به گزارش نصر، هفته گذشته ادعایی مبنیبر ممنوعیت فروش بیشتر از چهار عدد نان با یک کارت بانکی مطرح شد؛ حال آنکه چنین موضوعی اساسا با هدف طرح هوشمندسازی آرد و نان که جلوگیری از سهمیهبندی بوده، در تعارض است و این ادعا از سوی مسئولان پیگیری و تاکید شد که سامانه هوشمند توزیع آرد یارانهای هیچ محدودیتی برای خرید نان خانوار ایجاد نکرده است و روی کارتخوانها هم هیچ محدودیتی برای خرید نان خانوارها وجود ندارد.
آخرین مرحله ثبتنام وام ۷۵ میلیونتومانی بدون ضامن
در این خصوص محمد جلال - مجری طرح هوشمندسازی یارانه آرد ونان- اظهار کرد: خبری که در رسانهها مبنیبر ممنوعیت خرید بیش از چهار نان با یک کارت بانکی منتشر شده است صحت ندارد. روال خرید نان به صورت قبل بوده و این موضوع، تخلف یک نانوایی است.
دولت سیزدهم از اواخر سال ۱۴۰۰، خود را برای حذف ارز ترجیحی و اجرای طرح مردمیسازی یارانهها آماده میکرد. یکی از مهمترین اقداماتی که باید دولت انجام می داد، اتخاذ یک تدبیر برای یارانه آرد و نان بود. زیرا یارانه سنگین اختصاصی به آرد و نان فسادهایی را در این حوزه شکل داده بود که پیشبینی میشد با ورود به سال ۱۴۰۱ با توجه به تحولات اقتصاد جهانی (جنگ اوکراین و گران شدن قیمت گندم) و اقتصاد داخلی (آزاد شدن قیمت آرد صنف و صنعت)، در صورت عدم اتخاذ تدابیر لازم، این فساد شدت پیدا کند بهگونهای که رسیدن نان یارانهای بهدست مردم را تحتالشعاع قرار دهد.
دولت در شرایطی باید برای یارانه آرد و نان تدبیر میکرد که سیدابراهیم رئیسی -رئیسجمهور- تاکید داشت اولا قیمت نان آزادسازی (حذف یارانه و چندبرابر شدن قیمت) نشود؛ دوم اینکه نان برای مردم سهمیهبندی نشود. با این پیشفرض و تاکید، وزارت اقتصاد پیشنهاد داد زیرساخت فنی هوشمندی ایجاد شود که با ایجاد شفافیت در توزیع آرد و نان یارانهای، فساد به حداقل کاهش یابد. درواقع «طرح هوشمندی یارانه آرد ونان» به اجرا درآمد تا نان سهمیهبندی نشود.
اکنون با گذشت حدود۲۰ ماه از اغاز آجرای این طرح، دستاوردهای آن نمایان شده است. میزان مصرف آرد یارانهای که پیشبینی میشد بدون اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در سال ۱۴۰۱ رکورد زده و با افزایش ۱۲ درصدی به ۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تن برسد، نه تنها افزایش نیافت بلکه با چهار درصد کاهش (نسبت به مصرف سال ۱۴۰۰) به هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید که معادل مصرف آرد یارانهای سال ۱۳۹۸ است.
در ادامه این روند کاهشی، برآورد میشود میزان مصرف آرد یارانهای در پایان سال جاری به حدود هشت میلیون و یکصد هزار تن کاهش یابد. در حالی که اگر طرح هوشمندسازی اجرا نمیشد، میزان مصرف آرد یارانهای در پایان سال ۱۴۰۲ به ۹ میلیون و ۸۶۰ هزار تن میرسید.
لازم به ذکر است که به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، نانوایی مذکور که ادعای محدویت در خرید نان مردم را مطرح کرده بود قبلا هم تخلفاتی داشت که بهخاطر این تخلفات یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جریمه شده بود.
همچنین اگر نانوایی محدودیتی برای خرید مردم ایجاد کند، مرتکب تخلف شده و مردم میتوانند از طریق ۱۲۴ و تعزیرات یا ثبت در سامانه نظر به آدرس
nazar.ir این تخلف را گزارش دهند تا این تخلف از سوی بازرسان پیگیری و با متخلف برخورد شود.
انتهای پیام/