در دیدار هیئت مدیره انجمن فولاد آذربایجان با استاندار آذربایجان شرقی مطرح شد؛

مهندسی ارز در بورس کالا / فعالیت 35 واحد فولادی در استان

1402/12/19 - 07:36 - کد خبر: 109964 نسخه چاپی

نصر: اولین دیدار اعضای هیئت مدیره انجمن فولاد آذربایجان با استاندار آذربایجان شرقی عصر روز گذشته در محل استانداری انجام شد.

به گزارش نصر، جعفر عظمایی مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گزارشی از فعالیت ها و مشکلات صنعتگران فولاد استان ارائه کرد و گفت: در سطح استان ۳۵ واحد فولادی مشغول تولید است و این در حالی است که استان ما از فقر پهنه های مواد معدنی و سنگ آهن رنج می برد.
وی افزود: برای 8.5 میلیون تن تولید در استان ظرفیت سازی شده است که رتبه دوم به لحاظ ظرفیت سازی در کشور را به خود اختصاص داده است. در سال جاری رتبه اول صادرات فولاد و مقاطع فولاد دستخوش نوساناتی شده است طوریکه نسبت به سال گذشته قریب به نصف کاهش یافته است و دلیل عمده این مسئله، مشکل تعهدات ارزی تولیدکنندگان فولاد و الزام صنعتگران به اظهار صد درصد صادرات در سامانه نیما است.
 

عظمایی افزود: مکانیسم های گذشته پاسخگوی مشکلات تولید کنندگان نیست و باید روش های انگیزشی اعمال شود تا صنعتگران برای صادرات بیشتر رغبت نشان دهند.
وی افزود: در کنار این ناکار آمدی ها موضوع بورس هم مزید بر مشکلات شده است طوریکه شفافیت نرخ گذاری دیده نمی شود و منافع به دست آمده به نفع افراد محدودی واریز می شود و در این مکانیسم، واحدهای خرد، بیشترین آسیب را می بینند.
در ادامه این نشست نوید نواده اباذر رئیس انجمن فولاد آذربایجان ضمن قدردانی از استاندار به خاطر فرصتی که برای طرح مسائل و مشکلات واحدهای فولادی فراهم کردند، گفت: بدون مبالغه عرض می کنم که استان آذربایجان شرقی صاحب مدیری جوان، توانمند و اقتصاددان شده است و امیدواریم با حضور مدیران جوان بهبود نسبی در اقتصاد استان بوجود آید؛ چرا که صنعت فولاد بزرگترین تولید کننده و بزرگترین ارز آور کشور است.
 


اباذر نامه مکتوبی را که شامل مسائل و مشکلات صنعت فولاد استان بود، تقدیم استاندار کرد و افزود: عامل اصلی تمام مشکلات موجود، دو نرخی بودن ارز است و لا غیر؛ از ما می خواهند ارز حاصل از صادرات را در نیمای ۴۰ هزار تومانی عرضه کنیم از طرفی بورس کالا هم محلی برای بزرگ کردن خصولتی ها و سرکوب کردن بخش های خصوصی شده است. موضوع دیگری که خیلی مهم است و موجب مشکلات عدیده شده است، دستورالعمل های خلق الساعه وزارت نیرو و ارسال قبض های میلیاردی است.
وی افزود: بهای آب بها در عرض دو سال ۳۰ برابر شده است؛ تعرفه گاز هم بسیار بالا رفته است. ما که صاحب منبع گاز و نفت در دنیا هستیم، بهای تمام شده ما به ازای هر تن گرانتر از تمام کشور های همسایه به جز ترکیه است؛ جالب است بدانید که وزارت نیرو علنا اعلام کرده هر رقمی که در سالهای گذشته و در سالجاری دریافت کرده اند، تماما علی الحساب بوده و با بخشنامه های جدید، نرخ واقعی را اعلام خواهند کرد.
رییس انجمن فولاد آذربایجان گفت : ماده ۳ رفع موانع صنعت برق و تبصره 14 و 16 ، همگی طی بازه زمانی کم ابلاغ و اجرا شده است که این خود عامل دیگر ایجاد رکود در واحد های صنعتی میباشد.
رئیس فولاد آذربایجان گفت: پیشنهاد ما این است که محصولات نهایی ازسیستم بورس کالا خارج و با نظارت سازمان صمت و سازمان حمایت، خرید و فروش انجام شود.
 

دلال قدیم خزانه دار انجمن هم در این نشست گفت : امکان جابجایی ورق های ضخیم فولادی در استان وجود ندارد در نتیجه در واحدهای تولیدی، ورق های فولاد عرضه شده توسط بورس، بدون استفاده دپو می شود و در صورت جابجایی، تعزیرات بلا فاصله پرونده تشکیل می دهد.
ظفر دیگر عضو هیئت مدیره انجمن هم گفت: ۳۲میلیون تن در کشور فولاد تولید می شود که ۱۲ میلیون تن آن در داخل مصرف می شود.
وی گفت: سال گذشته ۱۳۰ میلیون دلار صادرات انجام دادیم، امسال به ۷۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

مهندسی ارز در بورس کالا
ظفر افزود: در بورس کالا مهندسی ارز می کنند. مقرر شده در سال آینده، طبق بخشنامه اخیر، صفر تا صد زنجیره فولاد در سامانه نیما ثبت و عرضه شود و اگر این بخشنامه در سال آینده اجرایی شود، نخواهیم توانست به صادرات ادامه بدهیم.
 

وی افزود: جلو قیمت ارز در سامانه نیما بسته شده است.اگر برای رفع این معضل قیمت گذاری براساس عرضه و تقاضا و قیمت ارز شناور باشد، و به اندازه صادرات نیاز واحدهای تولیدی وارد شود ، مشکلات صادرات حل خواهد شد.
مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی نیز پس از استماع مسائل و مشکلات واحدهای فولادی گفت : خوشبختانه اعضای هیئت مدیره انجمن فولاد با علم و اندیشه و نظرات کارگشا و مسلط به حوزه فولاد و حضور بالنده و با نشاط، پیگیر مشکلات صنعت فولاد هستند و دغدغه مند هستند تا مشکلات موجود را به هر نحو ممکن حل و فصل کنند.
استاندار آذربایجان شرقی ضمن حمایت از صنعتگران فولاد استان تاکید کرد؛ به زودی مسائل و مشکلات این حوزه با معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت ،وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی در میان گذاشته می شود.
رحمتی افزود: انجمن فولاد، مشکلات موجود ما بین تولید کننده و حاکمیت را آسیب شناسی و در کنار آن راه حل ارائه کند. به عبارتی، مهمترین وظیفه انجمن این است که بدون حضور حاکمیت بررسی بکند که این صنعت با چه مشکلاتی دست به گریبان است و راهکار برون رفت از آن چیست. مطمئن باشید اگر استدلال ها قوی، جامع، مستدل و اقناع کننده و بدون بخش نگری باشد، قطعا حاکمیت آن را در برنامه های کاری خود لحاظ خواهد کرد .
وی خطاب به اعضای هیئت مدیره انجمن فولاد آذربایجان گفت: شما بازیگران و فعالان عرصه اقتصاد هستید و در عموم مسائل اقتصاد هم صاحب نظرید. وقتی شما این توانایی را دارید که می توانید در صنعت برای صدها نفر شغل ایجاد کنید و برای آنها درآمد کسب بکنید و حقوق پرداخت بکنید، قطعا راه حل های مناسب برای عبور از این مشکلات را خواهیدیافت و بنده هم در کنار شما و به عنوان نماینده شما مسائل تان را به دولت، وزرا خواهم رساند.
 

رحمتی افزود: از آقای عظمایی می خواهم با حضور شما دو موضوع زنجیره ارزش تولید و زنجیره تامین تولید را راهبری کند؛ این قابل پذیرش نیست که چون ما مواد معدنی فولادی در استان نداریم، پس نباید تولید بکنیم. در آذربایجان غربی معادن خوبی داریم که می توانیم با سرمایه گذاری، آنها را استخراج بکنیم.
وی افزود: متاسفانه در گذشته آمایش سرزمینی برای انواع تولید در کشور انجام نشده است؛ در نتیجه واحدهای تولیدی، الآن با انواع مشکلات مواجه هستند .

ترسیم نقشه راه
استاندار آذربایجان شرقی گفت: فولاد و معادن فلزی در استان ما یک ظرفیت است اما مواد اولیه با محصول نهایی همخوانی ندارد. بررسی این موضوعات بر عهده اتاق بازرگانی و انجمن های تولیدی است. باید نقشه راه برای انواع محصولات ترسیم بکنند و آن نقشه راه را سر لوحه کاری خود قرار دهند.
رحمتی گفت : اقتصاد باید به مردم واگذار شود و مردمی باشد ودر دستان بخش خصوصی باشد و غیر از این هم مسیر دیگری نداریم؛ سهل ترین راه توسعه کشور اعتماد و اعتقاد به بخش خصوصی است و خوشبختانه بنده جزو کسانی هستم که به بخش خصوصی، هم اعتماد و هم اعتقاد دارم؛ اما آن چیزی که می تواند هم به شما و هم به حاکمیت کمک بکند، نقشه راه است که شما ترسیم می کنید و این نقشه حتی می تواند در کل کشور، کار گشا باشد.
استاندار آذربایجان شرقی در خصوص ناترازیهای انرژی هم گفت : باید دیر یا زود خودتان برای حل این بیماری مزمن راهکار پیدا بکنیدچرا که انرژی موجود فعلی در کشور پاسخگوی نیاز تولیدی شما نیست؛ دولت برای کنترل مصرف در اولین اقدام تعرفه انرژی را گران کرد اما ما در استان دنبال تبدیل به سیکل ترکیبی نیروگاه ها هستیم و در آینده در این خصوص، خبرهای خوشی خواهید شنید؛ من پیشنهاد می کنم خودتان برای تامین انرژی خودتان، ورود پیدا بکنید ما آماده ایم زمین، مجوز و امتیاز لازم را تامین کنیم اما انجمن فولاد هم باید برای رفع این معضل پا پیش بگذارد.
وی افزود : با تبدیل نیروگاه تبریز به سیکل ترکیبی، مشکل مصرف آب، آلودگی هوا و ناترازی برق اصلاح خواهد شد و بهره وری هم به میزان قابل توجهی ارتقاء خواهد یافت.
رحمتی از انجمن فولاد خواست که در نیروگاه ها سرمایه گذاری بکنند و جلو هدر رفت انرژی در استان را بگیرند.
انتهای پیام/
مهندسی ارز در بورس کالا / فعالیت 35 واحد فولادی در استان نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار