مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تشریح کرد:

از فعالیت کارخانه کمپوست تا جمع‌آوری هوشمند پسماندها در تبریز

1402/09/05 - 10:06 - کد خبر: 103441 نسخه چاپی

نصر: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز، طرح‌های کاهش تولید زباله در سطح شهر را تشریح کرد.

به گزارش نصر، حبیبه هراتی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، در گفت‌وگویی، اظهار کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز، مدیریت مرحله جمع آوری پسماندها تا دفع نهایی را عهده دار است. در مرحله جمع آوری نیز تعداد ۱۸ پیمانکار حضور دارند که در ۲۳ حوزه فعالیت می‌کنند. 
وی افزود: روزانه هزار تن زباله از سطح شهر جمع آوری شده و به ایستگاه بارگیری موقت هدایت می‌شود. حدود ۱۵۰ تن پسماند را از سایر شهرها در شعاع ۵۰ کیلومتری تبریز از جمله شهرهای اسکو، باسمنج، سردرود، خسروشهر و دهیاری‌های آن‌ها جمع آوری و مدیریت می‌کنیم.
وی با بیان این‌که پسماندها از ایستگاه بارگیری به مرکز دفن هدایت می‌شوند، گفت: در این مرکز تعداد پنج سلول بهداشتی طراحی شده که سلول شماره یک در سال ۹۲ بهره برداری شده و در سال ۹۷ خاتمه بهره برداری آن اعلام شد و الان در حال بهره برداری نیست زیرا لاینرگذاری‌های جانبی آن انجام نشده و دفن به صورت پلکانی بوده و امکان نفوذ شیرابه وجود داشت.
هراتی تشریح کرد: سلول شماره دو برای دفن پسماند نیز در آستانه بهره برداری بوده و سلول شماره سه در حال لاینرگذاری است. سلول شماره یک ظرفیت یک میلیون و ۳۳۰ مترمکعب، شماره دو ظرفیت یک میلیون و ۴۲۰ مترمکعب و سلول شماره سه نیز ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ مترمکعب دفن زباله را دارد. سلول‌های شماره چهار و پنج نیز به خاطر طرح‌های کاهش تولید زباله در مرحله خاکبرداری متوقف شده‌اند.
وی افزود: منتظر هستیم تا سلول‌های شماره دو و سه کاملاً به بهره برداری برسند و سپس در صورت نیاز پس از لاینرگذاری شماره سه، عملیات اجرایی سلول‌های چهار و پنج ادامه یابد. در بخش انتهایی این سلول‌ها نیز یک واحد تصفیه خانه برای تصفیه شیرابه‌های پسماندها به میزان ۸۰ مترمکعب وجود داشته و جوابگوی شیرابه‌های پسماندها است. در راستای مدیریت شیرابه‌های پسماندها، مدیریت استراتژیکی را در پیش گرفته‌ایم و حوضچه‌های دفن شیرابه به صورت چرخشی کار کرده و اجازه نشت آن به محیط زیست را نمی‌دهیم.
وی در تشریح طرح‌های کاهش تولید زباله، اظهار کرد: کارخانه تولید کمپوست دارای ۵۰۰ تن ظرفیت است که اکنون در مرحله اورهال بوده و پس از اتمام تعمیرات به چرخه بازیافت و تولید کود بازمی‌گردد. مهمترین طرح برای تولید زباله نیز جمع آوری پسماندهای خشک و خشکاله بر اساس شیوه نامه‌های هوشمند است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز در تشریح این روش، گفت: سه شرکت استارتاپ که دو شرکت آن بومی هستند، در این طرح در قالب یک اپلیکیشن اقدام به خرید پسماندهای خشک و پسماندهای تری که خشک شده‌اند(خشکاله) می‌کنند. شهروندان نیز می‌توانند از طریق این اپلیکیشن که به زودی رونمایی خواهد شد، شرایط هر شرکت را مطالعه کرده و پسماندهای خود را به شرکت دلخواه بفروشند.
وی افزود: پس از فروش پسماندها، کیف پول شهروند شارژ می‌شود. شهروند می‌تواند از این پول برای کمک به خیریه که در مرحله اول موسسه تسکین و احسان در نظر گرفته شده‌اند نیز استفاده کند. 
وی ادامه داد: تراکنش‌های شرکت‌های استارتاپی شفاف بوده و قرار است تا اگر مقدار فروش شهروندها از مقدار مشخصی بالاتر رود، ۳۰ درصد بخشودگی عوارض تولید پسماند و در صورت فروش کمتر از آن مقدار، بخشودگی ۲۰ درصدی داشته باشند.
هراتی با بیان این‌که بالغ بر ۴۳ درصد پسماندها معادل ۴۳۰ تن خشک و ۵۷ درصد معادل ۵۷۰ تن نیز تر هستند، اظهار کرد: هدف ما کنترل پسماند در مبدأ و توسط خود مردم به عنوان تولیدکنندگان پسماند است. در طرح جمع آوری هوشمند زباله نیز نقش مردم بسیار برجسته است.
وی در ادامه با اشاره به بحث سگ‌های بلاصاحب نیز گفت: مدیریت سگ‌های ولگرد و بلاصاحب به یک چالش در کشور ما تبدیل شده است و غذارسانی غیرمدیریت شده به آن‌ها نیز معضلات بسیار زیادی برای شهرها به بار آورده است. مثلاً اگر یک سگ ولگرد توسط انسان تغذیه شود، سالانه بالغ بر ۱۸ توله سگ به دنیا می‌آورد. این موضوع باعث تحمیل مشکلاتی بر انسان‌ها و خود حیوانات می‌شود زیرا چرخه محیط زیست را برهم زده و دیگر نه با عقیم سازی و نه سایر روش‌ها نمی‌توان این جریان را کنترل کرد.
وی با بیان این‌که شهروندان اگر می‌خواهند به سگ‌ها غذا بدهند، غذا را تحویل پناهگاه حیوانات دهند، افزود: غالب شهروندان از افزایش جمعیت سگ‌ها به دلیل پرسه زنی‌های گله‌ای در سطح شهر، رعب و وحشت دارند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز اظهار کرد: اکنون پناهگاه پردیس در تبریز فعال بوده و پناهگاه شهرداری نیز با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه در حال احداث است. این مجموعه با مساحت ۸.۵ هکتار دارای ۳۶۰ مترمربع کلینیک بوده و هشت هکتار دیگر نیز برای رهاسازی بعد از عمل اختصاص یافته است.
وی افزود: پس از اتمام احداث این پناهگاه، انجمن‌های زیست محیطی دارای مجوز، اجازه غذارسانی به حیوانات را خواهند داشت. از سویی مرکز تحقیقات مربوط به سگ‌های بلاصاحب را در حال کار هستیم که تبدیل به مرکز تحقیقات مرجع شمالغرب کشور شود.
انتهای پیام/
از فعالیت کارخانه کمپوست تا جمع‌آوری هوشمند پسماندها در تبریز خبرگزاری ایسنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار