استاندار:
کانون های استقرار کارگران فصلی در آذربایجان شرقی ساماندهی شود
1403/02/18 - 15:22 - کد خبر: 112681
نسخه چاپی
نصر: استاندار آذربایجان شرقی خواستار ساماندهی کانون های استقرار کارگران موقت و فصلی در شهرستانها شد و گفت: عزت و کرامت کارگران در گرما و سرما باید حفظ شود و این ساماندهی، خدمتی برای کارگران است.
به گزارش نصر، مالک رحمتی روز سه شنبه در کارگروه اشتغال استان، با تاکید بر اینکه باید جلسات اداری، دارای خروجی و منتهی به حل مشکلات باشند، اظهار کرد: وقت جلسه باید برای گره گشایی و رفع موانع، تصمیم گیری و سیاست گذاری صرف شود زیرا نیازمند گره گشایی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: مشکل جدی نظام اداری این است که جلساتی برای ارائه گزارش و امضای صورتجلسه پایانی برگزار می شود و نباید به این رویه ادامه دهیم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۷۵ درصد بیکاری استان برای ۶ شهرستان شامل تبریز با ۵۳ هزار نفر، مرند با ۶ هزار نفر، مراغه با پنج هزار نفر، میانه با چهار هزار نفر، اسکو با سه هزار و شبستر با سه هزار نفر است، خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ درصد از درخواستهای مردم در دیدارها و ملاقات های مردمی اشتغال است.
وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان ما کمتر از میانگین کشوری عنوان می شود، بر ضرورت ارائه آمار واقعی در این زمینه تاکید و اظهار کرد: نرخ بیکاری در چاراویماق ۱۰.۳ درصد، تبریز ۸.۳ درصد، هریس ۹ درصد، هشترود ۸.۶ درصد، هوراند ۹.۲ درصد و اهر ۸.۴ درصد که همگی بالاتر از میانگین کشوری است.
رحمتی با بیان اینکه پایین ترین نرخ بیکاری استان برای لیلان با ۶.۲ درصد و اسکو با ۶.۲ درصد است، تاکید کرد: باید مشکل بیکاری و شهرهای مشکل دار در این خصوص را حل کنیم و در این راستا لازم است تا اطلس جغرافیای بیکاری استان ترسیم شود.
وی با تاکید بر اینکه کشور ما برای تحول نیازمند تحول رفتاری است، گفت: باید در رفتار مدیران ما تحول ایجاد شود و نگاه و اقداماتش تحولی باشد تا تحول در جامعه ایجاد شود در حالی که میخواهیم با همان اندیشه و سبک اداری، تحول ایجاد کنیم.
وی با اشاره به نامگذاری سال جدید، اظهار کرد: جهش تولید به معنای افزایش نیروی کار است و باید فکر اساسی برای آن داشته باشیم.
رحمتی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مواردی که نیازمند توجه جدی در استان است، موضوع امنیت شغلی برای قشر کارگری است، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال آماده سازی لایحهای در این خصوص است اما ما به عنوان استان اولینها باید برای این مطالبه بدنه کارگری پیشقدم شویم.
استاندار آذربایجان شرقی بر تاکید بر توجه اساسی به دسترسی آسان و ارتباط گیری سهل افراد برای پیدا کردن کار، گفت: امروز کسی که بخواهد جایی مشغول شود و کار پیدا کند، سرگردان است و نمیداند که از چه طریقی باید اقدام کند.
وی اظهار کرد: سامانههایی در این رابطه ایجاد شده اما کفایت نمیکنند و یا نتوانستیم آنها را به خوبی تبیین کنیم.
اشتغال فارغ التحصیلان جزو مولفههای امیدآفرینی است
وی با بیان اینکه اشتغال فارغ التحصیلان جزو مولفههای امیدآفرینی است، افزود: اگر این فارغ التحصیلان را به شرکتهای دانش بنیان گره بزنیم، با توجه به ظرفیت دانشگاههای استان، رشد خوبی را در زمینه اشتغال این جوانان خواهیم داشت؛ همچنین باید در زمینه اشتغال زایی بر پایه فناوری اطلاعات و مشاغل جدید هم توجه داشت.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه میان اداره کار و دانشگاههای استان، گفت: بهتر است این تفاهم نامه تبدیل به قرارداد همکاری شود و به صورت سه جانبه با صنعت هم باشد.
رحمتی با اشاره به ضعف عملکرد بانکهای استان در ارائه تسهیلات اشتغال، اظهار کرد: برای جا به جایی سهم اعتبار تسهیلات دستگاههایی که به تعهدات خود عمل نمیکنند، ۲۰ روز کاری مهلت میدهیم و پس از پایان این مهلت، نسبت به جا به جایی اعتبارات به دستگاههای فعال اقدام می شود.
وی با بیان اینکه ارزیابی ما از عملکرد مدیران، میزان نرخ تسهیلات پرداختی است، گفت: مدیران بانکی که نمیتوانند به تعهدات خود عمل کنند و تسهیلات مورد تعهد خود را برآورد سازند، خودشان استعفا دهند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه امسال با بانکهای خصوصی، دولتی و نیمه دولتی کار داریم، تاکید کرد: همه این بانکها باید در خدمت تولید، اشتغال و توسعه باشند.
وی با بیان اینکه داشتن رتبه کشوری محض یک دستگاه ملاک نیست بلکه داشتن رتبه زمانی خوب است که نشان از ارتقای رضایتمندی جامعه هدف باشد، گفت: رتبه داشتن فقط وسیلهای برای افزایش رضایتمندی است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به لزوم توجه به اشتغال زایی تعاونیها، بر توجه به نرخ رشد اعتبارات ملی دستگاههای استان تاکید کرد و گفت: این آمار نشان از قدرت تعاملی یک مدیر با وزیر مربوطه و مجموعه بالادستی است.
کشور معطل دستگاههای ناکارآمد نخواهد ماند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره به وضعیت بانکهای استان در پرداخت تسهیلات جزء ۳ بند ب تبصره ۱۸، گفت: باید حداقل رقم پرداختی بانکها در این بند ۷۵ درصد و برای تسهیلات بند الف نیز ۶۵ درصد باشد و در جلسه قبلی نیز بانکهای استان قول دادند تا به این عدد برسند.
محمد کلامی تاکید کرد: کشور معطل دستگاههای ناکارآمد نخواهد ماند و بانکهایی که زیر ۶۰ درصد پرداختی دارند باید جوابگو باشند.
حسین فتحی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان در ۱۲ سال گذشته همواره از میانگین کشوری پایین تر بوده است، گفت: این نرخ به ویژه در زمستان سال ۱۴۰۲ به پایین ترین حد خود در ۱۰ سال گذشته رسید.
وی با بیان اینکه نرخ مشارکت استان نیز همواره بالاتر از کشور است، افزود: از سال ۱۳۹۲ فراز و نشیبهایی را در ایجاد اشتغال داریم اما از اواخر سال ۱۳۹۹ میزان اشتغال در استان رو به افزایش بوده است و در سال گذشته نیز برای بیش از ۶۱ هزار نفر اشتغال ایجاد شد که ۳۲ درصد آنها زن و ۶۷ درصد نیز مرد هستند.
فتحی با اشاره به تعهد سهیمه ۲۵ درصدی اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در دستگاههای اجرایی استان برای سال ۱۴۰۳، گفت: تفاهم نامهای با دانشگاههای هنر اسلامی تبریز، شهید مدنی آذربایجان، سراسری مراغه و علمی کاربردی استان منعقد شده است که هدف از آن، اولویت بخشی به فارغ التحصیلان دانشگاهی و تربیت نیروهای ماهر جهت ارتباط دانشگاه با ادارات و صنعت است.
وی افزود: برگزاری دوره های کوتاه مدت مهارتهای فنی توسط دانشگاهها، توانمندسازی دانشجویان، ایجاد نمایشگاههای کار با محوریت تامین نیروی کار از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی همچنین پیشنهاد تشکیل کمیته تخصصی نظارت مشاغل خانگی را ارائه داد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا