رئیس پلیس راهور فراجا خبر داد:

تصادف با حیوانات، درصد اندکی از حوادث جاده‌ای را تشکیل می‌دهد/ تکلیف سازمان راهداری برای محصور کردن مسیرهای عبور جانوران با فنس‌کشی

1402/10/07 - 13:16 - کد خبر: 105621 نسخه چاپی

نصر: رئیس پلیس راهور فراجا با تاکید بر این که تصادف با حیوانات، درصد اندکی از حوادث جاده‌ای کشور را تشکیل می‌دهد، گفت: سازمان راهداری‌ موظف است مسیرهای احتمالی عبور حیوانات را تا حد امکان با فنس‌کشی محصور کند و همچنین در این مسیرها به تعداد کافی سرعت‌گیر و چراغ روشنایی نصب کند.

به گزارش نصر، سردار «سید کمال هادیان‌فر» رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست مبنی بر نقش مهم تصادفات جاده‌ای در کاهش جمعیت گونه‌های در خطر انقراض حیات وحش کشورمان، چه اقداماتی برای کاهش احتمال تصادف وسایل نقلیه با حیوانات باید انجام شود، توضیح داد: نمی‌توان انکار کرد که روزانه تصادفاتی در جاده‌های کشور بین خودروهای عبوری با حیوانات اعم از حیات‌ وحش یا گله‌های دام اهلی رخ می‌دهد؛ ولی حداقل تا امروز گزارش جدی مبنی بر انقراض یک‌ گونه جانوری خاص به خاطر حجم بالای تصادفات جاده‌ای بوده، توسط سازمان محیط‌زیست به پلیس ارائه نشده است.
وی افزود: آمارهای خود پلیس نیز نشان می‌دهد که تصادف وسایل نقلیه عبوری با حیوانات، درصد اندکی از حوادث جاده‌ای کشور را تشکیل می‌دهد، اما در هر صورت، کاهش این دسته از تصادفات نیز مانند سایر سوانح رانندگی در دستور کار نهادهای ذی‌ربط از جمله پلیس راهور و سازمان راهداری و حمل‌‌ونقل جاده‌ای قرار دارد.
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: روال معمول سازمان راهداری این است که در هر محدوده‌ای که سازمان‌های محیط‌زیست یا منابع طبیعی به عنوان منطقه حفاظت‌شده، پناهگاه حیات وحش یا چراگاه دام اهلی معرفی می‌کنند و امکان تردد حیوانات از جاده‌های عبوری آن محدوده وجود دارد، تابلوهای هشدار و اعلان افقی و عمودی مربوطه را نصب می‌کند تا رانندگان از خطر عبور حیوانات مطلع باشند.
این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: سازمان راهداری‌ همچنین موظف است مسیرهای احتمالی عبور حیوانات را تا حد امکان با فنس‌کشی محصور کند و همچنین در این مسیرها به تعداد کافی سرعت‌گیر و چراغ روشنایی نصب کند تا احتمال تصادف وسایل نقلیه عبوری با حیات وحش یا دام اهلی به حداقل برسد. 
هادیان‌فر با تاکید بر این که کاهش سرعت مجاز خودروها در محدوده‌های عبور حیوانات نیز می‌تواند به کمتر شدن احتمال وقوع تصادف وسایل نقلیه با جانوران کمک کند، اظهار داشت: پلیس تا کنون عمدتا با پیشنهادات مطرح‌شده توسط سازمان محیط‌زیست در کمیسیون ایمنی راه‌های کشور برای کاهش سرعت مجاز تردد در برخی جاده‌ها که حیات وحش از آن عبور می‌کنند، موافقت کرده است. 
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور یادآور شد: علاوه بر تکالیفی که برای کاهش احتمال تصادفات وسایل نقلیه با حیوانات برعهده دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دارد، خود رانندگان نیز باید در مسیرهایی که تابلوهای هشداردهنده مربوطه نصب شده است، با احتیاط لازم حرکت کنند تا هم حیوانات بر اثر تصادف آسیب نبینند، هم خودروهایشان دچار خسارت نشود و هم آسیب جسمی به خود آنها و همراهان‌شان وارد نشود.
وی در پایان تصریح کرد: به همه رانندگان توصیه می‌کنیم که تحت هر شرایطی بخصوص در هنگام تردد در جاده‌هایی که احتمال عبور حیوانات از آنها وجود دارد، مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند، به تابلوهای نصب‌شده در طول مسیر از جمله تابلوهای خطر عبور حیوانات اهلی یا وحشی توجه کافی داشته باشند و همواره از سرعت مطمئنه استفاده کنند تا احتمال وقوع حوادث رانندگی برای آنها به حداقل برسد.
انتهای پیام/
تصادف با حیوانات، درصد اندکی از حوادث جاده‌ای را تشکیل می‌دهد/ تکلیف سازمان راهداری برای محصور کردن مسیرهای عبور جانوران با فنس‌کشی خبرگزاری فارس

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار