وزیر کشور در افتتاحیه نمایشگاه مدیریت بحران:

مشکل سدسازی، انحراف رودخانه و ریزگردها با همکاری کشورهای منطقه حل شود

1402/10/04 - 13:34 - کد خبر: 105386 نسخه چاپی

نصر: وزیر کشور گفت: سه مشکل عمده سدسازی، انحراف رودخانه های مرزی و ریزگردها که مخاطرات طبیعی آن بر کل کشورهای منطقه اثرگذار است باید با همکاری همه کشورهای منطقه رفع شود.

به گزارش نصر، احمد وحیدی روز دوشنبه در مراسم آغاز به کار دومین رویداد بین‌المللی نمایشگاهی مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۲ در مصلای تهران یکی از نگرانی‌ها در حوزه مدیریت بحران را کاهش تراز آب دریای خزر عنوان کرد و گفت: یکی از نگرانی های ما راجع به پایین آمدن آب دریای خزر و آثار منفی آن روی کشورهای حاشیه این دریاست.
وی علت اصلی این اتفاق را کاهش ورودی آب دریای خزر دانست و گفت: پیش بینی شده که اگر روند کنونی ادامه یابد، دریای خزر در چند دهه آینده خشک خواهد شد.
وزیر کشور ادامه داد: جدای از اینکه این پیش بینی دقیق است، باید گفت که این یک واقعیت است که باید کشورهای حاشیه خزر به آن بیندیشند و چاره جویی کنند.
وحیدی «رودخانه‌ها» را موضوع دوم اساسی عنوان و به رودخانه هایی اشاره کرد که در کشورهای همسایه جاری هستند و وارد خاک ایران می شوند.
وزیر کشور توضیح داد: اگرچه مالکیت یک رودخانه با کشور دیگر است اما اگر در این زمینه اقداماتی بدون هماهنگی انجام شود، آثار سوء آن بر سایر کشورهای منطقه اثر می گذارد.
وی در این رابطه به برخی سدسازی ها در کشورهای همسایه اشاره و تاکید کرد: در موضوع سدسازی ها باید به منافع منطقه‌ای توجه و بر اساس آن تصمیم گیری شود زیرا ممکن است آثار مشکل زای ناشی از این اقدامات سبب مخاطرات طبیعی در سایر کشورها شود به طوری که آثار آن را همه خواهند چشید.
رییس شورای امنیت کشور تصریح کرد: انتظار ما این است که در یک هماهنگی منطقه‌ای، کمیته‌ای برای این منظور شکل گیرد و با هماهنگی کشورهای منطقه موضوعات زیست محیطی ناشی از سدسازی ها و انحرافات آب رودخانه ها مورد بررسی قرار گیرد و به شکلی این طرح ها طراحی شود که منطقه ضرر نکند.
وحیدی به موضوع ریزگردها نیز اشاره کرد و با یادآوری اینکه ریزگردها گاهی از مناطق کویری کشورهای همسایه نشات می گیرد، خواهستار هماهنگی و همکاری های مشترک با کشورهای منطقه برای مقابله با آن شد.
وزیر کشور با بیان اینکه در مسائلی همچون سیلاب‌ها می‌توان پیش بینی‌های لازم را داشت و دانش آن را در اختیار داریم، اعلام کرد: بدون شک راه‌هایی برای پیشگیری از زلزله وجود دارد که باید به دانش آن دست یافت و در این حوزه اقدامات علمی هماهنگی با دیگر کشورها انجام دهیم.

پیشگیری، مقابله و بازسازی باید در مدیریت بحران مدنظر باشد
وحیدی با تاکید بر اینکه آموزش، تمرین و سناریو سه عنصر اصلی در مقابله با بحران‌ها است، اذعان داشت: باید این سه عنصر را در قالب نرم افزارها توسعه دهیم تا شهروندان بتوانند آموزش‌های لازم را دریافت کنند.
وزیر کشور با اشاره به وقوع برخی مخاطرات طبیعی در کشورمان اظهار داشت: تعاملات و گفت و گوهای جهانی برای شناخت و بررسی چگونگی وقوع بحران و نحوه چاره‌اندیشی برای مواجهه با این نوع رویدادها اهمیت دارد و باید یکی از اقدامات دائمی و ثابت ما باشد.
وی در حاشیه این رویداد نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پیشگیری،مقابله و بازسازی پس از بحران باید با جدیت دنبال شود، گفت: مخاطرات متعددی مانند زلزله، سیل، فرونشست و ریزگردها در کشور رخ می دهد که باید برای آن برنامه ریزی کرد.
وحیدی با بیان اینکه در زمان بروز بحران همه دستگاهها برای امدادرسانی بسیج می شوند، از نیروهای مردمی در بحران قدردانی کرد و اظهار داشت: سهم اول در بحران‌ها را مردم دارند و همیشه در خط نخست حادثه حضور دارند و باید قدردان آنها بود.

برنامه ریزی خاص برای زلزله احتمالی در تهران
وزیر کشور درباره برنامه ریزی برای مدیریت وقوع زلزله در تهران نیز اظهار داشت: درباره زلزله تهران نیز برنامه ریزی خاصی صورت گرفته و به شهرداری تفویض اختیار شده است و حداکثر پیش بینی را باید در این زمینه داشت.
وحیدی یکی از موضوعات مهم در بحث زلزله تهران را توجه به سازه‌ها دانست و از مردم نیز خواست که در ساخت و سازها به این موضوع توجه جدی داشته باشند.
وزیر کشور در خصوص مدیریت تاکسی‌های اینترنتی اظهار کرد: باید وقتی که یک تاکسی قرار است در شهر تردد کند اتحادیه مربوط به آن در شهر باید باشد و بایستی جریان هماهنگی آن مشخص شود. ما در این قضیه شهرداری را به عنوان مسئول ساماندهی حمل و نقل درون شهری می دانیم؛ ساماندهی حمل و نقل درون شهری یکی از تکالیف شهرداری ها است و این حوزه نیز مربوط به آنهاست.
به گزارش ایرنا، دومین رویداد بین‌المللی نمایشگاهی مدیریت بحران «ایران قوی ۱۴۰۲» که از امروز در مصلای بزرگ تهران برپا شده است، به معرفی محصولات فناورانه از شرکت های دانش بنیان سراسر کشور می پردازد.
این رویداد شامل نمایشگاه بین‌المللی، کنفرانس علمی ارائه دستاوردهای تحقیقاتی، نشست‌های تخصصی راهبردی، رویداد استارت‌آپی دانش‌بنیان، جشنواره فرهنگی هنری، مانور و بیش از ۵۰ کارگاه‌ آموزشی تخصصی با تمرکز بر موضوعات کلیدی به‌روز مخاطرات کشور ایران است که تا ششم دی ماه ادامه داد.
انتهای پیام/
مشکل سدسازی، انحراف رودخانه و ریزگردها با همکاری کشورهای منطقه حل شود خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 1 نظر

پاسخ   حسن كريم زاد   12 ماه پیش  

قونشو مملكت لر ايش بيرليك اِيلر ،سورون و مسئله بيزيم اؤز مملكتيميز دى
پژوهشیار