دکتر محمود سریع القلم در تبریز مطرح کرد؛

ورود مجدد به عرصه جهانی راه حل مشکلات امروز ایران/ سیاست خارجی باید در جهت تحقق منافع اقتصادی کشور باشد

1398/10/13 - 11:20 - کد خبر: 11084 نسخه چاپی

نصر: پژوهشگر حوزه توسعه، علوم سیاسی و تاریخ معاصر ایران گفت: راه حل مشکلات فعلی کشور ورود مجدد به عرصه جهانی است.

به گزارش خبرنگار نصر، دکتر محمود سریع القلم بعد از ظهر امروز به دعوت انجمن مدیران صنایع آذربایجان شرقی در نشستی با مدیران صنایع و فعالان اقتصادی استان با عنوان «تحولات نوین جهانی و آینده ایران» در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، اظهار کرد: آینده کشور در گرو مسائل مالی و پولی است و هر کشوری بخواهد پیشرفت کند، باید به دنبال تقویت مزیت نسبی و تولید ثروت باشد.
وی تاکید کرد: ریل سیاست خارجی کشورها در اختیار ریل اقتصادی شان است و نه بالعکس و اگر این دو هماهنگ نباشند، آن کشور به مشکل خواهد خورد.
سریع القلم ادامه داد: اگر بخواهیم راهبردی به مسائل نگاه کنیم، راه حل مشکلات فعلی کشور ورود مجدد به عرصه جهانی است و این منحصر به اقتصادیون نیست و همه اقشار را در بر می گیرد، تا رقابت نباشد رشدی در میان نخواهد بود.
وی گفت: دموکراسی یک کالای بسیار لوکس برای جامعه ماست و رسیدن به آن خیلی سخت است. من دموکراسی را طبقه پنجم یک ساختمان پنج طبقه می دانم و در جوامع مختلف ابتدا بحث های اقتصادی را حل کردند و در آخرین قدم به دموکراسی رسیدند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: حدود 80 درصد انسان ها در طبقه یک و دو هرم مازلو زندگی می کنند، به نظر من مردم ایران می خواهند زندگی کنند و اگر ریشه مشکلات تشخیص داده شود، برنامه ریزی بر اساس آن انجام می شود.
سریع القلم در مورد اهمیت توجه به حفظ محیط زیست در توسعه کشور نیز اظهار کرد: حساسیت قابل توجه در جهان به محیط زیست وجود دارد و کشورها به شدت به محیط زیست توجه می کنند و اگر محیط زیست به خطر بیافتد، رشد اقتصادی هم ممکن نخواهد شد.
وی ادامه داد: ثروت در دنیا بعد از جنگ جهانی به شدت افزایش یافت، اما توزیع ثروت به درستی انجام نشده و امروز 19 کشور درگیر بحران های ناشی از عدم وجود عدالت اجتماعی هستند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: جهان به شدت غیر سیاسی و فنی است و ما خاص نیستیم باید به جهان بپیوندیم. در حالی که طبقه متوسط اروپا و امریکا کاهش می یابد، طبقه متوسط آسیا افزایش می یابد و آینده بازارهای مالی در آسیا خواهد بود و کسانی که در سازمان برنامه و بودجه نشسته اند باید برای آینده بازار آسیا برنامه ریزی کنند.
دکتر محمود سریع القلم گفت: آلمان به صورت خاموش و خزنده دارد به هند و چین نزدیک می شود، چرا که طبقه متوسطی که توانایی خریداری کالای آنها را دارد، در چین و هند وجود دارد.
وی وجود تضاد بین کشورها حتی کشورهای هم پیمان را طبیعی خواند و ادامه داد: ما نباید فکر کنیم که کشورها تضاد ندارند، اما اگر بدانید که چه رقابتی بین مثلا امریکا و انگلستان در بحث های پولی و بانکی وجود دارد، متعجب خواهید شد. دعوا کردن و تضاد کشورها بد هم نیست، اما آنکه بر سر چه جیزی رقابت و تضاد داشته باشیم، منافع ملی در عرصه اقتصادی جهان باید باشد.
این نظریه پرداز توسعه افزود: من به عنوان یک دانشگاهی وقتی در ارتباط با جهان باشم، رشد می کنم. همه چیز همین طور است. چینی ها الان دومین کشور تولیدکننده لوازم پزشکی هستند، سی سال پیش هیچ چیز نبود.
سریع القلم در ادامه با اهمیت ارتقای شاخص های بهداشت عمومی در نیل به توسعه اشاره کرد و گفت: کشورها به تدریج به سمتی می روند که دولت ها نقش بیشتری در تامین بهداشت عمومی ایفا می کنند و این در برخی کشورهای اروپایی تا 7رداخت 89 درصد هزینه های درمان هم پیش رفته، چرا که بیماری افراد جامعه به اقتصاد کشور ضربه وارد می کند.
وی افزود: در دنیا 2.6 میلیارد نفر به بهداشت اولیه دسترسی ندارند، یک میلیارد نفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند و بحران آب یک مساله جدی است. مسائل ما جهانی است و تنها منحصر به ما نیست و ما  در ارتباط و همفکری با جهان می توانیم به هم کمک کنیم و مشکلات را حل کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه گفت: پیوند بین بازار و حاکمیت یک آشتی و برد دو سویه است و شرکت های بزرگ در سیاست گذاری کشورها نقش دارند. ما علاوه بر اینکه باید مزیت نسبی کشورمان را مشخص کنیم، باید توانایی نوآوری، حفظ سهم بازار و ترقی بخش خصوصی در بازار جهانی را نیز برنامه ریزی کنیم و حکمرانی خوب پیش شرط تحقق این لوازم است.
سریع القلم افزود: خیلی از کشورها مشکلات نظیر ما داشتند و دارند، اما کشورها از هم می آموزند. ما سه اتفاق هوش مصنوعی، الگوریتم ها و اتوماسیون را پیش رو داریم که ماهیت اقتصاد جهان را متحول خواهد کرد.
وی ادامه داد: مساله فقط ملی نیست و تئوری تصمیم گیری مهمترین چالش پیش روی کشور ماست. انسان ها مساوی افکارشان هستند و با تغییر فکرها رفتارها تغییر خواهند کرد. مشکل ما این است که با افکار قدیمی می خواهیم مدیریت جدید داشته باشیم.
سریع القلم در پایان گفت: اگر در مذاکرات برجام دستگاه دیپلماسی ما دو مشاور خارجی داشت و فکر نمی کرد داشتن مشاور خارجی بد است، چه بسا برجام امروز به شکست نمی انجامید. این حس بسیار خوبی است که شما از دیگران بپرسید و بیاموزید. هیچ ایرادی ندارد که نمایندگان مجلس ما روزی 20 ایمیل به نمایندگان کشورهای دیگر بزنند و با آنها در مورد مسائل مشورت کنند.
انتهای پیام/
ورود مجدد به عرصه جهانی راه حل مشکلات امروز ایران/ سیاست خارجی باید در جهت تحقق منافع اقتصادی کشور باشد محمد سهرابی


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار