مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در دیدار با امام جمعه تبریز خبر داد:
توسعه کمی و کیفی خدمات؛ اولویتهای اصلی تأمین اجتماعی
1402/08/11 - 09:22 - کد خبر: 102201
نسخه چاپی
نصر: مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در دیدار نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز که در جریان چهلوهشتمین سفر استانی برگزار شد، با تأکید بر اینکه در حال حاضر از بحرانها و مشکلات ماهانه و روزمره برای تأمین منابع عبور کردهایم و در حال توسعه خدمات هستیم، گفت: هم اکنون حدود 115 پروژه درمانی، عموماً در مناطق محروم در دست اجرا داریم.
به گزارش نصر، حجتالاسلام سید محمدعلی آلهاشم، نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز در این دیدار، سازمان تأمیناجتماعی را سازمانی پرعائله خواند و افزود: اکثر مردم تحت پوشش این سازمان هستند و از جهات مختلف با این سازمان کار دارند، از جمله در بحث درمان و بازنشستگی. به خاطر همین کار این سازمان، کار با قداست و ارزشمندی است.
براساس این گزارش، میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی نیز در این دیدار گفت: امروز به برکت انقلاب اسلامی حدود 73 درصد جامعه 85 میلیونی کشور تحت پوشش بیمههای اجتماعی هستند که این عدد در قبل از پیروزی انقلاب 20 درصد جامعه 35 میلیونی آن زمان بود و مقایسه این ارقام به خوبی نشاندهنده دستاورد بزرگ نظام ما در این حوزه است.
وی ادامه داد: ما در اوایل این دولت هر ماه 27 تا 28 هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری پرداخت میکردیم و از این رقم، هر ماه حدود 4 تا 5 هزار میلیارد تومان کسری نقدینگی برای پرداخت حقوق داشتیم و این یکی از چالشهای اصلی ما بود که بعضاً تحتعنوان بحران در صندوق تأمیناجتماعی از آن یاد میشد. در کنار آن استقراض بیرویهای در دوره قبل از نظام بانکی اتفاق افتاده بودو در فاصله سال 1393 تا 1400 به عنوان ابربدهکار بانکی مطرح شده بودیم و حدود 106 هزار میلیارد تومان بدهکار شده بودیم.
موسوی تأکید کرد: بحمدالله دو اتفاق بزرگ در این صندوق در این مدت رقم خورد که رویه صندوق را مثبت و رو به رشد کرد. یکی اینکه با کمک و تأدیه بدهی دولت، حدود 106 هزار میلیارد تومان بدهی ما به نظام بانکی که ما را به عنوان ابربدهکار نظام بانکی معروف کرده بود، تسوسه کردیم. با این کار، همچنین حدود 25 هزار میلیارد تومان را که هزینه سود این تسهیلات بود که باید به نظام بانکی پرداخت میکردیم از روی دوش منابع تأمیناجتماعی برداشتیم.
وی افزود: اتفاق دیگر، تمرکز روی گسترش پوشش بیمه بود که هم در اصل 29 قانون اساسی آمده و هم در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بر آن تأکید شده است. به این موضوع توجه شد و به لطف خدا بیش از دو میلیون نفر از ابتدای دولت تا امروز بیمهشده جدید وارد صندوق تأمیناجتماعی کردهایم که این گسترش پوشش بیمه، حدود 49 هزار میلیارد تومان درآمد پایدار جدید برای صندوق ایجاد کرده است.
مدیرعامل سارمان تأمیناجتماعی ادامه داد: طی این مدت، همچنین طرح بیمه زنان خانهدار و دانشجویان را برای امیدآفرینی و توسعه بیمه اجرا کردیم، کارگاه های کشفی جدید را افزایش دادیم و همچنین کارفرمایانی را که سالیان سال کارگرانشان را بیمه میکردند و خودشان امکان بیمه شدن نداشتند، تحت پوشش درآوردیم. این اتفاقات دستاوردهایی بود که بهرغم همه مشکلات به دست آمده است.
وی افزود: ما امروز بالغ بر 41 تا 42 هزار میلیارد تومان ماهانه حقوق و مستمری میپردازیم ولی در سال 1402 تا امروز حتی یک ریال هم برای پرداخت حقوق از نظام بانکی استقراض نکردهایم. در حال حاضر از بحرانها و مشکلات ماهانه و روزمره عبور کردهایم و در حال توسعه خدمت هستیم که جزو اولولیتهای ماست. در حال حاضر حدود 115 پروژه درمانی، عموماً در مناطق محروم در دست اجرا داریم و آنها را با توکل و قوت و قدرت اجرا میکنیم.
البته در برخی جاها، پروژههای جابجایی و جایگزینی داریم، مثلاً بیمارستان 29 بهمن تبریز فرسوده شده و ما آن را جایگزین خواهیم کرد. بودجه حوزه عمرانی ما در آغاز دولت، 4500 میلیارد تومان بود که امسال به حدود 11 هزار و 500 میلیارد تومان افزایش یافته است و امیدواریم با این توسعه خدمات، بخشی از آلام مردم را تسکین دهیم و کاستیهای برجای مانده از گذشته در برخی حوزهها را جبران کنیم.
گفتنی است در جریان این سفر، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی، از برنامههای ویژه این سازمان برای آغاز فرایند اجرایی پروژه شمس که بیش از ۲۰ سال معطل مانده بود؛ خبر داد.
انتهایپ یام/
گلناز پورنامی