رئیس دانشگاه صنعتی سهند خبر داد:

120 هزار صندلی خالی مهندسی در دانشگاه‌ها!

1402/09/24 - 15:44 - کد خبر: 104860 نسخه چاپی

نصر: رئیس دانشگاه صنعتی سهند با ابراز تاسف از صندلی خالی رشته‌های مهندسی گفت: ۲۴۰ هزار صندلی وزارت علوم در مهندسی بود که فقط ۱۲۰ هزار نفر آمدند و این یک زنگ خطر برای ماست و قطعا با این رویه مهندس و تکنسین وارد کشور خواهیم کرد.

به گزارش نصر، اسماعیل فاتحی‌فر، رئیس دانشگاه صنعتی سهند امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه تبریز با تبریک هفته پژوهش اظهار کرد: آیات و روایات مختلفی در خصوص علم است و در آن ائمه اطهار به اهمیت علم پرداخته‌اند. 
وی با بیان اینکه در اسلام به علم‌آموزی تاکید ویژه و توجه جدی شده است، گفت: در دانشگاه‌ها باید به پژوهش و آموزش توجه جدی شود، از این‌رو در دولت سیزدهم موضوع تحول آموزشی شود و دانشگاه ما نیز این برنامه را طراحی کرده است. 

صنایع و آموزش در آذربایجان‌شرقی با یکدیگر هماهنگ نیستند
رئیس دانشگاه صنعتی سهند با اشاره به توجه به رشته‌های نیازمحور، گفت: مقاله یکی از معضلات کشور ماست؛ در رتبه‌های علمی به مقاله توجه زیادی شده است ولی متاسفانه در استان ما صنایع و آموزش بایکدیگر هماهنگ نیستند این در حالی است که در دنیا همیشه صنعت و دانشگاه در کنار هم هستند. 
وی متذکر شد: همیشه فاصله بین مقاله با صنعت وجود دارد و این یک عیب بزرگ است. 
فاتحی‌فر خاطرنشان کرد: پژوهش‌های صورت گرفته به سه دسته پژوهش‌های بنیادی(نیاز به حمایت دولت دارد)، پژوهش‌های کاربردی و پژوهش‌های توسعه‌ای تقسیم شده است. 
وی بیان داشت: در هر جامعه‌ای برای ارتقای علم هر سه نوع پژوهش باید با کمک دولت، صنعت و بخش خصوصی پیش رود. 
رئیس دانشگاه صنعتی سهند گفت: وضعیت ایران در حوزه فناوری و پژوهش نسبتا خوب است و رتبه‌بندی جهانی نشانگر وضعیت خوب است و حتی برخی از دانشکده‌های ایران رتبه‌های زیر پانصد و هزار را دارند. 
وی ابراز کرد: در قراردادهای صنعت با جامعه امسال ۱۱ هزار و ۲۱۰ طرح در دست وجود دارد که مبلغ آن ۵۰۰ میلیارد تومان است.  
فاتحی‌فر به فرصت‌های مطالعاتی اشاره کرد و گفت: دولت کاری کرده است که دیگر به جای رفتن به خارج برای تحقیق و پژوهش، دانشجویان در صنعت داخل کشور حضور داشته باشند.
وی یادآور شد: در یک درصد دانشمندان برتر جهان وضعیت ایران بسیار خوب است به طوریکه در سال ۲۰۲۳ تعداد ۸۴۱ استاد جزو این تعداد بودند.

خروجی دانشگاه‌های ایران را کشورهای خارجی استفاده می‌کنند
رئیس دانشگاه صنعتی سهند گفت: مقالات تولید شده در ایران متاسفانه در صنعت استفاده نمی‌شود ولی خروجی ما را کشورهای خارجی استفاده می‌کنند. 
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی سهند اولین دانشگاه صنعتی مولود انقلاب است، افزود: ۱۰ دانشکده فنی مهندسی در همه مقاطع وجود دارد و همچنین چهار استاد دانشگاه صنعتی سهند جزو یک درصد برتر دانشمندان هستند و ۱۱ نفر نیز جزو دو درصد برتر هستند و دو استاد نیز به عنوان سرآمدان کشور و دو استاد نیز جزو دانشمندان جوان است. 
فاتحی‌فر ادامه داد: چهار پژوهشگر برتر، سه استاد برتر کشور، سه استاد برتر ارتباط با صنعت در این دانشگاه حضور دارند. 
وی یادآور شد: مدیران عامل و مدیرکل‌ها، روسا، استاندار یکی از استان‌ها همگی جزو فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی سهند هستند. 
رئیس دانشگاه صنعتی سهند متذکر شد: ایجاد رشته‌های جدید، ارتباط بیشتر با صنعت، ایجاد سایبر پارک، ایجاد مرکز نوآوری گیربکس، ایجاد پردیس علم و فناوری، جذب دانشجویان بورسیه‌ای، آموزش قرآن در فضای مجازی برای دانشجویان، جذب دانشجویان خارجی از جمله اقدامات صورت گرفته است. 

۱۲۰ هزار صندلی خالی مهندسی 
وی  با ابراز تاسف از صندلی خالی رشته‌های مهندسی گفت: ۲۴۰ هزار صندلی وزارت علم در مهندسی بود که فقط ۱۲۰ هزار نفر آمدند و این یک زنگ خطر برای ماست و قطعا با این رویه مهندس و تکنسین وارد کشور خواهیم کرد. 
فاتحی‌فر با تاکید بر توجه به تربیت دانشجویان در رشته علوم انسانی  گفت: متاسفانه در کشور کاری شده است که ضعیف‌ترین افراد به این رشته می‌روند. 
انتهای پیام/
120 هزار صندلی خالی مهندسی در دانشگاه‌ها! خبرگزاری فارس

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار