۲ طرح زیست محیطی در آذربایجانشرقی به بهرهبرداری رسید
1402/10/29 - 11:53 - کد خبر: 107070
نسخه چاپی
نصر: همزمان با هفته هوای پاک ۲ طرح زیست محیطی در واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان بناب با هزینه ۶۲۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
به گزارش نصر، افتتاح و بهره برداری از فاز دوم سامانه دداسنیگ (غبارگیری) کوره های ذوب القایی مجتمع فولاد صنعت بناب که توسط کارشناسان و مهندسان این واحد صنعتی به طریق مهندسی معکوس عملیاتی شده است، یکی از طرح های مهم هفته هوای پاک است که زمینه لازم و کافی برای جلوگیری از هر گونه آلودگی در این مجتمع را می گیرد.
ظرفیت مکش این سامانه ۴۵۰ هزار مترمکعب در هر ساعت است که مهندسان داخلی ایرادات سامانه های اروپایی در این خصوص را رفع کرده و تمام فرآیندهای تولیدات فولادی بدون آلودگی های زیست محیطی و هوایی به انجام می رسد.
برای اجرا و استقرار سامانه غبارگیری فوق بیش از ۵۷۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
مجتمع فولاد صنعت شهرستان بناب سالانه بیش از ۴۵۰ هزار تن انواع ذوب و یکهزار و ۶۰۰ هزار تن انواع نورد تولید می کند و یکهزار و ۳۰۰ نفر در این مجتمع اشتغال دارند.
همچنین تصفیه خانه فاضلاب صنعتی یکی از شرکت های سردخانه ای شهرستان بناب نیز با هزینه ۵۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید که به طور فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک توانایی تصفیه پساب های ورودی را دارد.
این تصفیه خانه روزانه ۲۰ مترمکعب از پساب های ورودی را پس از دفع آلودگی و تصفیه، به بخش کشاورزی و آب های زیرزمینی انتقال می دهد.
رعایت ضوابط و الزامات زیست محیطی الزام است
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در مراسم بهره برداری از طرح های یاد شده، با تاکید بر ضرورت رعایت الزامات زیست محیطی توسط واحدهای تولیدی ، صنعتی و معدنی همگام با تولید و اشتغال و رونق اقتصادی، خواستار توجه سایر واحدهای تولیدی به رعایت ضوابط و الزامات زیست محیطی شد.
جبارعلی ذاکری تلاش برای کاهش آلودگی هوا در آذربایجان شرقی را یکی از اولویت ها و اهداف مهم مدیریت ارشد استان برشمرد و گفت: تحقق اهداف عالی نظام در این خصوص و نیز رعایت اصل ۵۰ قانون اساسی بدون همراهی و همکاری مردم و واحدهای تولیدی و صنعتی محقق نخواهد شد.
وی راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب در یکی از واحدهای بخش خصوصی بناب را یکی از مصادیق بارز همکاری های بین بخشی با حفاظت محیط زیست توصیف و اضافه کرد: هدف اصلی از این طرح، صرفه جویی در مصرف آب بوده و در فازهای بعدی نیز با پدیده باز چرخانی آب شاهد کاهش مصرف آب می شویم.
ذاکری افزود: مجموعه فولاد صنعت بناب نیز برای راه اندازی سیستم دداستینگ که از نوع داگ هاوس و با ظرفیت مکش بالایی برخوردار است شامل سیستم غبارگیر کیسهای برای کاهش ذرات خروجی به کمتر از ۱۰ میلی گرم بر متر مکعب طراحی شده است، که یکی از موفق ترین و مهمترین طرح های زیست محیطی کشور و استان است.
وی با بیان اینکه امروزه آلودگی هوا یکی از چالش های اصلی جوامع بشری است، مقابله با این پدیده را از جمله برنامههای دولت سیزدهم برشمرد.
ذاکری ادامه داد: بر این اساس با سرمایه گذاری در کارخانه هایی مثل فولاد بناب، واحدهای معدنی سایر شهرستان ها و نیز تلاش برای ارتقای فضای سبز کلانشهر تبریز و جلوگیری و ممانعت از مازوت سوزی نیروگاه ها در دستور کار قرار دارد.
با عواملی که موجب آلودگی هوا و محیط زیست شوند برخورد می شود
مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه این مجموعه همواره به دنبال کاهش آلایندگیهای هوا بوده و بر این اساس با تمام پدیدهها و عواملی که موجب آلوده شدن هوا و محیط زیست شود، طبق مفاد قانونی برخورد خواهد کرد، بر لزوم رعایت موازین زیست محیطی توسط واحدهای مختلف صنعتی و تولیدی استان تاکید کرد.
شهنام اشتری افتتاح طرح های یاد شده را نمونه ای از تعهدات واحدهای تولیدی به مقررات زیست محیطی برشمرد که می تواند برای سایر واحدهای آلاینده الگویی مناسب به شمار رفته و موجب فرهنگ سازی در این رابطه شود.
وی یکی از عوامل مهم در افزایش آلودگی های محیطی در تمام کشورها از جمله ایران و آذربایجان شرقی را توسعه ناهمگون صنایع بدون توجه به توسعه زیست محیطی دانست و ادامه داد: توسعه دهه های اخیر باعث قدرت گیری انسان در دخل و تصرف محیط زیست شده است که همین موضوع انواع مخاطرات را در زندگی بشر به وجود می آورد.
اشتری محیط زیست و اقتصاد را ۲ بال مهم توسعه قلمداد و اظهار کرد: بی توجهی به هر یک از آنها و به حاشیه راندن مسایل زیست محیطی به بهانه توسعه اقتصادی منجر به بروز انواع مشکلات و مخاطرات می شود که شاید جبران آن به ده ها سال زمان نیاز داشته باشد.
وی به اصل ۵۰ قانون اساسی اشاره و اضافه کرد: این اصل یکی از مترقی ترین و مهمترین اصول قانون اساسی است که باید تمام افراد جامعه و به خصوص نهادها، ادارات و صنایع و معادن به ان توجه خاصی داشته باشند.
امسال هوای بناب با رعایت الزامات زیست محیطی همواره پاک بوده است
فرماندار شهرستان بناب نیز در این مراسم توجه به مسایل زیست محیطی را یکی از برنامه های اولویت دار دولت سیزدهم اعلام و اظهار کرد: در این شهرستان توجه به تعدد واحدهای تولیدی و صنعتی به خصوص در حوزه فولاد، همکاری های بسیار عمیق و نزدیکی بین فرمانداری و مدیران صنایع برقرار است تا از بروز هر گونه مشکلات زیست محیطی کاسته شود.
رضا لعلی رعایت الزامات زیست محیطی توسط واحدهای صنعتی شهرستان بناب را مناسب توصیف و اضافه کرد: بر همین اساس از ابتدای امسال تاکنون هوای این شهرستان همواره پاک بوده و به طور متوسط به لحاظ کیفی قابل قبول بوده است.
به گزارش ایرنا، شهرستان بناب با جمعیت ۱۵۰ هزار نفر در فاصله ۱۲۰ کیلومتری جنوب تبریز واقع شده است.
۲۶ دی تا دوم بهمن به عنوان هفته هوای پاک نامگذاری شده است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا