی از ظرفیت اشخاص حقوقی استفاده می شود افزود: معدن کاری را کار اشخاص حقیقی نیست.
به گزارش ایرنا، سالانه ۱۷ میلیون و ۸۲۸ هزار تُن انواع مواد معدنی از معادن آذربایجان‌غربی استخراج شده که این میزان برداشت از ۵۱۱ معدن استان استخراج و به مراکز فرآوری در داخل و خارج از کشور ارسال می‌شود.
هم اکنون ۲۱۷ محدوده معدنی دارای پروانه اکتشاف و ۶۴ معدن دارای گواهی کشف معتبر در آذربایجان‌غربی مشغول به فعالیت و تکمیل فرآیند اخذ پروانه بهره برداری است که با وارد شدن این معادن به چرخه تولید افزایش چشمگیری در زمینه های سرمایه گذاری، فرآوری، استخراج و اشتغالزایی در حوزه معادن خواهیم داشت.
ایران از لحاظ تنوع مواد معدنی با کشف ۶۸ نوع ماده در جایگاه دهم دنیا جای گرفته و از نظر ذخایر شناسایی شده با حدود ۶۰ میلیارد تن که از این رقم نزدیک به ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است، رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/
ماشین آلات مستهلک عمده‌ترین چالش بخش معدن کشور است خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار