باحضور سفیر ترکیه در ایران؛

راه‌های توسعه همکاری دانشگاهی بین ایران و ترکیه بررسی شد

1398/02/09 - 12:53 - کد خبر: 1019 نسخه چاپی

نصر: راه‌های توسعه همکاری دانشگاهی بین ایران و ترکیه امروز با حضور سفیر جمهوری ترکیه در ایران به میزبانی دانشگاه تبریز مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش نصر به نقل از ایسنا، رئیس دانشگاه تبریزدر این دیدار ضمن تشریح برخی ظرفیت‌های این دانشگاه در حوزه‌های مختلف اظهار کرد: دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تاسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز کرده  و در حال حاضر با داشتن ۲۱ دانشکده، چندین دانشکده اقماری، پردیس بین المللی، 10 پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، 300 آزمایشگاه، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از 20 هزار  نفر دانشجو و ... از دانشگاه‌های بین المللی، سطح یک و برتر کشور است. 
  میررضا مجیدی با اشاره به توسعه همکاری‌های بین المللی و قرار گرفتن در جمع دانشگاه‌های برتر دنیا را از جمله راهبردهای کلان این دانشگاه برشمرد و یادآور شد: دانشگاه تبریز جزو اولین دانشگاه‌های بود که در اتحادیه‌های بزرگ بین المللی از جمله اتحادیه دانشگاه های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه های بین المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه های منطقه قفقاز(KUNIB) حضوری فعال داشته است. 

 به گفته وی این دانشگاه در حال حاضر نیز در عرصه‌های جهانی بسیار فعال بوده و هم اکنون با 160 دانشگاه از کشوهای مختلف دنیا  قرارداد و تفاهم نامه همکاری دارد که از این تعداد نزدیک 60 دانشگاه از کشور جمهوری ترکیه است. 
  
رئیس دانشگاه تبریز تاکید کرد: دانشگاه تبریز آماده هر گونه توسعه همکاری علمی و آموزشی با دیگر دانشگاه‌های جهان به ویژه با کشورهای منطقه همسایه است. 
  
وی با بیان این‌که کشور ایران و ترکیه به خاطر داشتن تاریخ، تمدن و فرهنگ دارای اشترکات زیادی هستند، تصریح کرد: امروزه پایدارترین ارتباطات و همکاری‌های مشترک در بین کشورها و ملت‌ها؛ ارتباطات علمی و دانشگاهی است و از این دو کشور دوست و همسایه به خاطر مشترکات فراوان می توانند، همکاری‌های خوب و نزدیکی در جهت رفاه و توسعه دو کشور با هم داشته باشند. 
  
وی گفت: هم اکنون دشمنان دو ملت با شیوه‌های مختلف نمی خواهند توسعه و همکاری‌های بین دو کشور ادامه داشته باشد؛ از این رو دیپلماسی علمی بهترین گزینه برای توسعه همکاری‌های مشترک است. 
  
"پروفسور دریا اورس" سفیر جمهوری ترکیه در ایران نیز در این نشست اظهار کرد: استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و در راس آنها شهر تبریز به خاطر همسایگی و نزدیکی و به خصوص به دلیل وجود مشترکات تاریخی و فرهنگی همیشه مورد توجه و علاقه ملت ترکیه بوده است. 
  
وی عنوان کرد: کشور جمهوری ترکیه در تمامی زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به ویژه در تولید علم و فناوری با ایران علاقمند همکاری است.
  
وی خاطر نشان کرد: این دو کشور دستاوردهای زیادی در زمینه های مختلف از جمله علوم اجتماعی، فنی و ... در سال‌های اخیر داشته‌اند که باید از این پتانسیل برای شکوفاهی هر کشور و ملت بهره مند شد. 
  
به گفته وی با توسعه همکاری های مشترک می توان این رشد و توسعه را در بخش های مختلف شتاب بیشتری داد. 
  
سفیر جمهوری ترکیه در ایران در ادامه با اشاره به توانایی‌های تولید علم و فناوری در بین دانشگاه‌های ترکیه و ایران گفت: دانشگاه‌‍‌های دو کشور در تولید علم در منطقه و جهان در جایگاه بهتری قرار دارند که با توسعه همکارهای دانشگاهی می توان از این ظرفیت هم به نفع  دو کشور استفاده کرد. 
  
وی  تاکید کرد: دانشگاه‌های ترکیه آمادگی هر گونه توسعه همکاری با دیگر دانشگاه های کشور ایران و از جمله با دانشگاه تبریز است که این همکاری می تواند در زمینه  تبادل استاد، دانشجو، برگزاری همایش، اجرای طرح های تحقیقاتی مشترک، فرهنگی و ... باشد. 
  
گفتنی است؛ در این نشست همچنین جمعی از اعضای کارگروه توسعه همکاری های بین المللی در حوزه قفقاز و ترکیه دانشگاه تبریز ضمن بیان ارایه نکته نظرات و دیگاه های خود خواستار توسعه همکاری دانشگاهی بین دو کشور از جمله در زمینه های، تسهیل در تبادل استاد، دانشجو، فرصت مطالعاتی، استفاده از منابع علمی، برگزاری دوره های مشترک، همایش، اجرای طرح های تحقیقاتی مشترک، توسعه دیپلماسی علمی و فرهنگی، احیای اشترکات تاریخی و فرهنگی مشترک، استفاده از منابع فرهنگی کشور ترکیه و ... شدند. 

انتهای پیام/

راه‌های توسعه همکاری دانشگاهی بین ایران و ترکیه بررسی شد نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار