دبیرکل سازمان ملل:

به آتش‌بس فوری در غزه نیاز داریم/ احتمال خارج شدن تنش‌ها از کنترل

1402/10/25 - 22:45 - کد خبر: 106863 نسخه چاپی

نصر: آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه « وضعیت انسانی در غزه فراتر از آن است که بتوان آن را توصیف کرد. هیچ جا و هیچ کس در امان نیست.ما به یک آتش بس فوری بشردوستانه نیاز داریم» نسبت به افزایش تنش ها در منطقه هشدار داد و گفت که ممکن است از کنترل خارج شود.

به گزارش نصر، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در نخستین نشست خبری خود در سال جدید میلادی ۲۰۲۴ افزود: بیش از ۱۰۰ روز از حملات هولناک ۷ اکتبر حماس که جان صدها اسرائیلی و دیگران را گرفت و منجر به گروگانگیری شد، می گذرد. من بار دیگر خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها هستم.  هیچ چیز نمی تواند قتل عمدی، مجروح کردن و ربودن غیرنظامیان و پرتاب راکت به سمت اهداف غیرنظامی را توجیه کند.
وی تصریح کرد: در عین حال، یورش نیروهای اسرائیلی به غزه در این ۱۰۰ روز  ویرانی های عمده و کشتار غیرنظامیان را با سرعتی بی سابقه به راه انداخته که در طول سالهای خدمت من به عنوان دبیر کل بی سابقه بود. اکثریت قریب به اتفاق کسانی که در غزه جان خود را از دست داده اند، زن و کودک هستند.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: هیچ چیز نمی تواند مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه کند.  وضعیت انسانی در غزه فراتر از آن است که بتوان آن را توصیف کند.  هیچ جا و هیچ کس در امان نیست. افراد آسیب دیده به مناطق  در جنوب رانده می شوند، درحالی که این منطقه به طور غیرقابل تحمل و خطرناکی شلوغ هستند.
گوترش گفت: در حالی که اقداماتی برای افزایش جریان کمک های بشردوستانه در غزه انجام شده است، کمک های امدادی حیاتی به افرادی که بیش از ۳ ماه جنگ و حمله بی امان را  تحمل کرده اند، نمی رسد. سایه سنگین گرسنگی در کنار بیماری، مردم غزه را تحت فشار قرار داده است. من عمیقاً از نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه در غزه ناراحت هستم.
او گفت: «عملیات امداد رسانی موثر در غزه یا هر جای دیگر،  به اصول اولیه خاصی نیاز دارد. نیاز به امنیت دارد.  این امر مستلزم محیطی است که افراد بتوانند در امنیت کار کنند. این امر مستلزم تدارکات لازم و از سرگیری فعالیت تجاری است.»
گوترش تاکید کرد: موانع بر سر راه کمک ها مشخص است و توسط سازمان ملل و همچنین  مقامات سراسر جهان که خودشان وضعیت را دیده اند، شناسایی شده است.
وی ادامه داد: در حالی که غزه تحت چنین بمباران سنگین، گسترده و بی امان قرار دارد، سازمان ملل متحد و شرکای آن نمی توانند به طور موثر کمک های بشردوستانه ارائه دهند.
دبیرکل سازمان ملل گفت: از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ ، ۱۵۲ کارمند سازمان ملل در غزه کشته شده اند که بزرگترین تلفات نیروهای ر تاریخ سازمان ملل است. ما همچنان خواستار ارایه سریع، ایمن، بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به غزه هستیم. عملیات کمک رسانی با موانع قابل توجهی در مرز غزه مواجه است.  عملیات کمک رسانی با موانع عمده ای برای توزیع در غزه مواجه است.
گوترش همچنین گفت: تنش ها همچنین در دریای سرخ و فراتر از آن بسیار بالاست  و ممکن است کنترل آن غیرممکن شود. من نگرانی جدی در مورد تبادل  روزانه آتش در سراسر خط آبی  در مرز لبنان و اسرائیل دارم.  این خطر باعث تشدید تنش بین اسرائیل و لبنان شده  و  تاثیر عمیقی بر ثبات منطقه ای دارد. 
دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد:  من عمیقاً از آنچه در حال رخ دادن است، نگران هستم.   وظیفه من این است که این پیام ساده و مستقیم را به همه طرف ها برسانم:  از بازی با آتش در سراسر خط آبی خودداری کنید، تنش را کاهش دهید، و خصومت ها را  مطابق با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت پایان دهید.
گوترش همچنین هشدار داد که هرچه درگیری در غزه بیشتر طول بکشد، خطر تشدید و اشتباه محاسباتی بیشتر می شود.
او تصریح کرد: «ما به آتش بس فوری نیاز داریم تا  شعله های جنگ گسترده تر را خاموش کنیم زیرا هر چه درگیری در غزه بیشتر ادامه یابد، خطر تشدید و  اشتباه  در محاسبات بیشتر می شود. ما نمی توانیم آنچه را که در غزه شاهد هستیم در لبنان ببینیم و ما نمی توانیم اجازه دهیم آنچه در غزه اتفاق می افتد، ادامه یابد.»
وزارت بهداشت غزه  اعلام کرد شمار کل شهدای نوار غزه از زمان آغاز حملات ارتش رژیم اسرائیل در هفتم اکتبر 2023 (۱۵ مهر1402 )  تاکنون به ۲۴ هزار و صد نفر و شمار زخمی ها به ۶۰ هزار و ۸۳۴ نفر افزایش یافته است.
گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
انتهای پیام/
به آتش‌بس فوری در غزه نیاز داریم/ احتمال خارج شدن تنش‌ها از کنترل خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار