رئیس کنگره و رئیس پژوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛
دومین کنگره بینالمللی سالمندی سالم در تبریز برگزار میشود
1403/02/05 - 14:43 - کد خبر: 111983
نسخه چاپی
نصر: رئیس کنگره و رئیس پژوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از برگزاری دومین کنگره و وبینار بین المللی سالمندی سالم و ششمین نشست پروفسور علوی در ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه در تالار وحدت دانشگاه تبریز خبر داد.
به گزارش نصر، مهدی فرهودی، چهارشنبه، پنجم اردیبهشت ماه در جلسهی اطلاع رسانی برگزاری کنگرهی سالمندی سالم گفت: این کنگره با هدف رسیدن به سالمندی سالم، توسعه دانش در حوزه سالمندی و بهرهگیری از ظرفیتهای کشوری و بین المللی برگزار میشود.
یه گزارش ایسنا، وی افزود: این کنگره در بخشهای مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برگزار خواهد شد و بزرگترین رویداد علمی در حوزه سالمندی در سطح ملی و منطقهای میباشد که زمینه تبادلات علمی و بهره گیری از توانمندیها و تجارب ارزشمند کشوری و جهانی را فراهم خواهد کرد.
وی با بیان اینکه جمعیت سالمند کشور طی پنجاه سال گذشته در سنین ۶۰ سال به بالا ۶.۳ و ۶۵ سال به بالا ۶.۴ برابر شده است، گفت: جمعیت کل کشور ۴.۲ برابر است که نشان میدهد جمعیت سالمند به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
فرهودی ادامه داد: اکنون ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند، که سرعت چند برابر آن در کشور نگران کننده است و پیش بینی میشود در سال ۱۴۳۰ ما سه برابر جمعیت فعلی سالمند داشته باشیم.
وی با بیان اینکه افزایش جمعیت سالمندی تبعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را در پی دارد، خاطرنشان کرد: مدیریت تبعات سالمندی نیازمند عزم عمومی و حاکمیتی است که به نوعی مسئولیت اجتماعی همگانی هم محسوب میشود.
رئیس پژوهشکده سالمندی دانشکده علوم پزشکی تبریز اذعان کرد: این پژوهشکده سال ۱۳۹۵ با حساسیت به موضوع سالمندی در دانشگاه علوم پزشکی با سه مرکز تحقیقاتی آغاز به کار کرد که اخیرا یک مرکز تحقیقاتی دیگر به این پژوهشکده اضافه شده است.
وی مرکز تحقیقات علوم اعصاب، روانپزشکی، طب فیزیکی و توانبخشی و مرکز تحقیقات طب تلفیقی در سالمندی را از چهار مرکز زیر مجموعه این پژوهشکده برشمرد و بیان کرد: با برگزاری این کنگره سعی میکنیم نگاه جامعی به مقولهی سالمندی داشته باشیم و با درگیر کردن گروههای هدف در این زمینه حل مشکلات سالمندی را به ثمر برسانیم.
وی افزود: با تشکیل میزگردهایی در ارتباط با سالمندی، هدف اصلی ما حساس سازی مسئله سالمندی در جامعه است که به این مقوله صرفا با نگاه مشکل و چالش نگاه نکرده بلکه به عنوان فرصتی برای سالم سپری کردن سالمندی صورت گیرد.
وی ارسال خلاصه مقالات را ۴۳۰ موزد، پروپوزال ۶۸، ایده ۴۹ و تجارب موفق را ۱۷ مورد اعلام کرد که بیشترین ارسال آثار از آذربایجان شرقی بوده اما از شهرها و حتی کشورهای دیگر هم به این کنگره آثار ارسال شده است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا